Search

Ντεμπούτο με την φανέλα της Ξάνθης για τον 19χρονο ξανθιώτη Νίκο Σαμπανίδη!

Μέρα που θα την θυμάται για πολύ καιρό είναι η Τρίτη 28 Νοεμβρίου και το ματς με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες, για τον 19χρονο ξανθιώτη επιθετικό Νίκο Σαμπανίδη που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι με την φανέλα της Ξάνθης.

Ο ξανθιώτης επιθετικός που στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της ξανθιώτικης ΠΑΕ, έχοντας υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο απο χτύπημα στην προπόνηση, μην μπορώντας να ακολουθήσει την ομάδα στην Βουλγαρία οπού πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, επέστρεψε τον Σεπτέμβριο και μετά τις εμφανίσεις του με την ομάδα Κ20 του συλλόγου και την παρουσία του στις προπονήσεις ο Μίλαν Ράσταβατς έκρινε πως ήρθε η ώρα ο ξανθιώτης φορ να πάρει την ευκαιρία για την πρώτη του εμφάνιση.

Ο νεαρός ξανθιώτης επιθετικός ολοκλήρωσε την σαιζόν που μας πέρασε στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας Κ20 του ΑΟΞ και μέσα στους κορυφαίους του πρωταθλήματος, με τα 13 τέρματα που σημείωσε, επιβραβεύτηκε για την συνολική του δουλειά υπογράφωντας επαγγελματικό συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι.

Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές, Σαμπανίδης πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Ξάνθης ’96 για να ακολουθήσει αυτή της Βιστωνίδας. Η πρώτη του επαφή με την Ξάνθη ήταν όταν επελέγη να φορέσει την φανέλα του Δημοκρίτου και το τμήμα της Κ13, και απο τότε αγωνιζόμενος σε όλα τα τμήματα της ομάδας που αγωνιζόταν στην Super League(Κ15, Κ17 και Κ20) κατάφερε να καθιερωθεί και να κερδίσει με την αξία του την προαγωγή στην Ανδρική ομάδα. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για ένα παιδί που όταν  ο πιο μικρός του τμήματος το 2014 πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας με την ομάδα Κ17 της Ξάνθης.

Θυμίζουμε πως ο Σαμπανίδης είναι ο δεύτερος νεαρός παίκτης του ΑΟΞ που κάνει ντεμπούτο φέτος στο Κύπελλο, καθώς προηγήθηκε ο Δημήτρης Μελιόπουλος στο ματς με τον Εργοτέλη

Photo Credit: Δημήτρης Σιαπαρδάνης – Serresgoal.gr

Share it