Search

Γ. Βασιλειάδης: «Το νέο κλειστό γυμναστήριο πρέπει να γίνει και θα γίνει. Η λύση βρέθηκε…»

Το πρόσωπο των ημερών στον αθλητισμό του Έβρου το προηγούμενο διάστημα ήταν ομολογουμένως ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Βασιλειάδης.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι συχνό φαινόμενο υπουργός να αφιερώνει δύο «γεμάτα» 24ωρα σε έναν νομό. Σε αυτό το διάστημα είχε σειρά επαφών συσκέψεων και συζητήσεων με ανθρώπους του χώρου του αθλητισμού, εκπροσώπους ομάδων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ επισκέφθηκε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε αποκλειστικά στη ΓΝΩΜΗ και στον συνεργάτη του SportsAddict Γιώργο Πανταζίδη, αποκαλύπτοντας ότι την επόμενη τριετία ο νομός μας θα απορροφήσει συνολικά 1,5 εκ ευρώ για έργα και παρεμβάσεις.

Άξιζε η παρουσία σας για δύο ημέρες στην Αλεξανδρούπολη ;

Όλες οι εξορμήσεις αξίζουν, για αυτό γίνονται. Έχεις μια γενική εικόνα στα χαρτιά, αλλά πολλές φορές η πραγματικότητα τα ξεπερνά …. Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε σαφές ότι τα χρήματα που έχουμε στη διάθεσή μας, να χρησιμοποιούνται σωστά και να γίνουν καίριες παρεμβάσεις,. Όχι απαραίτητα ότι θα θέλαμε και θα είχαμε στο μυαλό μας, αλλά ότι πρέπει να γίνει για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του αθλούμενου. Άρα το να έχεις προσωπική άποψη πέρα από αυτή που θα μπορούσες να έχεις εξ’ αποστάσεως, είναι κομβικό ώστε να πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις,

Ποιες οι εντυπώσεις που αποκομίσατε;

Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δύο ταχύτητες: κάποιες περιοχές που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα αλλά χρειάζονται και μεγαλύτερες παρεμβάσεις γιατί ασφυκτιούν και άλλες που έχουν ζωτικά προβλήματα. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες , ο καθένας γνωρίζει και κρίνει. Το θέμα είναι ότι τα προβλήματα είναι αρκετά μεγάλα. Με βάση αυτά που είδαμε προτεραιοποιήσαμε τις ανάγκες και σκοπός μας είναι την επόμενη τριετία μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – που ήδη εντάξαμε έργα 510 χιλιάδων ευρώ για τον Έβρο – να γίνουν έργα αξίας πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ επιπλέον.

Τα οικονομικά δεδομένα τα περιγράψατε ως ασφυκτικά

Οι συνολικές παρεμβάσεις μέσα στην επόμενη τριετία , αναφέρομαι στα οικονομικά έτη 2017-18-19, θα είναι πάνω από 1,5 εκ ευρώ συνολικά για να λύσουμε ζωτικά προβλήματα, που απασχολούν τους ανθρώπους του αθλητισμού του Έβρου

Στο επίκεντρο των επαφών και συζητήσεων σας κατά την παρουσία σας στην περιοχή ήταν το θέμα του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη …

Το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης των προδιαγραφών που ζητά ο δήμος σας πρέπει να γίνει και θα γίνει. Η λύση βρέθηκε. Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί και οι άνθρωποι των δικών μου υπηρεσιών τους μελετητές και μηχανικούς του δήμου Αλεξανδρούπολης ώστε να εξορθολογηθεί η μελέτη να φτάσει όσο πιο κοντά στον προϋπολογισμό που έχει εξασφαλίσει η περιφέρεια από το υπουργείο ανάπτυξης (και έχει την υπογραφή Χαρίτση) και εφόσον χρειαστούν επιπλέον χρήματα θα συνδράμουμε κ εμείς.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα. Υπάρχει απόλυτη συναντίληψη, ταύτιση απόψεων μεταξύ υπουργείου, περιφέρειας Δήμου, εφόσον αυτό ισχύει νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Να ολοκληρώσουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση του έργου.

