Search

Photos: Το φωτορεπορτάζ της νίκης της Ασπίδας Ξάνθης κόντρα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς

Την 10η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης που κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Αναγέννησης Θαλασσιάς κερδίζοντας την με 3-0.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό, με πολλές μονομαχίες κυρίως στον χώρο του κέντρου, και κάποιες προσπάθειες για σουτ χωρίς όμως κάτι σημαντικό με το πρώτο μέρος να οδεύει με μηδέν και για τις δύο ομάδες, μέχρι τουλάχιστον το 36′ οπού ο Παπαδόπουλος έπιασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Παντελή Κοτζακελίνη, που έπαιξε αναγκαστικά τερματοφύλακας μια και έλειπαν οι δύο της ομάδας, να ξεγελιέται και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, με το 1-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Αυτό  το γκολ με τον τρόπο που ήρθε και στο λεπτό που ήρθε επηρέασε τους φιλοξενούμενους που άργησαν να βρουν τα πατήματα τους στο δεύτερο μέρος και απειλήθηκαν απο σουτ των Κατσή και Χριστοφορίδη, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου σε μια φάση που ο διαιτητής Κιγιτζή άφησε πλεονέκτημα καθώς θεώρησε πως η παράβαση έγινε έστω και οριακά εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι με κυρίως το 65′ πίεσαν πολύ απείλησαν  με κάποιες προσπάθειες  των Βασιλειάδη, Τουργαλιδη και Δημόπουλου με τον Χατζηγεωργίου όποτε χρειάστηκε να αντιδρά σωτήρια για την ομάδα του.

Η ομάδα της Ασπίδας έχοντας πολύ καλή ισορροπία στις γραμμές της κατάφερνε πάντα σε κάθε φάση που της έβγαζαν οι φιλοξενούμενοι να απαντά άμεσα, ενώ στο 89′ ο Δογανίδης που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή με κεφαλιά μετά απο εκτέλεση φάουλ Ζώτου να κάνει το 2-0 ενώ το… κερασάκι στην τούρτα της 10ης νίκης σε ισάριθμα παιχνίδια στην σαιζόν έβαλε ο Χάρης Καρσής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά μετά απο σέντρα του Χριστοφορίδη.

Είναι η χρονιά της και το δείχνει, η Ασπίδα Ξάνθης μπορεί να μην είναι η ομάδα φαντεζί που θα “σκορπά” τους αντιπάλους της, είναι όμως πολύ σοβαρή και με τακτικό προσανατολισμό στα ματς της και αυτό την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην δημιουργία μεγάλης διαφοράς απο τους αντιπάλους της στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου και της επιστροφής μετά απο  πολλά χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες.

Πλήρωσε την απουσία κίπερ, αξιόμαχη η προσπάθεια του Κοτζακελίνη όχι όμως αρκετή, η ομάδα της Θαλασσιάς που έπαιξε με ψυχή και πάθος, σίγουρα αδικείται  απο το εύρος του σκορ όμως για την ομάδα του Δημήτρη Καρύδη έλειψε και το καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ενγκίν Κιγιτζή με βοηθούς τους Κώστα Γκοντόλια και Ιρφάν Οτουζμπίρ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς Αν., Τζαρτάκης, Κοντομιχάλης, Νικολούδης, Στεπανιάν(85′ Χατζηπαρασκευάς), Ζώτος90′(Νταμπανλής), Γελαδάρης(60′ Δογανίδης), Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος(73′ Κυριαζίδης ), Κατσής

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Δ. Καρύδης): Κοτζακελίνης, Πεντεζίδης Π., Μαντζαρίδης(84′ Δάγκωσε), Δελητζόγλου, Κουτσομιχάλης, Κωτίδης, Τουργαίδης, Βασιλειάδης, Καζάκης, Δημόπουλος

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Share it