Search

Η επίσημη απάντηση του Άρη Πετεινού για όσα συνέβησαν με τον Αστέρα Μαγικού με αναφορά σε βανδαλισμούς και…Καζαντζάκη!

Με μια πλήρη τοποθέτηση αντέδρασε η ομάδα του Άρη Πετεινού, στην ανακοίνωση του Αστέρα Μαγικού κατά της διαιτησίας στο μεταξύ τους παιχνίδι(θυμηθείτε ΕΔΩ).

Στην μακροσκελή της ανακοίνωση η ομάδα του Πετεινού τοποθετείται για τα όσα “κατήγγειλε” η αντίπαλος ομάδα, θέτοντας ωστόσο της δικές της απόψεις για όσα έγιναν την Κυριακή, τόσο ως προς την συμπεριφορά των φιλοξενούμενων κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και για τους βανδαλισμούς που ακολούθησαν στα αποδυτήρια του γηπέδου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και Καζαντζάκη “Στο σκοτάδι απαντάμε με φως”.

Παράλληλα η ομάδα του Πετεινού με αυτή της την ανακοίνωση καλεί όλες της ομάδες της Ένωσης να εργαστούν πιο εντατικά στην  ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, και να υπάρξει πλήρεις αλλαγή νοοτροπίας αφήνοντας πίσω κατάλοιπα του παρελθόντος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη Πετεινού αναφέρει:

“Με αφορμή μια ορφανή ανάρτηση στο facebook θα θέλαμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας σχετικά με το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής στην έδρα μας.

Σε κάθε περίπτωση πριν εκθέσουμε τις απόψεις μας είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι είναι δικαίωμα κάθε ομάδας να διαμαρτύρεται όταν πιστεύει τεκμηριωμένα ότι αδικήθηκε σε κάποιο παιχνίδι. Το έχει κάνει και η δική μας ομάδα, με επιστολή προς την ΕΠΣ Ξάνθης και όχι στο facebook μόνο για τις εντυπώσεις.

Διαβάσαμε με έκπληξη την παραδοχή ότι η αντίπαλη ομάδα πριν απο το παιχνίδι επεδίωξε να μεθοδεύσει την αλλαγή του διαιτητή, επειδή σύμφωνα με αυτή έχει σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές της δικής μας ομάδας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι παράγοντες του ερασιτεχνικού εξακολουθούν να λειτουργούν με αυτό το παρεμβατικό τρόπο και τη νοοτροπία του παντοδύναμου παράγοντα, μιας καρικατούρας της Super League. Και όλα αυτά επειδή στη μικρή κοινωνία της Ξάνθης και στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν γνωστοί μεταξύ τους.

Επίσης αναφέρεται ότι η αντίπαλη ομάδα δέχτηκε πολλές κάρτες. Δεν εξετάζεται δηλαδή αν οι κάρτες αφορούσαν εφαρμογή του κανονισμού.

Δεν αναφέρεται επίσης αν πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα τους. Εμείς θεωρούμε το αποτέλεσμα δίκαιο με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων.

Στο παιχνίδι υπήρχε παρατηρητής διαιτησίας. Ο κ. Τσιοναράς, έχουν ληφθεί ληφθεί υπόψη οι παρατηρήσεις του η απλά αμφισβητείται κάθε λειτουργία της διοργανώτριας αρχής.

Παραλείφθηκε απο την ανάρτηση το γεγονός ότι παράγοντες και ποδοσφαιριστές(εκτός αποστολής) της αντίπαλης ομάδας έβριζαν απο την κερκίδα με χυδαίο τρόπο και απο το πρώτο  λεπτό των διαιτητή και αμφισβητούσαν κάθε σφύριγμα του, ακόμα και το εναρκτήριο! Το γεγονός αυτό δείχνει την αρνητική προδιάθεση που είχαν η οποία τελικά επηρέασε την κρίση τους.

Τέλος οι βανδαλισμοί στα αποδυτήρια της ομάδας μας σαφέστατα είναι ένα ατυχές γεγονός αλλά το ότι δεν ζητήθηκε μια απλή συγνώμη, και η διοικητική παρέμβαση της αντίπαλης ομάδας εξαντλήθηκε στη διαιτησία μας αφήνει έκπληκτους.

Απέναντι σε κάθε παρόμοια μίζερη και αναχρονιστική για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συμπεριφορά, από όπου κι αν προέρχεται, εμείς μνημονεύομε τον Καζαντζάκη “Στο σκοτάδι απαντάμε με φως”

Ο σύλλογος μας θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με τις δικές του δυνάμεις. Πριν απο μερικές μέρες υπογράφηκε η σύμβαση με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο σύλλογος μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού βάσης. Επιπλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία όλων των τμημάτων του συλλόγου μας.

Η αλλαγή της νοοτροπίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και αθλητισμού είναι μονόδρομος και  φυσικά πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αλλαγή σημαίνει ότι αλλάζουμε πρώτα τον εαυτό μας.

Για το ΔΣ

Φίλιππος Παραστατίδης

Πρόεδρος”

Share it