Search

Πολλά τα οφέλη για την ΑΜ-Θ από τους αγώνες δρόμου εκτός σταδίου

Στα πλαίσια του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής, που διεξήχθη στην Αλεξ/πολη 24-26/11, ως καλή πρακτική αθλητικών γεγονότων, παρουσιάσθηκαν οι αγώνες εκτός σταδίου, που διεξάγονται στην περιοχή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης.

Την παρουσίαση έκανε ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ, Κωνσταντίνος Πατερόπουλος, Δ/ντης του ΜΓΣ Εθνικού (τμήμα στίβου) και Πρόεδρος της Οργανωτικής του RUN GREECE Αλεξ/πολης. Με την παρουσίαση αυτή αναδεικνύεται η μεγάλη ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην περιοχή μας, αλλά και η ανάγκη επέκτασης των συνεργασιών μεταξύ των διοργανωτών των αγώνων.

ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

• Ιστορική καταγραφή

• Γνωριμία λεπτομερειών αγώνων

• Πρώτη επαφή μεταξύ διοργανωτών

• Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους

• Δημιουργία τοπικού καλενταρίου αγώνων

• Προβολή αγώνων σε όλη την περιφέρεια

• Ανταλλαγή τεχνογνωσίας

• Συνεργασίες, κοινές δράσεις

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τελευταία ή προτελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ στο κέντρο της πόλης. Αγώνες 2,5 και 5χλμ, παιδικός 1400μ και 400μ ΑΜΕΑ.

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 1983 με 300 συμμετοχές, ενώ το 2016 είχε 850.

ΔΡΟΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ (ΣΕΡΡΕΣ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ (εις μνήμη του αγωνιστή του 1821 Εμμ.Παπά) – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 17χλμ συνήθως, με εκκίνηση την πλατεία Ελευθερίας των Σερρών και τερματισμό την πλατεία της τοπικής κοινότητας Εμμανουήλ Παππά – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 1999 με 80 συμμετοχές, ενώ το 2016 είχε 120.

ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τελευταία ή προτελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δρόμος 20χλμ, με αφετηρία το Μελενικίτσι και δια μέσω του Παλαιοκάστρου- Γεφυρουδίου-Αμμουδιάς-Ν. Τυρολόης τερματισμός στην Σκοτούσσα – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2000 με 60 συμμετοχές, ενώ το 2016 είχε 90.

ΒΡΑΣΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ (εις μνήμη του οικιστή της πόλης, Σπαρτιάτη στρατηγού Βρασίδα) – ΑΙΓΙΔΑ: Εφορείας

αρχαιοτήτων Σερρών, ΕΟΣ Ροδολίβους, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, με την υποστήριξη της ΔΗΔΕΚΑ του Δήμου Αμφίπολης – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1η ή 2η Κυριακή του Μαίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 9500μ – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2015 και έχει περίπου 150 συμμετοχές.

VOREIA SIRRIS (ΣΕΡΡΕΣ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΝΑ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Mαραθωνοδρόμοι Σερρών -ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1η Κυριακή του Οκτωβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 23 χλμ, συνδυάζει το τρέξιμο στην άσφαλτο σε όλη την διαδρομή, με ανάβαση σε λόφο και υψομετρική διαφορά 450m. Από το κέντρο των Σερρών, έως την κοιλάδα των Σερρών και επιστροφή. -ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2015 με 80 συμμετοχές, ενώ το 2017 είχε 500.

ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ (ΣΕΡΡΩΝ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, Πολιτιστικού συλλόγου Νέων Κερδυλλίων – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων – ΑΙΓΙΔΑ: Υπουργείο Εθνικής Αμύνης – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2017 με περίπου 160 συμμετοχές.

ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ – ΒΑΛΔΙΡΚΕΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας – Drama Runners (εις μνήμη του Νίκου Βαλδίρκα-αθλητή, προπονητή). – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2η -3η Κυριακή του Δεκεμβρίου. – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 10.000μ, μέσα στην πόλη της Δράμας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2015 με 250 συμμετοχές, ενώ το 2017 είχε περίπου 600 συμμετοχές.

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ – VFT

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ, ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ και η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ -ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ: ΓΓΑ, ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΥΠ.ΑΜΥΝΗΣ, ΕΥΡ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΕΔΕ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Διεξάγεται συνήθως το 2ο Τριήμερο του Οκτωβρίου. – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μέσα στο δάσος, διαδρομές 162χλμ (όριο ολοκλήρωσης 40 ώρες), 110χλμ, 46 χλμ και 10χλμ και παιδικοί 1250 και 2500μ και ΑΜΕΑ. -ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Πρώτος αγώνας το 2007, με 2-3 διαδρομές κάθε φορά από 31 έως 162 χλμ και μία των 10χλμ. Συνολικά σε όλες τις διαδρομές, πλην παιδικού, συμμετέχουν συνολικά έως 500 αθλητές.

ΜΕΛΕΤΙΑΔΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (εις μνήμη του Τάσου Μελετιάδου-πρωταθλητή δρόμων). Τον αγώνα ξεκίνησαν φίλοι του Τάσου Μελετιάδη – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ -ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Την 1η Κυριακή του Οκτωβρίου- ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 10χλμ Καβάλα –Χαλκερό (πατρίδα του Τάσου) και παιδικός 1000μ στο κέντρο της Καβάλας. – OIKONOMIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε το 2015 και συμμετέχουν περίπου 150 αθλητές και άλλα τόσα παιδιά.

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (ΚΑΒΑΛΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ο ΣΥΛ/ΓΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛ. ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΕΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ. λόγω του ότι γίνεται προς τιμή του Απ. Παύλου – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑ κ η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ (βρίσκεται στο καλεντάρι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20-25 Μαίου κοντά στη γιορτή της Αγ. Λυδίας – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 20 χλμ με αφετηρία το Μνημείο Αποστόλου Παύλου στο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Καβάλας και τερματισμό το Βαπτιστήριο της Αγ. Λυδίας,

στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2006 και κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 120 Έλληνες και ξένοι δρομείς.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ο Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” & ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης –

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Αβδήρων και η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδ. – Θράκης – ΑΙΓΙΔΑ: ΣΕΓΑΣ (βρίσκεται στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ) – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ημιμαραθώνιος, 5χλμ και 1χλμ. Πιστοποιημένη από την IAAF-AIMS. Γρήγορη ασφάλτινη διαδρομή, χαμηλού βαθμού δυσκολίας με κλίση ουδέτερη, που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ.

Κινείται στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής.

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

2014: Σύνολο-1450, Ημιμαραθώνιος-500, Λαϊκός 5χλμ-400, Παιδικός 1χλμ-450

2015: 2000, Ημιμαραθώνιος-700, Λαϊκός 5χλμ-800, Παιδικός 1χλμ-500

2016:1750, Ημιμαραθώνιος-600, Λαϊκός-700, Παιδικός 1χλμ-450

KOMORUN (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΗΡΟΔΙΚΟΣ (Η έναρξή του σηματοδοτεί την λήξη του ετήσιου Συνεδρίου της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.) – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 3Η Κυριακή του Μαίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ημιμαραθώνιος (η αφετηρία και ο τερματισμός της διαδρομής η κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής, μέσα σε αστικό περιβάλλον και χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές ) & 5χλμ (από την Πανεπιστημιούπολη έως το κέντρο της πόλης) – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 15 ευρώ ο Ημιμαραθώνιος και 5 ευρώ τα 5χλμ – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2016. Το 2016 περίπου 150 συμμετοχές ο ΗΜΙ και 350 τα 5χλμ, ενώ το 2017 ο ΗΜΙ 180 και 400 τα 5χλμ.

«ΛΑΪΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 3η Κυριακή Νοεμβρίου –

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 8χλμ μέσα στο άλσος της Νυμφαίας, στην Κομοτηνή, με θετική υψομετρική διαφορά 250 μέτρα. Άνω του 95% της διαδρομής αποτελείται από δασικά μονοπάτια. Και παιδικός αγώνας 800μ. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2010. Συμμετέχουν 100-120 άτομα.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΧΥΡΟΥ ΝΥΜΦΑΙΑΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1η Κυριακή Απριλίου, με στόχο να συμπέσει χρονικά με τις γιορτές μνήμης της μάχης που δόθηκε στο ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας. – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μαραθώνιος στο άλσος της Νυμφαίας, στην Κομοτηνή. Θετική υψομετρική διαφορά 1500 μ., άνω του 95% της διαδρομής αποτελείται από δασικά και ορεινά μονοπάτια. Θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες

δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί και μέχρι και σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων. Και παιδικός αγώνας 800μ. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Θα υπάρξει. – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2010 ως ημιμαραθώνιος και συμμετείχαν ως και το 2017, 120 με 180 άτομα.

SANTA RUN – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Το ΣΕΦΑΑ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κομοτηνής και o Α.Σ. ΑμεΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1η Δευτέρα του Δεκεμβρίου ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Περίπου 2 χλμ με αφετηρία την Τσανάκλειο Σχολή (Παλιά Πρυτανεία), διαδρομή γύρω από το κέντρο της πόλης, και τερματισμός, στην κεντρική πλατεία. Θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!!!!!!! Οι αθλητές φοράνε κόκκινο σκουφάκι. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2016.

