Search

Ο απολογισμός των Xanthi Runners και οι νικητές του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Ξάνθης!

Με σύμμαχο τον καλό καιρό περισσότεροι από 1500 δρομείς πλημμύρισαν τους δρόμους και την πλατεία της Ξάνθης με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου της Ξάνθης, που διοργανώνει ο ΑΠΣ Δρομέων Ξάνθης και ο ΑΠΣ Στίβος Διομήδης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Δήμο Ξάνθης και τον Δήμο Αβδήρων.

Ο 4ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος γράφτηκε και αυτός στην Ιστορία. Η επόμενη μέρα ξημέρωσε με αισθήματα χαράς, υπερηφάνειας, ικανοποίησης και έντονης συγκίνησης από την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε και φέτος η διοργάνωση. Τα φώτα της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής έσβησαν για την πόλη μας και η κούραση της όλης προσπάθειας έδωσε τη θέση της στη γλυκιά ανάμνηση που άφησε σε όλα τα επίπεδα η επιτυχία της. Οι συντελεστές της διοργάνωσης και η πόλη της Ξάνθης, απέδειξαν πως είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας μια σπουδαία διοργάνωση και να την αναδείξουν σε ένα  κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας.

Η Ξάνθη αυτές τις μέρες απέδειξε ότι όχι μόνον είναι όμορφη αλλά είναι και ηχηρή. Πάνω από 1500 αθλητές-τριες κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ελλάδας, πρωταθλητές του ελληνικού στίβου στους δρόμους αντοχής και ημιαντοχής, δρομείς υγείας καθώς και μαθητές και Α.Μ.Ε.Α., όλοι τους με απίστευτο ενθουσιασμό κατέκλυσαν από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης μας, δίνοντάς της ζωντάνια και παλμό που θύμιζε μία άλλη οπτική γωνιά των πραγμάτων. Στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης, ξεπερνώντας κάθε μας προσδοκία και έλαβαν μέρος στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, στον λαϊκό αγώνα των πέντε χιλιομέτρων και στον αγώνα των χιλίων μέτρων για μαθητές Δημοτικού και Α.Μ.Ε.Α.

Ο εξαιρετικά φιλικός για αγώνα καιρός, το χειροκρότημα ενθάρρυνσης του κόσμου προς τους δρομείς στην κεντρική πλατεία και κατά μήκος της διαδρομής, η παρουσία των διαφόρων συλλόγων, η εύκολη και όμορφη διαδρομή περιμετρικά της πόλης που έχει χαρακτηριστεί “Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια χρώματα”, η συνοδεία μουσικής κατά μήκος της διαδρομής, συνέθεσαν την εικόνα και αυτού του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου.

Η τέταρτη διοργάνωση του Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των συμμετεχόντων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μετά το τέλος του αγώνα, σε προσωπικές συνομιλίες με πολλούς δρομείς, διαπιστώσαμε πως ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και δεν είχαν τίποτε αρνητικό να επισημάνουν. Αυτό δείχνει ότι επετεύχθη ο πρώτος μας στόχος που ήταν να προσφέρουμε έναν υψηλού επιπέδου σε διοργάνωση αγώνα στον κόσμο, στρέφοντάς τον σ’ έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης και της συμμετοχής στους δρόμους υγείας. Παράλληλα με την πιστοποίηση της διαδρομής από τον επίσημο διεθνή φορέα AIMS/IAAF επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος μας, που ήταν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης αφού πλέον όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνονται, θα είναι επίσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα και η παρουσία πρωταθλητών μπορεί να ωθήσει τους μικρούς δρομείς-μαθητές αλλά και γενικότερα τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να γίνουν κομμάτι της αθλητικής κοινότητας.

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος αφήνει έναν εξαιρετικό συνολικό απολογισμό. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι συνολικές εγγραφές ανήλθαν στις 1707 ενώ οι δρομείς που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν την ημέρα του αγώνα σε όλα τα αγωνίσματα στις 1566.  

