Search

Οι δηλώσεις Πάντου, Αμανατίδη και Καραταΐδη στο SportsAddict για το Scouting Camp του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή!

Στις 13 και 14 του μηνός πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Souting Camp του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή!

Το SportsAddict, που είναι παρόν σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις Fairplay και συνομίλησε με εκπροσώπους των ακαδημιών του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα τους Τάσο Πάντο (προπονητής), Γιώργο Αμανατίδη (επικεφαλής scouting) και Κυριάκο Καραταΐδη (διευθυντής ακαδημίας Ολυμπιακού).

Οι τρεις παραπάνω, μεγάλες μορφές του Ολυμπιακού και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με το Scoutnig Camp, την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού και την Εθνική μας ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Τάσος Πάντος: Η συγκεκριμένη διοργάνωση πρόκειται για το καθιερωμένο πλέον ετήσιο τουρ του Ολυμπιακού. Μετά από την Πάτρα και την Λαμία, η Κομοτηνή είναι ο 3ος σταθμός του Camp και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι η 2η φορά που ο Ολυμπιακός βρίσκεται, λόγω των ακαδημιών του στην Κομοτηνή, η πρώτη όμως φορά που πραγματοποιείται η αξιολόγηση αυτή. Περισσότερα από 120 παιδιά πήραν μέρος στο Camp και αξιολογήθηκαν για τις ικανότητές τους, ενώ μερικά από αυτά, τα οποία ξεχώρισαν θα κληθούν και στο Ρέντη για περαιτέρω δοκιμές. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την Ελλάδα, οι οποίοι θα ενταχθούν στην οικογένεια του και γιατί όχι να μην ακολουθήσουν και το παράδειγμα άλλων νεαρών ποδοσφαιριστών, όπως του Ρέτσου.

Για την ανδρική ομάδα και σχετικά με το μέτριο φετινό ξεκίνημα του Ολυμπιακού ανέφερε: Μετά το φετινό ξεκίνημα της ομάδας, το κλίμα δείχνει να αναστρέφεται και ευελπιστώ να ανατραπεί η κατάσταση. Ο φετινός Ολυμπιακός δομήθηκε με γνώμονα την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League κάτι που πέτυχε. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να συνεχίσει την σκληρή δουλειά, προκειμένου να βγει και πάλι Πρωταθλητής.

Για την Εθνική μας ομάδα είπε: Η Εθνική μας εξ αρχής είχε δύσκολο έργο στα play-off λόγω της δύσκολης κλήρωσης που είχε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Πιθανότατα ο αποκλεισμός να οφείλεται και στο κακό 1ο ματς του Ζάγκρεμπ. Ωστόσο πλέον ακολουθούν τα προκριματικά του Euro. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στο Ελληνικό ταλέντο, προκειμένου να οδηγήσουν την ομάδα ξανά στις επιτυχίες και να δώσει το παρόν στα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού.

Γιώργος Αμανατίδης: Είμαστε στην βάση μας. Είναι ο 3ος σταθμός από την σειρά Scouting Camp και σκοπός του Ολυμπιακού είναι να βρίσκεται κοντά στον κόσμο, να δώσει την ευκαιρία αξιολόγησης σε μικρότερους ποδοσφαιριστές, να μάθουν τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού και σε μερικούς να δοθεί η ευκαιρία να δοκιμαστούν περαιτέρω και στο Ρέντη. Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ξεχωρίσει, ίσως επειδή πολλοί αγωνίζονται και στις μικτές ομάδες. Το Scouting Camp του Ολυμπιακού διεξαγόταν και παλιότερα, ωστόσο δεν υπήρχε καλός προγραμματισμός, κάτι που προφανώς τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και εξακολουθεί να βελτιώνεται. Στόχος μας η προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όπως συνέβη και με τους Ανδρούτσο και Μανθάτη. Μοναδικός μας προβληματισμός ωστόσο, είναι το γεγονός πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο “βγάζει” κυρίως αμυντικογενείς και όχι δημιουργικούς ποδοσφαιριστές, που συνεχίζουν στο κορυφαίο επίπεδο, με τους τελευταίους να είναι λιγότεροι.

Για την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού δήλωσε συντόμως: Δεν θα ήθελα να επεκταθώ και να μιλήσω για την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους και παρόλο που το πρωτάθλημα φέτος δείχνει πιο συναρπαστικό, να είστε σίγουροι πως στο τέλος ο Πρωταθλητής θα είναι ο ίδιος.

Για την Γαλανόλευκη τόνισε: Δεν θα πρέπει να γκρεμίζουμε όσα έχτισε και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλα αυτά που μας χάρισε αυτή η ομάδα. Θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαχείριση στην Εθνική προκειμένου να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους.

Κυριάκος Καραταΐδης: Το Scouting Camp του Ολυμπιακού περιλαμβάνει σταθμούς για όλη τη χρονιά, ώστε να αξιολογηθούν και να αναδειχθούν τα νέα ποδοσφαιρικά ταλέντα. Υπάρχει ικανοποίηση γενικότερα από όλες τις πόλεις που έχουμε επισκεφθεί, υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά πέραν των παραπάνω, γενικότερα θα θέλαμε να δούμε και να ενημερωθούμε σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιφερειακό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σχετικά με την Κομοτηνή όλα να κυλούν ομαλά και θα ήθελα να αναφερθώ και στου υπεύθυνους της σχολής της Κομοτηνής, όσο και όλων των υπόλοιπων σχολών, για το έργο τους και την σπουδαία προσπάθειά τους. Υπάρχουν παιδιά τα οποία ξεχώρισαν και θα κληθούν σύντομα για επιπλέον δοκιμές στου Ρέντη.

Για την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού ανέφερε: Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Ολυμπιακό, καθώς οι στόχοι μπορεί να είναι οι ίδιοι, όμως είναι μια μεγάλη χρονιά στο Champions League. Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Ολυμπιακός από τη φετινή διοργάνωση και τους σπουδαίους αντιπάλους που αντιμετωπίζει, όμως με το πέρας της διοργάνωσης θα πρέπει να γίνει η αξιολόγηση της πορείας και αμέσως όλοι να συγκεντρωθούν και να αφοσιωθούν στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Για την Εθνική ομάδα είπε: Είναι η αγαπημένη όλων. Σαν λαός κάτι μεγάλο μπορούμε να το γκρεμίσουμε αλλά και αντίθετα κάτι μικρό μπορούμε να το ανεβάσουμε ψηλά. Σαφώς και η ΕΘνική φέτος πραγματοποίησε καλύτερη πορεία από τα προηγούμενα δύο χρόνια, όμως η δύσκολη κλήρωση και η συνολική εικόνα των δύο ομάδων και στα δύο παιχνίδια έφερε την δίκαιη πρόκριση της Κροατίας. Μπορεί ένας στόχος να χάθηκε, όμως ο επόμενος που είναι το Euro έρχεται και μάλιστα σύντομα και θα πρέπει όλοι να είμαστε κοντά τους.

Share it