Search

Αντίπαλος της Ξάνθης για δεύτερη φορά ο Καρίμ Σολτάνι!

Την ομάδα την φανέλα της οποίας φόρεσε τα τελευταία 4,5 χρόνια με πάνω απο 130 συμμετοχές, θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι(15:00) του Σαββάτου ο Αλγερινός επιθετικός Καρίμ Σολτάνι.

Σε αυτά τα 4,5 χρόνια ο 32χρονος Καρίμ, έχει φορέσει την φανέλα της Ξάνθης 134 φορές, έχοντας πετύχει 25 τέρματα. Ο Σολτάνι είχε αποκτηθεί απο την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2013 απο την Αλγερινή Σετίφ, ενώ νωρίτερα είχε αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό των Άρη και Ηρακλή.Πέρα απο τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου ο Σολτάνι φόρεσε την φανέλα με τον Δημόκριτο στο στήθος και σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι(με την Λίνφιλντ στην Ξάνθη), ενώ ήταν παρών στην κορυφαία στιγμή της Ξάνθης τον τελικό του Κυπέλλου αλλά και σε μια απο τις πιο δύσκολες που τελείωσε με χαμόγελα τα μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αυτή όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που Σολτάνι θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη, όπως σας αναφέραμε και παραπάνω προτού τον αποκτήσει η Ξάνθη ο Αλγερινός φόρεσε την φανέλα των Άρη και Ηρακλή, και αν με τα “κιτρινόμαυρα” δεν βρέθηκε αντίπαλος της Ξάνθης κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με αυτή του Ηρακλή, με τον Σολτάνι μάλιστα να σκοράρει εναντίων της ομάδας που αργότερα θα αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της.

Πιο συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου του 2010 σε παιχνίδι που έγινε στα Πηγάδια η Ξάνθη υποδέχθηκε τον Ηρακλή, σε ένα ματς που η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τέρμα του Βάλλα για να έρθει η ανατροπή απο τον Ηρακλή με τέρματα δύο μετέπειτα παικτών της Ξάνθης του Μπογκντάν Μάρα και του Καρίμ Σολτάνι που στο στο 29′ έκανε το 1-2. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 79′ με τον Στιούαρτ.

Share it