Search

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του «Kiklopaki Cup 2017»

Το βράδυ της Τετάρτης, στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τουρνουά «Kiklopaki» που διοργανώνεται φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη από τους Κύκλωπες.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Γκαντής, η πρόεδρος των Κυκλώπων Αλεξ/πολης Παρασκευή Γκαϊταρτζάκη, το μέλος ανάπτυξης της ΟΧΕ και Αντιδήμαρχος Προσοτσάνης Μιχάλης Ηλιάδης, καθώς και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά Kiklopaki.

Ο κ. Γκαντής τοποθετήθηκε πρώτος λέγοντας τα εξής: 

«Καλώς σας βρήκαμε στην Αλεξανδρούπολη και χρόνια πολλά σε όλους τους φιλάθλους. Ήρθαμε σήμερα εδώ για να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο διεθνές τουρνουά Kiklopaki που διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά. Όπως γνωρίζετε, η Αλεξανδρούπολη εκπροσωπείται εδώ και πολλά χρόνια και με συνέπεια από τους Κύκλωπες Αλεξ/πολης ως χάντμπολ με δυναμική παρουσία σε άνδρες & γυναίκες. Η συμμετοχή του Βαγγέλη Αραμπατζή και της Μάγδας Κεπεσίδου στις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, είναι ένα μικρό δείγμα της συνολικής δουλειάς που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη. Το άθλημα πλέον αναπτύσσεται ραγδαία και τα αποτελέσματα φαίνονται από τη συμμετοχή των αθλητών σε όλα τα επίπεδα των εθνικών ομάδων.

Το Kiklopaki λοιπόν είναι από τα τουρνουά όπεν που διεξάγονται κάθε χρόνο ανά την Ελλάδα, όπως το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα ξεκίνησε πριν 8 χρόνια σε όλη τη χώρα. Ανάλογα τουρνουά γίνονται στο Άργος, στην Έδεσσα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και έχουμε συνέχεια προτάσεις από άλλες πόλεις για νέα τουρνουά, τις οποίες και θα εξετάσουμε. Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνω στο όπεν τουρνουά κοριτσιών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Προσοτσάνη. Είναι μάλιστα μαζί μας σήμερα εδώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Προσοτσάνης Μιχάλης Ηλιάδης, με τον οποίο συζητάμε για διαφορετικές μορφές και εκεί. Χθες βρεθήκαμε στη Δράμα και συζητήσαμε με τον δήμαρχο της πόλης για τουρνουά εθνικών ομάδων και το ίδιο θα κάνουμε και εδώ αύριο με τον δήμαρχο Αλεξ/πολης και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου. Προς το παρόν η Εθνική Κορασίδων μας είναι εδώ και συμμετέχοντας στο Kiklopaki ξεκινάει τη δημιουργία της καθώς όπως ξέρετε φέτος είναι η πρώτη χρονιά όλων των ηλικιών, οπότε είναι η πρώτη εμφάνιση των Κορασίδων και αυτό γίνεται στην Αλεξανδρούπολη.

Η Αλεξανδρούπολη εδώ και πολλά χρόνια έχει ανοίξει την αγκαλιά της στις εθνικές ομάδες. Έχουμε έρθει εδώ και σε επίπεδο Εθνικής Εφήβων και στο επίπεδο των γυναικών με καμπ και φιλιλά παιχνίδια προετοιμασίας. Έχω την εντύπωση ότι ως πόλη, “χαντμπολικά”, μας βολεύει πάρα πολύ να στείλουμε εδώ φιλικά τουρνουά ή ακόμα αν το επιτρέψει και το γήπεδο και επίσημους αγώνες γιατί η πόλη βρίσκεται στο λεγόμενο τριεθνές (Ελλάδα – Τουρκία – Βουλγαρία, ενώ και η Ρουμανία είναι κοντά) και μπορούμε εύκολα, με χαμηλό κόστος να δώσουμε παιχνίδια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά, αλλά και από τα πρώτα ματς που είδα πριν από λίγες ώρες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και σε σας (αναφερόμενος προς τα Μ.Μ.Ε.) που αναδεικνύετε το άθλημα και βοηθάτε στην προβολή του».

