Search

«Διαβασμένος» ήρθε στην Αλεξανδρούπολη ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Το θέμα της κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης μονοπώλησε την συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη κατά τη συνάντησή τους το πρωί της Πέμπτης στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Οι δύο τους είχαν εκτενή συζήτηση για τα θέματα αθλητικών υποδομών στον Δήμο, παρουσία των Αντιδημάρχων Αθλητισμού, Γιάννη Βαταμίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Κουκουράβα.

Από την αρχή της συνάντησης, η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης κατασκευής νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου ήταν κοινά αποδεκτή και δεν υπήρχε η παραμικρή διαφωνία από πλευράς Βασιλειάδη, οπότε δεν χρειαζόταν να πειστεί επ΄αυτού. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήρθε «διαβασμένος» στον Έβρο λέγοντας ότι «γνωρίζω πολύ καλά πως είναι μια αναγκαιότητα για την Αλεξανδρούπολη ένα νέο κλειστό γυμναστήριο και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν».

Ωστόσο εξέφρασε ένσταση για την κατά πολύ υπέρβαση από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου (στη διαδικασία τη μελέτης), του ποσού των 3,9 εκ ευρώ που είχε υπογραφτεί από τον Υπουργό κ. Χαρίτση για τις ανάγκες του έργου , μετά από συντονισμένες προσπάθειες του αείμνηστου περιφερειάρχη κ. Παυλίδη.

Ο κ. Λαμπάκης και οι συνεργάτες του, του σημείωσαν ότι η μελέτη που έχει προχωρήσει σε βαθμό 85% από τις υπηρεσίες του Δήμου, ανεβάζει τον προϋπολογισμό του έργου στα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, οπότε και ζητήθηκε από τον κ. Βασιλειάδη η βοήθειά του για να καλυφθεί η διαφορά. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία το ποσό κρίνεται αναγκαίο για ένα κλειστό 1.500 θέσεων που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.

Από την άλλη η διαφορά στο ποσό, κάθε άλλο παρά μικρή είναι, αυτό επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης ζητώντας στα πολύ στενά οικονομικά δεδομένα του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας (ΓΓΑ), την προσαρμογή του προϋπολογισμού του έργου σε νέα δεδομένα. Ο ίδιος επί τόπου απευθύνθηκε και στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ για να βρεθεί λύση ώστε το έργο να προσαρμοστεί σε οικονομικότερα (από το μπάτζετ του Δήμου) δεδομένα, με τα οποία όμως θα μπορέσει να λάβει άδεια για γήπεδο διεθνών προδιαγραφών.

Μάλιστα επικαλέστηκε το παράδειγμα του κλειστού γηπέδου «Καπαγέρωφ» του Πειραιά, όπου και εκεί υπήρχαν διάφορα θέματα αλλά υπήρχε προσαρμογή σε νέα δεδομένα για να επιλυθούν.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Λαμπάκη για να συζητήσουμε τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου τα οποία είναι γνωστά και συνοψίζονται στο εξής ένα το νέο κλειστό γυμναστήριο. Έχουμε κάποια ζητήματα, είναι πολύ στενά τα οικονομικά και θα πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε να το προχωρήσουμε και να γίνει πραγματικότητα, Σκοπός μου μέχρι το βράδυ (Παρασκευή) που θα αποχωρήσω από την περιοχή να έχουμε λύση. Και θα την βρούμε» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βασιλειάδης.

360 χιλιάδες για έργα μικρής κλίμακας

Η είδηση που βγήκε ήταν ότι ο κ. Βασιλειάδης υπέγραψε ποσό των 360 χιλιάδων ευρώ για έργα μικρής κλίμακας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Έργα που εγκρίθηκαν μετά από παρέμβαση της βουλευτού κας Γκαρά και έπειτα από φάκελο με μελέτες που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης. Κατά βάση τα έργα αφορούν πληθώρα παρεμβάσεων στο σύνολο των ποδοσφαιρικών γηπέδων των οικισμών του Δήμου, ενώ ένα μικρότερο ποσό σε έργα μονώσεων και παρεμβάσεων στα αποδυτήρια του κλειστού Μιχ. Παρασκευόπουλός και σε αυτό του Μαΐστρου (ΚΕΓΕ). Το κονδύλιο πλέον υπάρχει και από τις αρχές του 2018 εκτιμάται ότι θα στη διάθεση των ανθρώπων του δήμου Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Συνάντηση Βασιλιεάδη – Πέτροβιτς

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στο γραφείο του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού στην περιοχή.

Ο κ. Πέτροβιτς έθεσε στον κ. Βασιλειάδη το σοβαρό έλλειμμα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχει στον Έβρο. «Ο Έβρος είναι μια περιοχή που έχει πολλούς και δυναμικούς αθλητικούς συλλόγους, σε αντίθεση με τους χώρους που έχουν για να αθληθούν. Η πρότασή μου προς τον Υπουργό αφορά στη δημιουργία χώρων άθλησης και προθερμαντηρίων σε κάθε νέο σχολικό συγκρότημα που θα κατασκευάζεται από εδώ και στο εξής, αλλά και στην εκμετάλλευση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στα σχολεία, προκειμένου οι χώροι αυτοί να απορροφήσουν την αθλητική δραστηριότητα της περιοχής μας. Οι νέοι όλο και περισσότερο ασχολούνται με τον αθλητισμό και θα πρέπει να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις».

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά ότι «Υπάρχουν 3,9 εκ. ευρώ δεσμευμένα εδώ και δύο χρόνια από την Περιφέρειά Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έργο αυτό. Ζητήσαμε τη συνδρομή του Υπουργείου στη σύνταξη της μελέτης, ώστε να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή, και να παραδώσουμε στο εγγύς μέλλον, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στους αθλούμενους και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας αυτό το έργο πνοής».

Share it