Search

Επιστροφή στις νίκες και βαθιά ανάσα πριν το Ξανιώτικο ντέρμπι για τον Ορφέα επί του Ξηροπόταμου(+pics)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ορφέας Ξάνθης που κέρδισε δύσκολα την αξιόμαχη ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου, χάρις σε τέρμα του Χίντ Ιμέρ και με εμφάνιση στο δεύτερο μέρος που θύμισε αρκετά τον περσινό Ορφέα!

Το έργο των παικτών του Μπάμπη Χατζημεστή μόνο εύκολο δεν ήταν, με το άγχος να είναι αρκετό καθώς η ομάδα προερχόταν απο δύο ήττες και δύο ισοπαλίες μετά τη νίκη της πρεμιέρας και είχε μείνει χαμηλά στην βαθμολογία, έχοντας μάλιστα απέναντι της μια εξαιρετικά αξιόμαχη ομάδα όπως αυτή του Ξηροποτάμου.

Απο το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα οι πρωταθλητές Δράμας έδειξαν πως θα … πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους, έχοντας πολύ καλή παρουσία, χάνοντας μάλιστα και σπουδαία ευκαιρία με τον Καραγκιοζίδη να μην μπορεί να κερδίσει απο θέση τετ-α-τετ τον Ρούφο αλλά και άλλες κόντρα επιθέσεις. Η ομάδα του Ορφέα μετά το 17′ είχε κατοχή προσπαθούσε να απειλήσει όμως δεν έβρισκε διαδρόμους, καταφέρνοντας μάλιστα στο μοναδικό κενό που εμφάνισε η ομάδα του Ξηροποτάμου στο πρώτο μέρος να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και μάλιστα σε καίριο σημείο καθώς στο 45′ ο Χίντ Ιμέρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων προλαβαίνοντας την έξοδο του Κιουμουρτζή έκανε το 1-0 για τον Ορφέα.

Στην επανάληψη και με τις αλλαγές που έγιναν απο πλευράς Ορφέα η ομάδα της Ξάνθης άρχισε να θυμίζει κάτι απο τον εντυπωσιακό περσινό Ορφέα που θαυμάζαμε στο πρωτάθλημα της Γ’, με ταχύτητα στην επίθεση και συνεχείς δημιουργία φάσεων με κύριους εκφραστές του Μουμίνογλου, Πασχαλάκη και Χαλίλ Ιμπράμ που απειλούσαν συνεχώς την αντίπαλη εστία με σουτ και κεφαλιές. Ενώ η μοναδική στιγμή που η ομάδα του Ορφέα απειλήθηκε στην επανάληψη ήταν απο ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Παπίτσα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρούφου.

Με το φινάλε της λήξης ο Ορφέας έφτασε σε μια καθοριστικής σημασίας νίκη που δίνει και ψυχολογία ενόψει του ξανθιώτικου ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου στην Φελώνη το Σάββατο. Και πάλι εκτός με ομάδα της Θράκης την επόμενη αγωνιστική ο Ξηροπόταμος που θα ταξιδέψει στο Διδυμότειχο για να αντιμετωπίσει την ΑΕΔ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ψωμόπουλος με βοηθούς τους Κουκούμη και Καρασαββαίδη της ΕΠΣ Καβάλας. Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Καραγκιόζης Β.(60′ Πασχαλάκης), Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Τορομανίδης, Μπουνταγκίδης, Τζαμπάζ Χακή, Καραγκιόζης Γ., Χίντ Ιμέρ(71′ Χαλίλ Ιμπράμ), Μουμίνογλου(90′ Χατζηπαππάς)

ΜΕΓΑΣ ΑΛ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ: Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Κονταξής, Γκαρακλίδης, Τσιάρας, Βουτσινάς(79′ Κυσσίδης), Καραγκιοζίδης(65′ Παπίτσας), Μπάμπουρας, Αμαραντίδης(55′ Πετρόπουλος), Κουμπρόγλου(46′ Μπερούκας), Δημητριάδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΔΩ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Share it