Search

Ο Βασίλης Τοροσίδης μιλά για την τελευταία ευκαιρία της Εθνικής και την θέση του για παραμονή του Σκίμπε!

Δεν έκρυψε την πίκρα του από τον αποκλεισμό της Εθνικής από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ο Ξανθιώτης  αρχηγός της «γαλανόλευκης» τόνισε πως η επιστροφή της ομάδας στις καλές εμφανίσεις δεν αρκεί για να προσφέρει ικανοποίηση στο σύνολο και αναφέρθηκε στην επιθυμία του να μείνει ο Μίκαελ Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Ξαναγίναμε ομάδα, διεκδικήσαμε μέχρι τέλους μια πρόκριση, αλλά δυστυχώς μένει ο αποκλεισμός και κατά κάποιον τρόπο η αποτυχία. Ο απόλυτος στόχος για όλους ήταν αν περάσουμε στο Μουντιάλ. Όταν δεν περνάς, δεν μπορείς να λες ότι είσαι επιτυχημένος. Κάναμε καλό come back, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ελπίζω αυτό το come back να φανεί στα προκριματικά του Euro και να πάμε στη διοργάνωση του 2020. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία, στο 2020 επιβάλλεται να είμαστε εκεί», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν είπαμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά στα αποδυτήρια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με έναν αποκλεισμό. Έχω ζήσει την Εθνική σε πολύ καλές στιγμές. Για εμένα είναι αποτυχία. Αν δεν περάσεις, δεν μπορείς να λέγεσαι μεγάλη ομάδα. Αν στοχεύσεις τα τελικά πρέπει να πάρεις 19 βαθμούς στον όμιλο και να προκρίνεσαι. Σίγουρα, πέσαμε πάνω σε δύσκολο αντίπαλο, αλλά στο παρελθόν έχουμε παίξει ξανά με μεγάλες ομάδες και δείξαμε πως είμαστε και εμείς μεγάλη ομάδα. Αν δεν πάμε στο Euro του 2020 θα έρθουν δύσκολες μέρες για την Εθνική και δεν το θέλω αυτό. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με αυτή την ομάδα. Πόνο βγάζω γιατί χάνω δύο διοργανώσεις και σιγά σιγά, όπως σε κάθε ποδοσφαιριστή, έρχεται στο τέλος. Έχω να διηγούμαι ιστορίες από δύο διοργανώσεις, θα ήθελα να υπήρχαν ιστορίες από το 2016 και το 2018 και αυτό με πονάει».

Για τον Μίκαελ Σκίμπε είπε: «Εύχομαι να μείνει ο προπονητής, για το καλό της Εθνικής. Το έχω πει και στους παίκτες και στη διοίκηση. Είναι αυτός που μας ένωσε ξανά. Όλοι μαζί δεν περάσαμε στο μουντιάλ, αλλά πρέπει να του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία. Αν δείξουμε αυτό το πρόσωπο και στη συνέχεια θα είμαστε στο Euro του 2020. Βέβαια, εμείς είπαμε τη γνώμη μας, αλλά δεν αποφασίζουν οι παίκτες, θα αποφασίσει η διοίκηση».

Share it