Search

Με το δεξί στους αγώνες τους η Προαγωνιστική & Αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ!

Το δελτίο Τύπου του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης:

Το Σαββατοκύριακο 21, 22/10/2017 που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ορεστιάδας η Διασυλλογική διοργάνωση του Νηρέα Αγωνιστικών & Προαγωνιστικών κατηγοριών (ηλικίες 9-18 + ετών) με τη συμμετοχή 300 περίπου κολυμβητών-τριων από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.

Το επίπεδο των αγώνων, για αυτή την πρώιμη περίοδο, ήταν αρκετά υψηλό. Η προαγωνιστική ομάδα μας αγωνιζόμενη με 41 κολυμβητές – τριες, εκ των οποίων πάρα πολλοί ηλικίας 9 ετών (ουσιαστικά στην παρθενική τους εμφάνιση στις προαγωνιστικές κατηγορίες) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέκτησε 11 χρυσά, 18 ασημένια 7 χάλκινα (σύνολο 36 μετάλλια).

Η αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ με 25 κολυμβητές-τριες δεν υστέρησε καθόλου και με 44 μετάλλια(12 χρυσά – 16 ασημένια -16 χάλκινα) έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει ακόμη μία χρονιά. Να υπενθυμίσουμε ότι οι 6 κολυμβητές-τριες του ΟΦΘΑ που κολυμπούν με μεταγραφή σε άλλους συλλόγους και συνεχίζουν να προπονούνται στο σύλλογο, κατέκτησαν άλλα 18 μετάλλια (12 χρυσά – 5 ασημένια – 1 χάλκινο), ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο των αγώνων, με τους πρωτοεμφανιζόμενους στην αγωνιστική κατηγορία κολυμβητές των 13 ετών να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση με πάμπολλα νέα ατομικά ρεκόρ και κατακτώντας τα όρια για τους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης.

Στα αρνητικά των αγώνων ο περιορισμένος χώρος στην πισίνα και ειδικότερα στις κερκίδες που δημιουργείται το αδιαχώρητο και αναγκάζει τους αθλητές να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πολύ απλά και για άλλη μια φορά τη πολύ σωστή και οργανωμένη δουλειά που πραγματοποιείται στα τμήματα της ομάδας μας εδώ και 13 χρόνια, συνδυάζοντας την σωστή διαπαιδαγώγηση, την άψογα κολυμβητική τεχνική κατάρτιση, τα αποτελέσματα και πάνω από όλα τη διάρκεια στο χρόνο!

OMEGA TEST EVENT Αλεξανδρούπολη 29/10/2017 (ΟΦΘΑ και ΝΟΑ συνδιοργανωτές!!)…. αγώνας ορόσημο για το κολυμβητήριο της πόλης μας!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι κολυμβητές αγωνίστηκαν σε πισίνα με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα OMEGA, ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην υφήλιο και σε ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια στην Ελλάδα, αυτό της Αλεξανδρούπολης!!!

Η προαγωνιστική μας ομάδα έλαβε μέρος με 71 κολυμβητές και κολυμβήτριες εκ των οποίων οι 25 πήραν το “βάπτισμα του πυρός” τόσο στο προαγωνιστικό τμήμα όσο και στην 50αρα πισίνα! Με την ομάδα να κολυμπά μόλις ένα μήνα, τα 63 νέα ατομικά ρεκόρ που πραγματοποιήθηκαν φαντάζουν τεράστια επιτυχία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Πάρα πολλοί κολυμβητές-τριες μας συμμετείχαν στις φάσεις των 8, των 4 και στους τελικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε συμμετοχή κολυμβητών και κολυμβητριών μας και στους 8 τελικούς, κερδίζοντας μάλιστα τους 7 από τους 8, ενώ στους 2 από αυτούς κατέκτησαν και την 1η αλλά και την 2η θέση!

Η αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ με 37 κολυμβητές-τριες (οι 6 από αυτούς κολυμπούν με μεταγραφή σε άλλους συλλόγους και συνεχίζουν να προπονούνται με την αγωνιστική ομάδα του ΟΦΘΑ), πραγματοποίησε 60 νέα ατομικά ρεκόρ, ενώ από τους 8 τελικούς(δυάδες) είχαμε 7 πρώτες και 7 δεύτερες θέσεις, ενώ στους 6 από τους 8 τελικούς κατέκτησαν και την πρώτη και την δεύτερη θέση!!!!

Η αγωνιστική πρωτοτυπία των διαδοχικών προκριματικών που ξεκίνησε με τους αγώνες αυτούς στην Αλεξανδρούπολη σε πισίνα 50 μέτρων, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα αντιγραφεί και σε άλλα κολυμβητήρια στην χώρα μας.

Στα αρνητικά των αγώνων η χαμηλή θερμοκρασία του χώρου της πισίνας των αγώνων(18ο) λόγω μικροπροβλήματος της θέρμανσης.

Αξίζουν όλα τα παιδιά μας ένα τεράστιο μπράβο γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, εξέπληξαν τόσο τους ίδιους τους εαυτούς τους όσο και τους προπονητές της ομάδας μας με τη δυνατότητά τους να κάνουν με τέτοια επιτυχία επαναλαμβανόμενες κούρσες! Ένα μεγάλο μπράβο και στους εθελοντές και των 2 σωματείων (ΟΦΘΑ και ΝΟΑ) και στους χειριστές των ηλεκτρονικών συστημάτων, που ακούραστα εργάστηκαν και όλα πήγαν τέλεια.

Κάθε βουτιά…… μια αγκαλιά !

Φυσικά, εν μέσω τόσων πολλών επιτυχιών δε θα μπορούσε να λείπει και η ανθρωπιστική πλευρά αυτών των αθλητών και των παραγόντων αυτής της διοργάνωσης. Έτσι, ένα ικανοποιητικό ποσό από τις συμμετοχές των αθλητών δόθηκε ως χορηγία στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών κος Βαφέας παραβρέθηκε στους αγώνες και σε ειδική τελετή του αποδόθηκε η επιταγή από τους δύο ομίλους. Ευχόμαστε να βοηθήσαμε έστω και λίγο στο τόσο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει και διεκπεραιώνουν σ’ αυτό το ίδρυμα.

Για τον ΟΦΘΑ οι προπονητές και το Δ.Σ.

Share it