Search

Ο χρόνος συμμετοχής των 21 που χρησιμοποίησε ο Ράσταβατς στο πρώτο μισό της χρονιάς! Οι “ενδεκαδάτοι” και το μικρό ροτέισον

Συνολικά 21 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε στο πρώτο μισό της σαιζόν ο Σέρβος τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς, που δείχνει πως είναι προπονητής που του αρέσει να έχει βασικές επιλογές και μικρό ροτέισον. Βέβαια η σαιζόν δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Σέρβος καθώς αρκετοί ενδεκαδάτοι παίκτες όπως οι Καμαρά και Μπρίτο έχασαν σημαντικό διάστημα στο φινάλε του 2017

Μια γρήγορη ματιά στον αριθμό των συμμετοχών, με την βοήθεια και των στατιστικών της Super League διαπιστώνει κανείς πως μια ντουζίνα(12) είναι οι παίκτες που έχουν μετρήσει διψήφιο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα, ενώ στο 27μελές ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ακόμη 6 παίκτες που δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής, με τους πάντως να είναι οι τερματοφύλακες Γκαραβέλης, Σταθάκης και Τζελέπης, και απο εκεί και πέρα δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι Λάζαρος Ορφανίδης, Κώστας και Σαμπανίδης.

Κορυφαίος σε συμμετοχές φυσικά είναι ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής σε όλη την Super League, Ζίβκο Ζίβκοβιτς. με τον Σέρβο να είναιαναντικατάστατος κάτω από τα γκολπόστ έχοντας το απόλυτο των συμμετοχών και των λεπτών συμμετοχής: 15/15 και 1426’ αγωνιστικά λεπτά.

Επίσης 15 συμμετοχές, με 1295 αγωνιστικά λεπτά, έχει και ο Πάμπλο Ντε Λούκας που αποτελεί βασικό πυλώνα στην μεσαία γραμμή με τον Σέρβο τεχνικό να τον εμπιστεύεται απόλυτα, και τον Ισπανό όπως και πέρσι να αποτελεί σημείο κλειδί η παρουσία του στον χώρο του κέντρου.

Στις 15 συμμετοχές είναι και ο Έρικ Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο φορ να έχει αγωνιστεί σε 1187 λεπτά, ενώ με τα 6 τέρματα που έχει σημειώσει είναι μέσα στους πέντε τοπ σκόρερ της κατηγορίας.

Στις 14 συμμετοχές ακολουθούν ακόμη τρεις βασικοί και αναντικατάστατοι παίκτες, που έλειψαν μόνο λόγω συμπλήρωσης καρτών, ο λόγος για τους δύο ακραίους αμυντικούς της ομάδας Δήμο Μπαξεβανίδη και Χόρχε Κασάδο που μετρούν απο 1331 και 1330 λεπτά έκαστος. Στα 1333 λεπτά συμμετοχής βρίσκεται με 14 ματς και ο Χρήστος Λισγάρας που αποτελεί την βασική επιλογή του Ράσταβατς για το κέντρο της άμυνας.

Ακολουθούν στης 13 συμμετοχές οι Άντριαν Λουσέρο και Κίκε Μπόουλα. Ο Λουσέρο όπως και  τα προηγούμενα δύο χρόνια έτσι και φέτος αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα της μεσοεπιθετικής γραμμής της Ξάνθης είτε απο τον άξονα είτε απο τα αριστερά, με τον Αργεντίνο να έχει αγωνιστεί σε 1138 λεπτά. Απο βασική επιλογή που ερχόταν κυρίως απο τον πάγκο ο Κίκε κατάφερε κυρίως λόγω του τραυματισμού των Μπρίτο και Τριάδη να παίρνει βασικό χρόνο συμμετοχής φτάνοντας αισίως τα 778′ λεπτά συμμετοχής.

Στις 12 συμμετοχές ακολουθεί ο Αλφρέδο Μεχία που ενώ δεν ξεκίνησε στα πρώτα ματς ο τραυματισμός του Καμαρά, αλλά και η συνεχής δική του βελτίωση μετά τα κουραστικά ματς των Εθνικών ομάδων, τον καθιέρωσαν στην μεσαία γραμμή της ομάδας. Πέρα απο την πολύ καλή του παρουσία ως εξάρι ο Μεχία έχει καταφέρει να σημειώσει και ένα τέρμα απέναντι στην Κέρκυρα.

Στις 11 συμμετοχές ακολουθούν τρεις παίκτες, ο άτυχος της φετινής Ξάνθης Μπρίτο με τον μεσοεπιθετικό απο το Πράσινο Ακρωτήρι να ξεκινά εντυπωσιακά σημειώνοντας 4 τέρματα και έχοντας εξαιρετική παρουσία σε όλα τα ματς όμως ο τραυματισμός του στο ματς με τον ΠΑΟΚ τον κράτησε έξω στο φινάλε του ’17 με τον Μπρίτο να μετρά 918 λεπτά. Στον ίδιο αριθμό συμμετοχών βρίσκουμε τον πολύπειρο Κώστα Φλίσκα που έχει αγωνιστεί σε 1008 λεπτά, και  τα ματς που έχασε τα έχασε κυρίως λόγω καρτών, ενώ 526 λεπτά με πολλά ματς ως αλλαγή έχει κάνει ο Γκόραν Ρότσε με τον Κροάτη να είναι μέχρι στιγμής απο τους παίκτες που ακόμη ψάχνονται για την ομάδα.

Απο εκεί και πέρα έχουμε με 8 συμμετοχές του Κάστρο(120) και Πέτρο Ορφανίδη(277),  7 συμμετοχές έχει ο Σβάρνας(473), ενώ απο 6 συμμετοχές έχουν οι Τριάδης(268), Σιλά(294), ο νεαρός Μελιόπουλος(312) και ο επίσης άτυχος Καμαρά(552′) που είναι εκτός απο τον Οκτώβριο. Ο 20ος παίκτης που χρησιμοποίησε στο πρώτο μισό της χρονιάς ο Μίλαν Ράσταβατς είναι ο Βασίλης Φασίδης που αγωνίστηκε σε 4 ματς έχοντας 101′ λεπτά συμμετοχής, ενώ μόλις σε ένα ματς αγωνίστηκε ο Οκάν Χατζητερζόγλου, και αυτό ολόκληρο(96 λεπτά) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Share it