Search

Στο ίδιο έργο θεατές! Ισοπαλία και πάλι στο παρά πέντε ανάμεσα σε Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και Δόξα Γρατινής!

Στο μεγάλο ντέρμπυ του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Θράκης με το οποίο έκλεισε ο πρώτος γύρος και η αγωνιστική δράση για το 2017, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Δόξα Γρατινής αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1!

Σε ένα παιχνίδι που παίχτηκε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, υπήρχε δοκάρι, αποβολή, αρκετά νεύρα, ένταση και το παρακολούθησαν σχεδόν 300 άτομα, η Γρατινή ήταν αυτή που ξεκίνησε πιο δυνατά. Υπερείχε των αντιπάλων της, δεν δέχτηκε την παραμικρή απειλή στην εστία της και αν ήταν λίγο πιο εύστοχη αλλά και πιο τυχερή ίσως, θα μπορούσε να προηγούνταν ακόμα και με 0-2. Ο Μέγας όπως και σε μερικά ακόμα παιχνίδια του, παρουσίασε το καλύτερό του πρόσωπο στο δεύτερο μέρος. Ο Πέτρος Βιόπουλος που δεν αγωνίστηκε λόγω θλάσης στον δεξί δικέφαλο και καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του από τον πάγκο, στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα σε όσους δεν συμφωνούσαν με την απόφαση της διοίκησης του Μέγα, για τη μη πρόσληψη “κανονικού” προπονητή, έβγαλε άσσο από το μανίκι του με την αλλαγή του Χουσεΐν Χιλμί στην θέση του Καραπάτσιου στο 59′.

Ο τελευταίος πάλεψε όσο μπορούσε κερδίζοντας πολλές μονομαχίες, όμως ο βραχύσωμος χαφ των γηπεδούχων, έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα του και δεν είναι τυχαίο πως το τέρμα του Ιάσμου σημειώθηκε τρία λεπτά μετά την είσοδό του. Ωστόσο η Γρατινή στην συνέχεια, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει από την αποβολή του Αμοιρόπουλου με δεύτερη κίτρινη στο 67′, πάλεψε για την ισοφάριση, την οποία και πέτυχε τελικά στο 88′.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν από ένα ημίχρονο, με την μεν Γρατινή να μένει με την πικρή γεύση λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο και τον δε Μέγα με τα αρκετά παράπονα, πιθανότατα και εύστοχα, για την διαιτησία του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα οι ιθύνοντες των γαλανόλευκων, διαμαρτύρονται για οφσάιντ στο τέρμα του Πασχάλη, διαφωνούν για την κόκκινη του Αμοιρόπουλου και πιστεύουν πως θα έπρεπε να υπάρξουν αποβολές και από την πλευρά της Γρατινής τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Παρ’όλα αυτά δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων των γηπεδούχων, οι οποίοι πέταξαν τέσσερα πλαστικά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο, με την επίτευξη του τέρματος της Δόξας, τα οποία δεν τραυμάτισαν κανέναν, αλλά καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 10′, όταν μετά το φάουλ του Δαλή Μεμέτ Ισμαήλ και την τελική προσπάθεια του Μπόζη, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο τελευταίος βρέθηκε μερικά εκατοστά πίσω από την τροχιά της μπάλας και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 16′ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Πασχάλης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από το ένα μέτρο, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 18′ ο Παπουτσίδης απομάκρυνε σε κόρνερ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπόζη, ενώ στο 21′ η νέα προσπάθεια του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος κατέληξε άουτ. Τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος στο 30′ με το σουτ του Πασχάλη που έφυγε άουτ, με τον Ίασμο να έχει μόλις μια υποψία ευκαιρίας στο 23′ με τον Ογκουνσότο να μην προλαβαίνει, την παράλληλη με την περιοχή, σέντρα του Γιαννακιτσίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα με τον Παπαρούνα να απειλεί αρχικά στο 50′ με ένα μακρινό σουτ που πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια. Ο ίδιος παίκτης στο 62′ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Πραγματοποιώντας την συνηθισμένη του κίνηση συγκλείνοντας στον άξονα, παρ’όλο που αρχικά κόπηκε, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και με ένα άπιαστο σουτ την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Εφτούν, πραγματοποιώντας το 1-0. Ο Μέγας έδειχνε να διατηρεί το προβάδισμα του, όμως η Γρατινή είπε την τελευταία της κουβέντα, όπως και στα δύο περσινά ματς στο γήπεδο του Ιάσμου, στα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα στο 88′ ο Αντωνιάδης έκανε την σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπουτσίδη και κατέληξε στον Πασχάλη ο οποίος σούταρε, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παπαγεωργίου που είχε για βοηθούς του Γκιόση και Δανδανίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (Βιόπουλος): Παπουτσίδης, Αχμέτ, Αμοιρόπουλος, Χουσείν, Λειβαδιώτης, Ντεμιρτσίδης, Γιαννακιτσίδης, Καραμπάτσιος(59′ Χουσείν Χ.), Παπαρούνας, Κλής, Ογκουνσότο(72′ Μυλωνάς).

Δόξα Γρατινής (Μπόζης): Μπουτσακτσή, Δαλή Ισμαήλ, Τάτσιος, Κουζασβίλι, Καμζέλας, Κακουλίδης(72’Λεγάτος), Πασχάλης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ, Αντωνιάδης, Μπόζης.

Share it