Search

Μετά από 23 χρόνια και πάλι μαζί η παρέα της ΑΕΚ των Εβριτών Δημητριάδη, Τερζάκη, Ντεβεντούδη & Τσιακμάκη

Η δεκαετία του ’90 ήταν για την ΑΕΚ αυτή που την καθιέρωσε στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ όπου παρέμεινε μέχρι πρόσφατα.

Το 1992 η «Ένωση» πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 κατηγορία και 2 χρόνια αργότερα ήρθε και η άνοδος στην Α1, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μέλος εκείνης της ΑΕΚ, που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτές τις επιτυχίες ήταν και ο Εβρίτης Μάκης Δημητριάδης, ενώ την επόμενη σεζόν στους «κιτρινόμαυρους» βρέθηκε ακόμα ένας Εβρίτης, ο Λευτέρης Τερζάκης. Οι δυο τους λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 1987 είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης με την Εθνική Ελλάδας. Σε εκείνη την εβρίτικη παρέα της ΑΕΚ ήταν και ο Ορεστιαδίτης Νίκος Ντεβεντούδης, καθώς και ο Σουφλιώτης Παναγιώτης Τσιακμάκης.

Οι τρεις από τους 4 Θρακιώτες λοιπόν (έλειπε μόνο ο Τσιακμάκης), 23 χρόνια μετά, βρέθηκαν και πάλι μαζί με τους τότε συμπαίκτες τους Κώστα Αρσενιάδη, Γιώργο Κλήμο, Σωτήρη Ραμέα, αλλά και με τον φίλο της τότε ομάδας βόλεϊ και πρώην αθλητή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ Μανώλη Σουλιώτη σε ένα ταβερνάκι που ήταν το στέκι τους τότε.

Οι Δημητριάδης & Τερζάκης βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή τη βράβευση τους με την Εθνική του ’87 στην γιορτή του ΠΣΑΤ σήμερα το απόγευμα.

Ο Μάκης Δημητριάδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Και η παρέα της ΑΕΚ συναντήθηκε ξανά μετά από 23 χρόνια στο ίδιο κουτούκι, του Λουκιδέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, κοντά στο ιστορικό γήπεδο ”Γ.Μόσχος” που ήταν το ιδανικό κλειστό γυμναστήριο για Βόλεϊ αλλά δυστυχώς γκρεμίστηκε μαζί με το ποδοσφαιρικό γηπέδο! Μετά από ήττες και νίκες εκεί στο ίδιο στέκι σε λύπες και χαρές μαζευόμασταν σε δύσκολες εποχές, οικονομικά και διοικητικά, για την ομάδα στις αρχές του ’90. Το πέρασμά μου από την ΑΕΚ μοναδικό και παρόλες τις δυσκολίες με γλυκιές αναμνήσεις αφού πανηγυρίσαμε δύο ανόδους, το 1991-92 την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος στην Α2 (ως προπονητής την χρονιά εκείνη) και μετά από δύο χρόνια προσπάθειας στην κατηγορία αυτή (ως αθλητής) την ιστορική άνοδο το 1994 στην Α1 όπου παίξαμε την περίοδο 1994-95 και συνέχισε να αγωνίζεται η ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Θυμιθήκαμε, γελάσαμε, μιλήσαμε για τα χρόνια που πέρασαν από τότε και υποσχεθήκαμε να συναντηθούμε πάλι με ακόμη περισσότερους φίλους συμπαίκτες της εποχής εκείνης. Κώστας Αρσενιάδης, Γιώργος Κλήμος, Σωτήρης Ραμέας, ο φίλος της ομάδας Βόλει και εξαιρετικός αθλητής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ Μανώλης Σουλιώτης, Νίκος Ντεβεντούδης, Λευτέρης Τερζάκης και Μάκης Δημητριάδης στη χθεσινή συνάντηση. Σίγουρα θα είμαστε όλοι στο επόμενο ραντεβού!!

Share it