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο δρόμο, τερμάτισαν συνολικά 503 δρομείς και κατερρίφθη κατά 4 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα το ρεκόρ διαδρομής στην κατηγορία των γυναικών το οποίο κατείχε από τη διοργάνωση του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου η αθλήτρια του συλλόγου ¨STOIKOS RUNNING TEAM¨ Βασιλική Καραγεωργάκη. Το νήμα στην φετινή διοργάνωση έκοψαν, ο Νίκος Γεωργαλάς ο οποίος κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 16 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα και η είκοσι ενός χρονών καταπληκτική Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του συλλόγου ¨STOIKOS RUNNING TEAM¨ η οποία κάλυψε την αντίστοιχη απόσταση σε 1 ώρα και 21 λεπτά, πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία γυναικών. Δεύτερος νικητής στην κατηγορία των ανδρών αναδείχτηκε ο αθλητής του ¨Α.Σ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ¨ Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 01:17:33 και τρίτος ο Δημήτρης Νικολαίδης Αθλητής της ¨IRON TEAM¨, με χρόνο 01:19:00. Στις γυναίκες δεύτερη τερμάτισε η  Μαργαρίτα Ντίνα του ¨STOIKOS RUNNING TEAM¨, με χρόνο 1:27:51 και τρίτη η Γεωργία Δημητριάδου του ίδιου συλλόγου με χρόνο 01:30:50. 

Στον Λαϊκό αγώνα των 5χλμ τερμάτισαν  συνολικά 639 δρομείς. Γρηγορότερος όλων ήταν ο αθλητής  του  ¨STOIKOS RUNNING TEAM¨ Ιωάννης Κρέκας, ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 00:16:32. Ο Φώτης Γιακαμόζης του ίδιου συλλόγου τερμάτισε δεύτερος με χρόνο 00:16:54 και ο Γιώργος Κατσάνης του ¨Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ¨ τρίτος με χρόνο 00:17:16. Στις γυναίκες στα 5χλμ  την τριάδα του βάθρου κατέλαβαν οι αθλήτριες του ¨STOIKOS RUNNING TEAM¨ με πρώτη την Βασιλική Καραγεωργάκη με χρόνο 00:18:00, δεύτερη την Γεωργία Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 00:18:41 και τρίτη την Ζωή Μπέτα με χρόνο 00:19:17. 

Στον αγώνα των 1000 μέτρων τερμάτισαν  συνολικά 418 μαθητές-τριες Δημοτικού. Ξεχωριστή ήταν και η μεγάλη συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ικανότητες, στέλνοντας το μήνυμα σε όλους μας ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε και ειδικά ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν όρια και διακρίσεις.

Τις απονομές των νικητών των αγώνων τις έκαναν εκπρόσωποι της Περιφέρειας του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Ξάνθης ενώ την απονομή για τον Δήμο Αβδήρων την έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσιτιρίδης. Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των κατηγοριών του Ημιμαραθωνίου. Στον επίλογο της εκδήλωσης των βραβεύσεων, τιμήθηκαν με ειδικές βραβεύσεις το Δ΄ Σώμα Στρατού ως η πολυπληθέστερη εθελοντική ομάδα υποστήριξης του αγώνα και το Γυμναστήριο VENUS FITNESSCLUB ως η πολυπληθέστερη Ομάδα-Γυμναστήριο σε συμμετοχές.

Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο 4ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης επιβραβεύει τις προσπάθειες όλων εκείνων που συντέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα και μας επιτρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες μας και να θέσουμε υψηλότερους στόχους, υποσχόμενοι ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις ενόψει του επόμενου ραντεβού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε τη θετική τους  διάθεση την οποία μετέδωσαν και σε εμάς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε και όλους τους αφανείς ήρωες, χωρίς τη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχία της διοργάνωσης. Και μιλάμε φυσικά για τους 150 και πλέον εθελοντές, οι οποίοι ούτε που σκέφτηκαν μην κρυώσουν, μη βραχούν, ξύπνησαν νωρίς και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας ήταν εκεί, στους σταθμούς ανεφοδιασμού, στις διασταυρώσεις, στα σημεία κατά μήκος της διαδρομής, στην εκκίνηση και στον τερματισμό, στην γραμματεία και όπου αλλού ήταν χρήσιμοι και καμάρωναν γι’ αυτόν τον αγώνα, συμμετέχοντας ενεργά με συνέπεια, με πειθαρχία, με ανιδιοτέλεια, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.

