Search

Με τον Έρικ Γέντρισεκ…on fire δεν χάνει η Ξάνθη!

Την κατάλληλη στιγμή για την Ξάνθη πήρε μπροστά ο Σλοβάκος επιθετικός, ο οποίος με τα συνεχόμενα γκολ χαρίζει βαθμούς στην ομάδα του.

Σταυρώνουν τα δάχτυλά τους στην Ξάνθη, όταν ο Έρικ Γέντρισεκ σκοράρει, αναφέρει στο σχετικό του θέμα στο Novasports ο ρεπόρτερ Ξάνθης Ευγένης Δαδαλιάρας! Η αλήθεια είναι ότι τον περίμεναν να αρχίσει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα πιο γρήγορα στη σεζόν, όμως, ποτέ δεν είναι αργά για γκολ και βαθμούς. Κι ο Σλοβάκος φορ, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, πήρε… φωτιά την κατάλληλη στιγμή.

Στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής (12ης) με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ο Γέντρισεκ έκανε το… θαύμα του στο 87ο λεπτό, βρίσκοντας στόχο για τρίτο συνεχόμενο αγώνα και σώζοντας –αυτή τη φορά- για την ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στα δύο αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του ΑΟΞ, πρώτα κόντρα στον Παναιτωλικό (10η αγωνιστική) και τον Πανιώνιο (11η), ο Γέντρισεκ φώναξε και πάλι παρών στο σκοράρισμα. Απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου κλείδωσε τη νίκη για την Ξάνθη σημειώνοντας το τρίτο της τέρμα (τα πρώτα δύο πέτυχε ο Μπρίτο) και κόντρα στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης έβαλε και τα δύο γκολ, που έκριναν την αναμέτρηση.

Τουτέστιν, αν συνυπολογίσει κανείς και το πρώτο γκολ του Γέντρισεκ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό στα Χανιά, απέναντι στον Πλατανιά (0-2 νίκησε η Ξάνθη), ο Σλοβάκος φορ σκόραρε σε τρεις αγώνες που ο ΑΟΞ πήρε νίκες (σύνολο, 9 βαθμοί) και σε έναν που έφυγε ισόπαλος (1 βαθμός). Γίνεται εύκολα αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η θρακιώτικη ομάδα έχει 17 βαθμούς και φιγουράρει μόνη της στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από ΑΕΚ (24 β.), Ολυμπιακό (23 β.), ΠΑΟΚ (22 β.) και Ατρόμητο (21 β.).

Για έναν επιπλέον λόγο που χαίρονται στην Ξάνθη για το φορμάρισμα του Γέντρισεκ αυτή την εποχή είναι ότι ο Μπρίτο, που τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης περίπου δύο μήνες. Δηλαδή, θα οδεύουν οι Θρακιώτες χωρίς τον δεύτερο σκόρερ τους (με 4 γκολ ως τώρα) για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν. Επιπλέον, για αρκετό διάστημα ακόμη θα είναι εκτός και ο έτερος τραυματίας της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Παναγιώτης Τριάδης.

Η αλήθεια είναι ο προπονητής του ΑΟΞ, Μίλαν Ράσταβατς, περιμένει ότι θα προκύψουν κι άλλοι σκόρερς για την ομάδα του το διάστημα της αγωνιστικής αποχής του Μπρίτο. Ότι, δηλαδή, δεν θα αφήσουν οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μόνο και αβοήθητο τον Γέντρισεκ στο σκοράρισμα. Άλλωστε, για όσους πρόκειται να βρούνε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια το διάστημα της απουσίας του Μπρίτο (κυρίως), αλλά και του Τριάδη, είναι ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ και να υπολογίζονται από τον προπονητή τους.

Share it