Search

Δύσκολο του Τοροσίδη, παίζει ο Παπασταθόπουλος, τρέχει να προλάβει ο Μάντζουκιτς για τους Κροάτες

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και η Εθνική μας ομάδα δίνει ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ραντεβού της σύγχρονης ιστορίας της. Σε μια έδρα που δεν έχει χάσει ποτέ και φιλοδοξεί να επεκτείνει αυτό το σερί, απόψε το βράδυ (9/11, 21:45) δίνει τη μάχη της με αντίπαλο την Κροατία στον πρώτο αγώνα μπαράζ για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Το “Maksimir” αναμένεται να είναι γεμάτο, η Εθνική τα προβλήματα της να την ταλανίζουν, αλλά το σίγουρο είναι πως όσοι μπουν στο χορτάρι, θα καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να μπορέσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να αυξήσουν τις ελπίδες πρόκρισης ενόψει της δεύτερης μάχης στο “Γ. Καραϊσκάκης” σε τρεις ημέρες (12/11, 21:45).

Ο Μίχαελ Σκίμπε ξέρει ότι έχει προβλήματα, δεν υπολογίζει σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που είναι βασικά όπλα του, το πιθανότερο είναι πως ούτε ο Βασίλης Τοροσίδης θα καταφέρει να παίξει από την αρχή, όμως η ιστορία γράφεται πάντα από τους παρόντες και όσοι αγωνιστούν, θα πρέπει να παίξουν και γι’ αυτούς που θα λείπουν. “Η ισχύς εν τη ενώσει” και όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Μουντιάλ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Έχουν και οι Κροάτες βέβαια τα θέματά τους, αφού ο Κόβατσιτς είναι εκτός, ο Μπάντελ το ίδιο, ο Μάντζουκιτς μάλλον θα παίξει, αλλά δεν είναι στα καλύτερά του και χθες προπονήθηκε μεν, αλλά σε πιο χαμηλό τέμπο από τους υπόλοιπους, όμως δεδομένα πρόκειται για μια ομάδα με απίστευτο ταλέντο, κυρίως μεσοεπιθετικά. Το γνωρίζουν αυτό στην Εθνική και έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για να τους αντιμετωπίσουν ανάλογα. Το έκαναν στο Βέλγιο, το έκαναν στη Βοσνία, γιατί όχι και στην Κροατία.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Αναφορικά με τα πλάνα του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, το 4-2-3-1 δύσκολα θα το αποχωριστεί, αφού με αυτό έχει πορευτεί σε όλα τα προκριματικά, με εξαίρεση το εντός έδρας ματς με το Βέλγιο, όπου κάναμε και την μοναδική μας ήττα.

Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, αριστερά ο Τζαβέλλας, δεξιά ο Ρέτσος και οι Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζέκα και Τζιόλης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσουν το δίδυμο στον άξονα, με τον φορμαρισμένο Ταχτσίδη και τον Σάμαρη να διεκδικούν επίσης θέση.

Από ‘κει και πέρα, ο Φορτούνης θα κινείται πίσω από τον Μήτρογλου. Στο αριστερό “φτερό” θα ξεκινήσει ο Σταφυλίδης και από την άλλη είτε ο Μπακασέτας είτε κάποιος εκ των Ζέκα και Μανιάτη. Αν φέρει εκεί τον Πορτογάλο, τότε στο πλάι του Τζιόλη θα φέρει τον Σάμαρη ή τον Ταχτσίδη. Θέση διεκδικεί και ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά η προσέγγιση θα είναι πιο αμυντικογενής. Υπάρχουν ακόμα κάποια ερωτηματικά, με τον προπονητή να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει τι θα γίνει με τους τραυματίες.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙΤΣ

Στον αντίποδα, με δεδομένη την απουσία των Κόβατσιτς και Μπάντελ, ο Ζλάτκο Ντάλιτς ήθελε πάση θυσία τον Μπρόζοβιτς να είναι έτοιμος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας είδε με ικανοποίηση τον άσο της Ίντερ να επιστρέφει στην δράση στα τέλη του Οκτώβρη, έτσι με αυτόν αναμένεται να καλύψει το κενό του Μπάντελ.

Ο Μπρόζοβιτς παίζει και ως εξτρέμ και στον άξονα, με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις από την Κροατία να αναφέρουν πως αυτός αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Ράκιτιτς στο κέντρο στο πρώτο ματς με την Ελλάδα στο Ζάγκρεμπ. Αυτό σημαίνει πως ο Λούκα Μόντριτς θα παίξει μπροστά τους, στα άκρα θα είναι ο Κράμαριτς (Χόφενχαϊμ) δεξιά και αριστερά ο Πέρισιτς.

Όσον αφορά στην κορυφή της επίθεσης, θα βρίσκεται ο Μάντζουκιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Αναμένεται να κριθεί έτοιμος, ενώ αν τελικά δεν τα καταφέρει, θα παίξει στράικερ ο Νίκολα Κάλινιτς της Μίλαν. Πάντως, έστω και δύσκολα, ο επιθετικός της Γιουβέντους αναμένεται να καταφέρει να δώσει το παρών στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο Σούμπασιτς θα είναι στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα και Στρίνιτς. Οι Μπρόζοβιτς και Ράκιτιτς στη μεσαία γραμμή, οι Κράμαριτς και Πέρισιτς στα φτερά, ο Μόντριτς ανάμεσά τους και μπροστά ο Μάντζουκιτς, με τον Κάλινιτς να είναι η εναλλακτική του.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός, Τζιανλούκα Ρόκι, με βοηθούς τους Ελένιο Ντι Λιμπερατόρε και Μάουρο Τονολίνι και τέταρτο τον Λούκα Μπάντι. Να τονιστεί ακόμα πως δεν θα υπάρχουν Έλληνες φίλαθλοι στις εξέδρες του “Maksimir”.

Πηγή: sport24.gr

Share it