Search

Ισόπαλο το συναρπαστικό Ροδοπίτικο ντέρμπυ ανάμεσα σε Προσκυνητές και Νέο Σιδηροχώρι!

Ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο Ροδοπίτικο ντέρμπυ που διεξήχθη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής!

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, με στρατηγικές κινήσεις από τους δύο πάγκους από το πρώτο κιόλας μισάωρο, δυνατές μονομαχίες, αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και απίστευτη τροπή στο δεύτερο μέρος, οι δύο εκπρόσωποι της Ροδόπης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις! Η γηπεδούχος Δόξα Προσκυνητών ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας τις βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή της στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, κατάφερε να μειώσει στο 51′ και να φέρει τον αγώνα στα ίσα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 14′ όταν το πλασέ του Κόσιη μετά την σέντρα του Μαυράκη έφυγε λίγο άουτ. Στο 18′ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή στην απέναντι γωνία, έκανε το 1-0. Στο 25′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία και πάλι με τον Κόσιη, όταν η κεφαλιά του μετά την σέντρα του Ανυφαντάκη πέρασε και πάλι λίγο έξω από τα δοκάρια. Στο 33′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Βάσκου, με τον ρέφερι να συνεχίζει τον αγώνα, ενώ στο 41′ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σιχλιμοίρη, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του στο δεύτερο δοκάρι και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. κάνοντας το 2-0. Τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος στο 43′ με το σουτ του Πανουργιά, που δεν βρήκε στόχο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο και παρόλο που απειλήθηκε στο 50′ από το σουτ του Σιχλιμοίρη που έφυγε άουτ, κατάφερε να μειώσει σε 2-1 ένα λεπτό αργότερα, με το πολύ ωραίο τέρμα που πέτυχε ο Χατζήπαπα με ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 55ο λεπτό το Σιδηροχώρι έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως το σουτ του Κόσιη, κόντραρε στους αμυντικούς των Προσκυνητών και έφυγε κόρνερ. Στο 79′ η Δόξα Προσκυνητών έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Βάσκος αστόχησε αρχικά από θέση τετατέτ, με τον Συνοδινό να αποκρούει και στην επαναφορά τον Γαβριήλ με ανυπεράσπιστη, ουσιαστικά, εστία να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και να βλέπει στην συνέχεια την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τέλος στο 86′, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, χάρη στην κεφαλιά του Πανουργιά μετά το κόρνερ του Μαυράκη, που έγραψε το τελικό 2-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιμίδης που είχε για βοηθούς τους Τερζόπουλο και Εμίν Κεχαγιά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Προσκυνητών (Μπαχαρίδης): Νικολίτσας, Φαρμάκης, Μόσχος, Σιδηρόπουλος, Ζουμπιάδης, Τρίχας, Κρεμμύδας (31′ Γαβριήλ), Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης (60′ Βελή Χακάν), Βάσκος, Ιωαννίδης.

Δόξα Νέου ΣΙδηροχωρίου (Στοΐνοβιτς): Συνοδινός, Χατζήπαπα, Πλασταράς (36′ Πανουργιάς), Μίλλερ, Λεφής, Γάιδας, Κόσιης (63′ Κούτρας), Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Κρασσώνης, Μουρατίδης (36′ Σαμαράς).

Share it