Search

Οι 11 τοπ σκόρερ της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης στο φινάλε του πρώτου γύρου!Και οι κορυφαίοι ανά ομάδα

Έπεσε την Κυριακή η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, που μπορεί εκτός του ενδιαφέροντος για τις πρώτες θέσεις να μην υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον ωστόσο κάθε αγωνιστική οι ομάδες που αγωνίζονται στην δεύτερη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης προσφέρουν πλούσιο θέαμα και  παιχνίδια με πολλά γκολ.

Το σκορ του πρώτου γύρου ανήκει στην ομάδα του Φίλιππου Δροσερού που είχε νικήσει με 10-0 την Κοτύλη, έχοντας μάλιστα σε εκείνο το ματς 8 διαφορετικούς σκόρερ!  Άλλωστε η ομάδα του Φίλιππου Δροσερού με τον Απόλλωνα Διομηδείας διαθέτουν τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας με 27 τέρματα, με την Κεσσάνη Ερασμίου να ακολουθεί στα 26 έχοντας ωστόσο και το εντυπωσιακό μόλις 1 τέρμα παθητικό.

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός πως οι δύο τοπ σκόρερ της κατηγορίας προέρχονται απο ομάδες που είναι στην δεύτερη θέση των ομίλων τους, με τον Γιάννη Βασιλειάδη του Απόλλωνα Διομηδείας να προπορεύεται με 9 τέρματα, και το νεαρό Γιώργο Νεοφυτίδη της Ελπίδας Γενησέας να τον ακολουθεί στα 8 τέρματα.

Γεγονός πάντως που κρίνεται εν μέρει φυσιολογικό, καθώς μπορεί στον Φίλιππο Δροσερού ο τοπ σκόρερ του να είναι ο Αλήογλου Δελατήν με 5 τέρματα έχει ωστόσο 13 διαφορετικούς σκόρερ! Ενώ στους 12 διαφορετικούς σκόρερ είναι η έτερη πρωταθλήτρια χειμώνα Κεσσάνη Ερασμίου, με τον Δημήτρη Κρουστάλλη να είναι στην τρίτη θέση των σκόρερ της κατηγορίας με 7 τέρματα. Η τρίτη ομάδα με τους πιο πολλούς διαφορετικούς σκόρερ είναι η ομάδα του Αετού Τοξοτών που έχει 11 διαφορετικούς παίκτες να έχουν σημειώσει γκολ.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα και την τελική βαθμολογία στην Β1 κατηγορία ΕΔΩ, και την τελική βαθμολογία του πρώτου γύρου στην Β2 κατηγορία ΕΔΩ

Αναλυτικά οι 11 κορυφαίοι σκόρερ της Β’ κατηγορίας είναι οι:

9 γκολ: Γιάννης Βασιλειάδης(Απόλλων Διομηδείας)

8 γκολ: Γιώργος Νεοφυτίδης(Ελπίς Γενησέας)

7 γκολ: Χρήστος Καραγκιουλμέζης(Απόλλων Διομηδείας), Δημήτρης Κρουστάλλης(Κεσσάνη Ερασμίου), Γιώργος Τερζάκης(Δόξα Μυρωδάτου)

5 γκολ: Αλήογλου Δελατήν(Φίλιππος Δροσερού), Δήμος Βουλγαρίδης(Δόξα Μυρωδάτου), Κώστας Σερνισλίδης(Απόλλων Διομηδείας)

4 γκολ: Μιχάλης Μιχαηλίδης(Δόξα Σταυρούπολης), Γιώργος Ελμασίδης(Κεσσάνη Ερασμίου), Χαϊρεντίν Μαμούτογλου(Φίλιππος Δροσερού)

Οι τοπ σκόρερ ανα ομάδα:

Β1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεσσάνη Ερασμίου: Δημήτρης Κρουστάλλης 7, Απόλλων Διομηδείας:Γιάννης Βασιλειάδης 9, Δόξα Μυρωδάτου: Γιώργος Τερζάκης  7, Δόξα Σταυρούπολης: Μιχάλης Μιχαηλίδης 4, Κεραυνός Π. Κατραμίου: Τάσος Πατμάζογλου Αχμέτ Ταϊφούν 2, Σμίνθη: Σαλή Ογλου Τζελατήν 3, Αετός Τοξοτών: Σάββας Αρβανίτης 3, ΑΕΚ Κυψέλης: Σαχπατζίδης 3, Εθνικός Κιμμερίων: Σιράκ 2

Β2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φίλιππος Δροσερού: Αλήογλου Δελατήν 5, Ελπίς Γενησέας: Γιώργος Νεοφυτίδης  8, Αναγέννηση Π. Χρύσας: Ντουλγκέρ Ερντίν 3, ΑΠΟΞ: Αϊντοβάν 3, Ασπίς Πηγαδίων: Γιώργος Μαλαδένης 3,  Ατρόμητος Χρύσας: Πασχάλης Νικάκης  3, Κοτύλη: Ραχήμ Φακρή  2, ΑΠΟΞ Ραιδεστός: Κώστας Ψωμάς  2, Αετός Γοργόνας Εμρέ Κεχαγιά  3

 

Share it