Search

Ο Εθνικός νικητής στο… ακατάλληλο για καρδιακούς ντέρμπι με Ολυμπιάδα! (photos)

Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ διεξήχθη την Κυριακή το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιάδας και Εθνικού στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το οποίο βρήκε νικητή τον Εθνικό με 62-59.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες. Στο 1ο δεκάλεπτο η Ολυμπιάδα κατάφερε και πήρε μία διαφορά 10 πόντων με καλύτερη άμυνα και καλές επιθετικές ενέργειες (18-8). Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με άστοχες επιθετικές προσπάθειες εκατέρωθεν. Στη συνέχεια ο Εθνικός προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, βελτιώνοντας την επίθεση του. Το πρώτο ημίχρονο τέλειωσε με σκορ 27-21.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Εθνικό να ροκανίζει και άλλο τη διαφορά (27-26) και το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι! Το σκορ κρατηθήκε σε χαμηλά επίπεδα και οι δύο ομάδες προσπαθούν να προηγηθούν με δυνατές μονομαχίες. Προς το τέλος του δεκαλέπτου ο παίκτης της Ολυμπιάδας Αλέκος Βλούνταρτσικ δέχτηκε τεχνική ποινή λόγω διαμαρτυρίας προς τους διαιτητές. Η 3η περίοδος τελείωσε με σκορ 45-43.

Στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου η Ολυμπιάδα καταφέρνει να πάρει μία μικρή διαφορά έξι πόντων. Ο Εθνικός όμως με καλή επιθετική και αμυντική λειτουργία μεώσε τη διαφορά στον ένα πόντο πέντε λεπτά πριν το τέλος. Τα τελευταία λεπτά δεν είναι για καρδικούς με τις δύο ομάδες να παλεύουν και πάλι για το ποιος θα υπερισχύσει. Στο τέλος ο τυπικά φιλοξενούμενος Εθνικός κατάφερε να κερδίσει με σκορ 59-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 27-21, 45-43, 59-62

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Τρούπος Π.): Γαλατάς 7, Καραμπατζάκης , Γιαβρίδης 15(3), Δρούμπαλης, Γιαμάς, Βλούνταρστικ 4, Τσιφλίκογλου,Κελεπεκίδης, Πασσιάς 25, Δελχανίδης , Φυδανίδης 2, Χατέλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τελούδης): Ιωαννίδης 9, Σιταρίδης 6(1), Θεολογίδης 9, Αντωνίου 2, Φωτιάδης 12(1), Κιτσόπουλος 3, Μίχος, Αγγελίδης, Ευαγγέλου 3, Θεοχαρίδης 2, Κανάκης 10, Παπαλαμπίδης 6.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό της Γιώτας Τσικάκη:

 

Share it