VIA EGNATIA RUN (ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΣΕΓΑΣ (μέτρηση διαδρομής από την IAAF-AIMS), Δήμος Αλεξ/πολης, ΧΙΙ Μεραρχεία Αλεξ/πολης – HΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1ο Σάββατο του Σεπτεμβρίου – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ημιμαραθώνιος (η αφετηρία από τα Λουτρά Τραϊανούπολης και ο τερματισμός στο Φάρο, με εναλλαγή ασφάλτινων και χωμάτινων κομματιών), 3 χλμ (από το Μαίστρο έως το Φάρο) και παιδικό 900μ. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2016 με δρόμο 16χλμ και 200 συμμετοχές, ενώ το 2017 ο ΗΜΙ είχε 250 συμμετοχές, τα 3χλμ 200 και 100 ο παιδικός αγώνας.

ΑΓΩΝΑΣ «ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ» (ΤΥΧΕΡΟ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο Αθλητικός Όμιλος Τυχερού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος» – ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ -ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου. – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 5χλμ – 10χλμ και Παιδικός, με αφετηρία και τερματισμό το κέντρο του Τυχερού. – OIKONOMIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε το 2014 και συμμετέχουν μέχρι σήμερα, περίπου 150, έως 200 αθλητές.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Το Πολιτιστικό Κέντρο Ευγενίδειο του Δήμου Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και το Δ’Σώμα Στρατού (στο ΠΛΑΙΣΙΟ των εορταστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια») – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τελευταία Κυριακή του Μαίου. – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 10χλμ και 5χλμ (ασφάλτινη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το στάδιο της πόλης), Παιδικός και ΑΜΕΑ δρόμος, με αφετηρία την Μεραρχεία. – OIKONOMIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε το 2016 με 1100 συμμετοχές, ενώ το 2017 έφτασε τις 1300.

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΔΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ –

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 10χλμ και 3χλμ, σε παραποτάμια διαδρομή πέριξ του Άρδα. – OIKONOMIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 5 ευρώ –

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜEΤΟΧΕΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε το 2016 με 150 συμμετοχές, ενώ το 2017 έφτασαν τις 200.

ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ – ΚΙΡΚΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΡΚΗΣ & Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –

ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ: Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ.ΜΑΚ.ΘΡΑΚΗΣ, ο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ, η ΧΙΙ ΜΕΡΑΡΧΕΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Το Σάββατο μετά το 15 Αύγουστο – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: 8700Μ ΚΑΙ 5700Μ (εκκίνηση και τερματισμός στο κέντρο του χωριού, με τη μεγαλύτερη διαδρομή να βρίσκεται μέσα στο δάσος, με υψομετρική διαφορά έως 270μ) και ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 600 & 1200Μ. – OIKONOMIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 5 ευρώ – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ο αγώνας ξεκίνησε το 2015 και συμμετέχουν περίπου 150 αθλητές και άλλα τόσα παιδιά.

RUN GREECE ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΣΕΓΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου –

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 10χλμ, 5χλμ (κυκλική 5 χλμ στο κέντρο της πόλης), γρήγορη ασφάλτινη επίπεδη διαδρομή και παιδικός 1000μ. Πιστοποιημένη από την IAAF.AIMS. –

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ: 2000 ευρώ χορηγεί η WIND σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 5 ευρώ-το παιδικό δωρεάν. – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Το 2014 με 1800 συμμετοχές, το 2015 με 2550, το 2016 με 3350 και το 2017 με 3550 συμμετοχές (500 στα 10χλμ, 2150 στα 5χλμ, 900 στον παιδικό αγώνα)

ΤΕΛΙΚΟΣ RUN GREECE (ΑΘΗΝΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: ΣΕΓΑΣ, ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Αθήνας (2η Κυριακή Νοεμβρίου) – ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 3χλμ. Πιστοποιημένη από την IAAF.AIMS. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δωρεάν και όλα τα έξοδα (μεταφορά-διαμονή-διατροφή) χορηγία της ERGO. – ΙΣΤΟΡΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ξεκίνησε το 2017 με τη συμμετοχή των 7 πόλεων του RG από τους 20 νικητές (ανά ηλικιακή κατηγορία) των 5χλμ –Συνολικά συμμετείχαν 140 αθλητές (70 άνδρες και 70 γυναίκες) και η νικήτρια ομάδα βραβεύθηκε και μοίρασε 5000 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής (χορηγία WIND).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦ.ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Α.Μ.Θ.

• 22 ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

• ΑΝΑ ΝΟΜΟ: 6 ΣΕΡΡΩΝ – 2 ΔΡΑΜΑΣ – 2 ΚΑΒΑΛΑΣ – 1 ΞΑΝΘΗΣ – 4 ΡΟΔΟΠΗΣ –

6 ΕΒΡΟΥ

• ΑΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 1 ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ –

• 2 ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ- 3 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ

• ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 12.000 ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ

• ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ

• ΘΕΜΑΤΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ – ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Share it