Για τα οφέλη της Ομοσπονδίας από τα τουρνουά όπως το Kiklopaki, ο κ. Γκαντής είπε:

«Τα οφέλη για την Ομοσπονδία είναι διπλά, έχουν δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι ότι γίνονται αγώνες χάντμπολ και αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά είναι και δουλειά των διοργανωτών, το να παιχτούν αγώνες υψηλού επιπέδου. Το δεύτερο και κυριότερο όφελος για τις εθνικές ομάδες είναι ότι παίρνουν ανταποδοτικά προετοιμασίες, φιλικούς αγώνες και πολλές φορές και επίσημα παιχνίδια. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι Ανατ. Μακεδονία & Θράκη έχει δύο όπεν, το Kiklopaki και αυτό της Προσοτσάνης που είναι πανελλήνιο, θα πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε επίσημα παιχνίδια στο “Κραχτίδης” σε επίπεδο ανδρών – γυναικών, αλλά αγώνες ομίλων μπορούν να γίνουν και στην Προσοτσάνη και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παιχνίδια επιπέδου μπορούν να γίνουν και στο Πανεπιστημιακό της Κομοτηνής στο οποίο παλαιότερα είχαμε παίξει προκριματικά για το Euro με την Εθνική ανδρών. Η Ανατ. Μακεδονία & Θράκη δεν είναι λοιπόν περιθωριοποιημένη, είναι ενεργή και έχει μεγάλες προοπτικές ειδικά στο χάντμπολ. Έχει ομάδα στην Premier Ανδρών, την Δράμα, του χρόνου ίσως έχουμε και στην Α1 γυναικών, οι ομάδες είναι καλά δομημένες αναπτυξιακά και εμείς είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε όλους».

Για το νέο κλειστό γυμναστήριο για το οποίο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Έβρο ότι θα πραγματοποιηθεί τόνισε:

«Άποψη μας είναι ότι το γήπεδο θα πρέπει να είναι κανονικό. Δηλαδή κατασκευασμένο και για χάντμπολ. Θα σας δώσω ένα πολύ κοντινό παράδειγμα. Το κλειστό γυμναστήριο της Προσοτσάνης που βρίσκεται σε έναν μικρό δήμο, έχει ακόμα και εργομετρικό κέντρο στο οποίο είχαμε πάει από το 2006 ακόμα. Αν λοιπόν ο δήμος Προσοτσάνης μπορεί να διαχειριστεί ένα πάρα πολύ καλό κλειστό γυμναστήριο με ενσωματωμένο εργομετρικό κέντρο με πισίνα και πιο δίπλα άλλο κλειστό και πιο δίπλα στίβο και ποδόσφαιρο, φανταστείτε ο δήμος Αλεξ/πολης τι μπορεί να κάνει ή τι πρέπει να κάνει».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τζουβάρας πήρε αμέσως μετά τον λόγο:

«Καλησπέρα και από μένα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους. Να έχουν μία καλή χρονιά, με υγεία οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι οικογένειες τους και όλος ο κόσμος. Εγώ θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρόσκληση την οποία την είδαμε ως μία μεγάλη ευκαιρία για το ξεκίνημα αυτής της ομάδας, το οποίο είναι το δεύτερο που κάνουμε. Η προηγούμενη φουρνιά, οι γεννημένες το 2000 οι οποίες ήταν αυτές που αποχώρησαν από το τουρνουά των Σκοπίων το καλοκαίρι και μας δέχτηκε ο πρόεδρος για αυτή μας την ενέργεια. Τώρα είμαστε και πάλι στην ίδια διαδικασία προετοιμασίας σε συνεργασία με τον κ. Μιχάλη Ηλιάδη ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΟΧΕ και είναι κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αλεξ/πολης, την ΕΣΧΑΜΑΘ και ιδιαίτερα τους Κύκλωπες Αλεξ/πολης».

Σε ερώτηση για το επίπεδο των αθλητριών του ο κ. Τζουβάρας τόνισε:

«Αυτή η φουρνιά έχει την τύχη να αποτελείται από αρκετές πολύ καλές παίκτριες. Μία από αυτές είναι και η Νικολίνα Κεπεσίδου η οποία είναι από την Αλεξανδρούπολη. Η Νικολίνα διακρίνεται αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μία πάρα πολύ καλή αθλήτρια. Βέβαια θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμα όπως και όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι από την προετοιμασία που θα κάνουμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με την Εθνική Κορασίδων και αντιπροσωπεία των Κυκλώπων Αλεξ/πολης θα συναντηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 28/12 με τον δήμαρχo Αλέξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

 

 

Share it