Search

Μπράβο μάγκες! Τεράστια νίκη με ανατροπή επί της Ρωσίας και πρόκριση στην Elite Round για την Εθνική Νέων με Ξενιτίδη, Παπάζογλου και Μελιόπουλο βασικούς!!!

Επική ανατροπή και πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018 (UEFA European Under-19 Championship) πέτυχε η Εθνική Νέων, που κέρδισε με 2-1 στο Ηράκλειο την Ρωσία παίρνοντας αυτή την πρόκριση αφήνοντας έξω τους Ρώσους που έπαιζαν για δύο αποτελέσματα.

Η Εθνική μας που ήθελε μόνο τη νίκη, ξεκίνησε έχοντας στην βασική της ενδεκάδα τον Ξανθιώτη μέσο του Ολυμπιακού Γιώργο Ξενιτίδη, τον Εβρίτη αμυντικό της Ξάνθης Δημήτρη Παπάζογλου και φυσικά τον αμυντικό μέσο της Ξάνθης Δημήτρη Μελιόπουλο, και παρότι βρέθηκε να κυνηγά το σκορ απο το 21′ όταν ο Τικιζιάν έκανε το 0-1, κατάφερε να βγάλει τρομερή αντίδραση και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα πίεσε και στο 45′ κέρδισε πέναλτι μετά απο χέρι αμυντικού των Ρώσων εντός περιοχής, με τον γκολκίπερ της Εθνικής μας Μάριο Σιαμπάνη με τρομερή ψυχραιμία να εκτελεί υπέροχα για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας έπαιζε τους Ρώσους στο μισό γήπεδο αλλά η μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων δυσκόλευε της προσπάθειες των διεθνών μας, που είχαν δοκάρι σε σουτ του Ταμπά και σωστές τοποθετήσεις των φιλοξενούμενων σε σουτ του Ξενιτίδη εκτός περιοχής. Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 77′ όταν η χρυσή αλλαγή του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο Εμμανουηλίδης πήρε ωραία την μπάλα μπροστά του με ωραίο σλάλομ απέφυγε τους αντιπάλους του και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Λομάεβ και όλο τον πάγκο της Εθνικής εντός γηπέδου για έξαλλα πανηγύρια.

Στο 90′ οι Ρώσοι θα μείνουν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τιχιζιάν για χτύπημα σε παίκτη της Εθνικής εκτός φάσης, με το σκορ παρά την πίεση των Ρώσων να μην αλλάζει μέχρι το τέλος, και την Εθνική μας να παίρνει μια πανάξια πρόκριση. Μάλιστα στις καθυστερήσεις οι Ρώσοι θα δούν και δεύτερη κόκκινη με τον Μπορόντιν να αποβάλλεται και αυτός με απευθείας κόκκινη

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδήμπας, Ταμπάς, Μελιόπουλος, Κωστανάσιος, Ξενιτίδης(75′ Γιούσιος), Δημήτρουλας(57′ Εμμανουηλίδης), Δουβίκας(80′ Νταλακούρας), Καμπετσής

Ρωσία: Λομάεβ, Γκολούμπεβ(46′ Μουσάεφ), Μπορόντιν, Γκορσκόφ, Ούτκιν, Ντιβέεβ, Κακόεβ, Εβγκένιεβ, Τσιπτσένκο(65′ Ρουντένκο), Τιχιζιάν, Κισέλεφ(38′ λ.τρ. Σουλεϊμάνοφ)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ρουμανία κέρδισε με 8-0 το Γιβραλτάρ και έτσι η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Ουκρανία   9

2. Ελλάδα   6

3. Ρωσία   3

4. Γιβραλτάρ  0

Share it