Search

Δυσκολεύεται κόντρα στον Ουζουνίδη η Ξάνθη! Η προϊστορία του ΑΟΞ κόντρα στον Μαρίνο στις 6 προηγούμενες επισκέψεις του

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει συνδέσει το όνομά του με την Ξάνθη. Τόσο ως παίκτης, καθώς από εκεί, ουσιαστικά, ξεκίνησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, όσο και ως προπονητής, αφού είχε την τεχνική καθοδήγηση της θρακιώτικης ομάδας σε δύο σεζόν ενώ ως βοηθός του Μαντζουράκη ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα. Όποτε όμως βρίσκει αντίπαλό τον αγαπημένο του ΑΟΞ, όμως, τον… ζορίζει

Ο ΑΟΞ μπορεί να μετράει τρεις νίκες με αντιπάλους στους οποίους προπονητής ήταν (και είναι, καθώς ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Παναθηναϊκός) ο Ουζουνίδης, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει σε άλλες πέντε αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, στις τρεις από αυτές ήρθε ισόπαλος και από τις άλλες δύο έφυγε ηττημένος.

Τις νίκες απέναντι σε ομάδες του Ουζουνίδη η Ξάνθη τις πήρε τις σεζόν 2008-09 (0-1 κόντρα στη Λάρισα εκτός), 2015-16 (2-0 απέναντι στον Πανιώνιο, στα Πηγάδια) και 2016-17 (1-0 επί του Παναθηναϊκού, επίσης στα Πηγάδια). Οι δύο από τις τρεις, δηλαδή, κρίθηκαν στο γκολ και μόνο η μία δίνει την αίσθηση της άνετης επικράτησης. Επιπλέον, οι δύο από τις τρεις είναι εντός έδρας και η μία εκτός.

Οι τρεις ισοπαλίες του ΑΟΞ με αντιπάλους ομάδες που ήταν ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού προπονητής σημειώθηκαν απέναντι στην ΑΕΛ (1-1, 2008-09 στα Πηγάδια), τον Ηρακλή (2-2, 2010-11 στα Πηγάδια)και τον Πανιώνιο (1-1, 2014-15 στα Πηγάδια). Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρειςαυτές ισοπαλίες, με ΑΕΛ, Ηρακλή και Πανιώνιο, είναι στα Πηγάδια.

Τις τρεις ήττες η Ξάνθη τις γνώρισε από την ΑΕΛ (με σκορ 2-0 εκτός έδρας και 0-1 εντός έδρας, τη σεζόν 2009-2010) και τον Πανιώνιο (με σκορ 3-0 εκτός έδρας, τη σεζόν 2015-2016). Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι ναι μεν ο Ουζουνίδης ζορίζει γενικώς τον ΑΟΞ, όμως, μόνο μία φορά τον κέρδισε στα Πηγάδια, έχοντας την τεχνική ευθύνη της Λάρισας και αυτή πριν 9 χρόνια!

Όπως και να έχει, πάντως, στην Ξάνθη γνωρίζουν καλά ότι έτσι κι αλλιώς εύκολο έργο δεν έχουν απέναντι στον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή (17/12), στα Πηγάδια. Οι «πράσινοι» μπορεί να είναι γενικώς λαβωμένοι, και με πολλά προβλήματα, ωστόσο καίγονται για τους βαθμούς κι αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Η ικανότητα του τεχνικού τους, Μαρίνου Ουζουνίδη, να φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΑΟΞ, απλώς κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Στη θεωρία, βεβαίως, όλα στο χορτάρι θα φανούν με την ομάδα της Θράκης πάντως να έχει τον πρώτο λόγο.

Share it