Search

Έβρος: Έπαιρνε για 10 μήνες το επίδομα του νεκρού πατέρα του!

Το επίδομα βαριάς αναπηρίας του νεκρού πατέρα του συνέχισε να λαμβάνει ο γιος του θανόντος για 10 ολόκληρους μήνες. Το ποσό που καλείται να επιστρέψει στο δήμο Αλεξανδρούπολης ο οφειλέτης ανέρχεται σε περίπου 3.200 ευρώ.

Ο πατέρας, που λάμβανε από το δήμο το επίδομα από το 2004, απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2015. Ο γιος του και συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό συνέχισε να λαμβάνει το επίδομα ως τα τέλη του 2015, δίχως να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία για το θάνατο του πατέρα του.

Τελικώς, η υπηρεσία ανακάλυψε ότι ο δικαιούχος του επιδόματος απεβίωσε και έστειλε στον οφειλέτη έγγραφη ειδοποίηση τον Ιούλιο του 2017, καλώντας τον να τακτοποιήσει το χρέος του. Μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία, ο οφειλέτης προσήλθε στον δήμο και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιστρέψει το οφειλόμενο ποσό, μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να επιστραφεί το ποσό από τον οφειλέτη.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it