Μπορεί να ελπίζει ο Θρακιώτης φίλαθλος ότι θα είναι σε θέση να δει στην περιοχή μεγάλες μας διοργανώσεις; Και γιατί και όχι τις εθνικές ομάδες; Είστε υπέρ αυτής της λογικής;

Είμαι προσωπικά και σαν κυβέρνηση απόλυτα υπέρ αυτής της λογικής. Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Ήδη διεκδικούμε και καταφέραμε να πάρουμε αρκετά μεγάλες διοργανώσεις με διεθνή εμβέλεια τις οποίες διασπείρουμε σε περιοχές της περιφέρειας στοχευμένα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Με τη δημιουργία του νέου κλειστού μαζί με αυτό της Ορεστιάδας θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό στο χώρο του βόλεϊ αφού είναι το άθλημα της περιοχής.

Ιδιαίτερη βαρύτητα σκοπεύουμε να δώσουμε και στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αφού δεν πρέπει να παραλείψουμε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Ναυταθλητικό Όμιλο τον οποίο κα αυτόν θα πρέπει να βοηθήσουμε, στο μέτρο που μπορούμε, για να λύσουμε τα προβλήματα από την άγαρμπη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ και προσπαθούμε εμείς να λύσουμε τώρα.

Ο Έβρος είναι μια ανάσα από δύο χώρες. Η διασυνοριακότητα μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για την περιοχή;

Προφανώς και επειδή εμείς έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις και τεχνογνωσία στη διεξαγωγή διοργανώσεων όπως και εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Και βλέπουμε ότι εύκολα στήνονται στην περιοχή τριεθνή τουρνουά. Πάνω σε αυτή τη λογική μπορούμε να δουλέψουμε και να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εδώ μπαίνουν και τα πλεονεκτήματα για τον αθλητικό τουρισμό με αντίκτυπο στην τοπική οικονομία αλλά και με προέκταση στη δυνατότητα που θα δίνεται στους αθλητές μας για συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό

Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η επόμενη μέρα είναι δύσκολη γεμάτη προκλήσεις. Όσοι έχουν μείνει, οι πιο συνειδητοποιημένοι, είναι μαζί με εμάς αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και να βελτιώσουμε πολλά. Για τον επαγγελματικό αθλητισμό, όσο οι μεγάλοι «παίκτες» δεν μπορούν να καταλάβουν την πραγματικότητα όσο δεν κάθονται μαζί στο ίδιο τραπέζι για το κοινό καλό, τόσο δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Γίνονται βήματα όμως είμαστε ακόμη στην αρχή. Θέλει πολύ δουλειά και κυρίως να αποφασίσουν όλοι να αφήσουν στην άκρη κόντρες οι οποίες δεν έχουν νόημα και να συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών για έναν υγιές από κάθε άποψη επαγγελματικό αθλητισμό

Βρεθήκατε κύριε υπουργέ, στην επετειακή εκδήλωση του ΜΓΣ Εθνικού, ενός ιστορικού συλλόγου με μεγάλη προσφορά στον τόπο

Ο Εθνικός είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας με μεγάλη προσφορά και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Αυτού τους είδους τα σωματεία με την προσφορά και την απήχηση που έχουν διαχρονικά, δείχνουν την πεμπτουσία του αθλητισμού. Ο ΜΓΣ Εθνικός αποτελεί κοιτίδα για τον Έβρο και τους ανθρώπους του νομού. Με πολύ μεγάλη χαρά είδα βαθιά καλλιέργεια πολλών αθλημάτων σε καλές εγκαταστάσεις μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Πάντα με την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΓΓΑ στο μέτρο του εφικτού . Οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα τους στα θεσμικά ζητήματα, θα καταβάλλουν προσπάθειες στα θέματα υποδομών και σε κάθε περίπτωση είναι κομβικό αυτοί οι σύλλογοι να συνεχίσουν τη δράση τους και να παράγουν ήθος μέσα από τη λειτουργία τους. Είναι τιμή για μένα, νιώθω συγκίνηση που μου έλαχε ως υπουργός να βρεθώ στην γιορτή του συλλόγου για τα 90χρονα του

Share it