Και φυσικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης και των Δημοτικών διαμερισμάτων των Κιμμερίων και των Πηγαδίων, οι οποίοι  με το ζεστό τους χειροκρότημα ενθάρρυναν την προσπάθεια των συμμετεχόντων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους φορείς, όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων, καθώς και το Δ΄ Σώμα Στρατού για την συμβολή τους στην  συνδιοργάνωση του αγώνα.

Ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Ξάνθης, αλλά και το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης, για την σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.

Ευχαριστούμε τη σημαντική παρουσία και βοήθεια στον αγώνα, την Ομάδα Φυσικής Αγωγής του Νομού Ξάνθης, το Σύλλογο ποδηλατών  «ΠΗΓΑΣΟΣ», το Ποδηλατικό Σύλλογο Σταυρούπολης,  το Σύλλογο Νεολαίας Κιμμερίων, το Σύλλογο Εβριτών, το Σύλλογο ¨Κατασκηνωτές¨, ιδιαίτερα το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και   το Σύλλογο Νεολαίας Κιμμερίων για τη συμμετοχή τους με μεγάλο αριθμό εθελοντών σε σταθμούς τροφοδοσίας και κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα.

Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του τμήματος πρασίνου του Δήμου Ξάνθης για την πολύτιμη βοήθεια τους στην αίσια διεξαγωγή του αγώνα.

Ευχαριστούμε το κατάστημα ¨Sarikosbikes¨ Εμπόριο-Επισκευές-Ανταλλακτικά Ποδηλάτων και την επιχείρηση ” Κέρασμα ” Αναστασιάδης Ιωάννης.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χορηγό μας  KIA MOTORS   Α. ΘΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που παρά τις δυσκολίες της εποχής βοήθησε καθοριστικά τη διοργάνωση και απέδειξε ότι ο αθλητισμός συνιστά μία αξία η οποία οφείλει να αναγνωρισθεί και να υποστηριχτεί από όλους.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης πιστέψαμε και πιστεύουμε στο θεσμό του Δημοκρίτιου Ημιμαραθωνίου και δίνουμε την δέσμευση μας για την καθιέρωση της διοργάνωσης ως μόνιμου και καταξιωμένου θεσμού στην περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε εσάς τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχατε σε αυτήν την γιορτή του μαζικού αθλητισμού, να μας αποτυπώσετε και να μας αποστείλετε στο email του συλλόγου: [email protected], τις δικές σας παρατηρήσεις και σχόλια προκειμένου να βελτιώσουμε στο έπακρο την ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών του Αγώνα.

Σας ευχαριστούμε όλους που μας κάνατε την τιμή και συμμετείχατε στον 4ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο. Χαιρόμαστε πολύ που σας γνωρίσαμε από κοντά. Το δρομικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τον 5ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο, ως τότε σας ευχόμαστε να έχετε καλά αποτελέσματα και υγιείς τερματισμούς.  

 

Υ.Γ. Τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα αναρτήθηκαν και μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στην διεύθυνση:

http://www.democritushalfmarathon.gr

Μέσα στις επόμενες ημέρες και έως την Παρασκευή 01-12-2017 θα μπορούν να υποβάλλονται τυχόν ενστάσεις και θα γίνονται οι απαιτούμενες διορθώσεις.

Για ενστάσεις, διορθώσεις ή παρατηρήσεις μπορείτε να στέλνετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected].

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, μέσα από τη σελίδα https://www.democritushalfmarathon.gr/el/diplomata, οι δρομείς μπορούν να

λάβουν το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής τους.

Σταδιακά θα γίνονται δημοσιεύσεις με φωτογραφίες, βίντεο, και γενικά όλο το υλικό που θα έχουμε στα χέρια μας. Εντωμεταξύ, αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας το δικό σας υλικό, μπορείτε να το κάνετε επικοινωνώντας μαζί μας μέσω του email: [email protected]

Share it