Search

Οι 17+1 στιγμές της ΑΕ Διδυμοτείχου απ’ τη χρονιά που έφυγε (+photos)

Το 2017 ήταν μία χρονιά που πολλοί θα τη θυμούνται για όμορφα, αλλά και για άσχημα πράγματα που συνέβησαν, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε έτος. 

Στην ΑΕΔ τα άσχημα που μπορεί να έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας άφησε, ξεχνιούνται ή αν θέλετε επισκιάζονται από την ιστορική στιγμή της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Εκτός από το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» μέσα στο 2017 πανηγύρισαν και την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου, πράγμα που είχαν να κάνουν από το 1980! Έτσι, έλαβαν μέρος και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών όπου πέτυχαν δύο νίκες.

Το SportsAddict καταγράφει και σας παρουσιάζει τις 17+1 στιγμές της Αθλητικής Ένωσης Διδυμοτείχου από το 2017:

1. «Άσπρη μέρα» με το «καλημέρα» στο 2017. Προπόνηση στο χιόνι έκανε η ΑΕΔ στις 14 Ιανουαρίου του 2017, με τις επίσημες υποχρεώσεις για πρωτάθλημα και κύπελλο να μην έχουν ξεκινήσει λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας σε όλο το νομό Έβρου.

2. Μία μεταγραφή που έμελλε να αποδειχθεί πολύ σημαντική, πραγματοποίησε στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΔ που έκανε δικό της τον Γιάννη Γωνιάδη. Ο πολύπειρος Γωνιάδης, σημείωσε το γκολ με το οποίο το Διδυμότειχο επικράτησε στον τελικό του Κυπέλλου της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου, σηκώνοντας την κούπα.

3. Μπορεί το 2016 να είχε φύγει με την ΑΕΔ να είναι στην κορυφή, αλλά το 2017 μπήκε με αυτήν στη 2η θέση. Συγκεκριμένα και μετά από 50 ημέρες χωρίς δράση στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου λόγω της κακοκαιρίας, το Διδυμότειχο στραβοπάτησε στις Φέρες (1-1) και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ορέστη Ορεστιάδας που νίκησε 2-0 τον Ιπποκράτη, να περάσει 1ος για παρθενική φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η ΑΕΔ παρέμεινε αήττητη, αλλά γνώρισε την πρώτη της απώλεια βαθμών, πράγμα που την έριξε από την κορυφή.

4. Πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στις 8 Φεβρουαρίου η ΑΕΔ θα σφραγίσει την πρόκριση της στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, αποκλείοντας το Νεοχώρι.

5. Στις 12 Μαρτίου η ΑΕΔ επιστρέφει στην κορυφή την οποία δεν θα ξανά χάσει μέχρι το φινάλε. Το ντέρμπι με τον Ορέστη Ορεστιάδας για την 16η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος ήταν καθοριστικό για τον τίτλο. Η ΑΕΔ επικράτησε 2-1 και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

6. Στις 15 Μαρτίου η ΑΕΔ μετά τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Ορέστη, σφραγίζει και την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου.

7. Στις 26 Μαρτίου η ΑΕΔ κατακτά το Κύπελλο ΕΠΣ Έβρου για 2η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1980. Επικράτησε 1-0 της Άνθειας στον τελικό που διεξήχθη στο Σουφλί και πέτυχε τον έναν από τους δύο στόχους της χρονιάς.

8. Μπορεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο Έβρου να ήταν οι κύριοι στόχοι της ΑΕΔ πέρυσι, αλλά οι Θρακιώτες πραγματοποίησαν μία αξιοπρεπή πορεία και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Στην εν λόγω διοργάνωση η εβρίτικη ομάδα είχε να συμμετάσχει από το 1980, όταν και είχε κάνει μία ξέφρενη πορεία κατακτώντας το τρόπαιο στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Καυταντζόγλειο με αντίπαλο τη Νεάπολη Πειραιά. Στις 5 Απριλίου επικράτησε 4-0 της Προσοτσάνης (θυμηθείτε εδώ), ενώ στις 12 Απριλίου νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ Κοσμίου (θυμηθείτε εδώ). Ο αποκλεισμός ήρθε τελικά από την Ελπίδα Σκουτάρεως στις 19 Απριλίου (θυμηθείτε εδώ).

9. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε, στις 30 Απριλίου η ΑΕΔ αναδεικνύεται και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Νίκη με 5 γκολ επί των Καστανεών και ήττα του Ορέστη από την Άνθεια, δίνουν τον τίτλο και την άνοδο στην ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες τις σεζόν 2014-15 & 2015-16 κατά τις οποίες το Διδ/χο κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί από τα μπαράζ, βρέθηκε επιτέλους στη Γ’ Εθνική.

10. Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, ο προπονητής της ΑΕΔ Γιάννης Αναστασιάδης και δημιουργός των επιτυχιών κάνει γνωστό ότι δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας την επόμενη χρονιά. Η διοίκηση σέβεται την απόφαση του και δέχεται την παραίτηση. Ο ίδιος μίλησε στο SportsAddict (θυμηθείτε εδώ).

11. Πρώτος σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Έβρου για 4η σερί χρονιά ο Γιαννόπουλος! Ο αρχηγός της ΑΕΔ έκανε και πάλι το χρέος του και οδήγησε την ομάδα του σε επιτυχίες.

12. Στις 2 Ιουνίου ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης ανήγγειλε την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ένα έργο απαραίτητο για να αγωνιστεί εκεί η ΑΕΔ στη Γ’ Εθνική. Δύο μήνες και μια εβδομάδα μετά, στις 9 Αυγούστου τα έργα αρχίζουν, για να ολοκληρωθούν στις 14 Αυγούστου.

13. Στις 4 Ιουνίου το SportsAddict σας ενημερώνει πρώτο ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΔ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη. Το όνομα του Χρίστο Τελκίνσκι.

14. Οι μεταγραφές κύλησαν με ομαλό τρόπο για την ΑΕΔ, με επιστροφές όπως αυτές των Κώστα Συριτούδη, Κώστα Γκιντίδη και Παναγιώτη Κουρδάκη να προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ.

15. Έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας, καθώς παρά τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο Διδ/χου, ο αγωνιστικός χώρος μετά την έντονη βροχόπτωση δεν ήταν σε καλή κατάσταση στην πρεμιέρα της ΑΕΔ στην Γ’ Εθνική την 1η Οκτωβρίου, οι Εβρίτες πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία. Τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη λοιπόν υποδέχτηκαν το Νέστο Χρυσούπολης επικρατώντας 1-0 και ξεκινώντας έτσι θετικά στη σεζόν.

16. Η ΑΕΔ αν και νεοφώτιστη έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στη Γ’ Εθνική, καθώς έμεινε αήττητη στις πρώτες 3 αγωνιστικές, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στην 4η από την Καβάλα.

17. Στις 29/10/17 κυκλοφορεί ο νέος ύμνος της ομάδας (θυμηθείτε εδώ).

18. Το 2017 έφυγε με την ΑΕΔ να βρίσκεται στην 7η θέση, δηλαδή μία πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και να έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα που την κάνουν να ελπίζει για επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί, δηλαδή της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Share it