Search

Πλούσιο θέαμα στο 5ο Budo Festival στην Κομοτηνή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 5ου Budo Festival που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής το Σάββατο στις 7μ.μ. Για ακόμη μια χρονιά αποδείχτηκε πως το εν λόγω φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας τόσο από πλευράς οργάνωσης και πληθώρας σχολών πολεμικών τεχνών που συμμετέχουν αλλά και από πλευράς θεάματος. Τη φετινή χρονιά τη διοργάνωση είχαν αναλάβει ο σύλλογος Άπω Ανατολή και άλλοι σύλλογοι της πόλης υπό την αιγίδα της ΔΚEΠΠΑΚ.

Οι εξέδρες του γυμναστηρίου ήταν κατάμεστες από συγγενείς και φίλους των δασκάλων αλλά και των αθλητών που ανυπομονούσαν να απολαύσουν το πλούσιο θέαμα που κράτησε για σχεδόν 2,5 ώρες.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του φεστιβάλ περιελάμβανε επιδείξεις ασιατικών, κυρίως ιαπωνικών, πολεμικών τεχνών από τις τρεις σχολές του κ. Βεσεξίδη που βρίσκονται στη Ροδόπη αλλά και τη σχολή Άπω Ανατολή Βόλου. Ενώ καράτε παρουσίασαν και οι Θρακομακεδόνες Αθλητές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή  ήταν η επίδειξη με τα σπαθιά από τους αθλητές των συλλόγων Άπω Ανατολή.

Παρ’ ολ’ αυτά το πρόγραμμα αποτελούταν και από άλλα μαχητικά αθλήματα. Συγκεκριμένα οι μικροί και μεγάλοι αθλητές του Α.Ο Θραξ του κ. Ιωάννη Κάλφα έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο παρουσιάζοντας θεαματικές τεχνικές kick boxing. Ενώ σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκε και η Νέμιτσας Τeam που επιπλέον παρουσίασε και κινήσεις από το ΜΜΑ.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος και η σχολή G.S.P Bros από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας που διαθέτει στις τάξεις της έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στο Παγκράτιο, που δυστυχώς ήταν τραυματισμένος και δεν κατάφερε να παραβρεθεί στη διοργάνωση.

Το φετινό φεστιβάλ βέβαια εκτός από πολεμικές τέχνες είχε και χορό. Η Έλενα και η Φένια Τσικιτίκου της σχολής χορού Body Control από τη Νάουσα παρουσίασαν ένα πολύ εντυπωσιακό χορευτικό πρόγραμμα που ξεσήκωσε το κοινό.

Κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση των δασκάλων που συμμετείχαν με τις σχολές τους στο φεστιβάλ αλλά και προσώπων που με την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων,  ενώ σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν θα απονεμήθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it