Search

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή της ΑΕ Κομοτηνής επί του μαχητικού Πόντου Κομοτηνής!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ΑΕ Κομοτηνής με 1-3 επί του Πόντου Κομοτηνής στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Β’ ΕΠΣ Θράκης!

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να αποκτήσουν το προβάδισμα από το πρώτο εικοσάλεπτο. Ωστόσο με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, μια στιγμή αδράνειας, είχε ως αποτέλεσμα την ισοφάριση για την ΑΕ Κομοτηνής από το σημείο του πέναλτι. Οι δύο ομάδες πήγαν, δίκαια, ισόπαλες στην ανάπαυλα, με τον Πόντο ωστόσο να είναι κατά ελάχιστα καλύτερος από τους αντιπάλους του. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατά πολύ την απόδοσή τους και πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο, έφυγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο 4′, όταν ο Σωτηρόπουλος των γηπεδούχων, έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 14′ ήταν η σειρά της ΑΕ Κομοτηνής, για την πρώτη της τελική, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ο Ζιας, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Κοτανίδης.

Στο 23ο λπετό άνοιξε το σκορ. Ο Αθανάσαρος έγινε αποδέκτης της μπάλας, από την αρίστερη πλευρά της επίθεσης έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και η σέντρα σουτ που επιχείρησε, παραπλάνησε αμυντικούς και τερματοφύλακα, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Η ΑΕ προσπάθησε να απαντήσει στο 28′ όμως η κεφαλιά του Παύλου πέρασε μόλις άουτ. Η ισοφάριση ήρθε τελικά τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 32′. Ο Φιλιππακόπουλος με μια ωραία ενέργεια από τα δεξιά πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και ο ρέφερι της αναμέτρησης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση από την άσπρη βούλα ανέλαβε ο αρχηγός της ομάδας, Πάυλος Φερλαχίδης που ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Πόντος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 51′, όταν από την επικίνδυνη συρτή σέντρα του Αθανάσαρου, ο Σωτηρόπουλος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Γεωργιάδη, ο οποίος από θέση τετατέτ σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, που έδιωξε σε κόρνερ με δεύτερη προσπάθεια, αφού η μπάλα πήρε ύψος και περίεργη τροχιά. Η ολική ανατροπή για την ΑΕ Κομοτηνής ήρθε στο 75′. Από φάουλ του Φερλαχίδη, ο Κοτανίδης απόκρουσε ασταθώς, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Δημόπουλος που είχε περάσει προηγουμένως ως αλλαγή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2. Στο 79ο λεπτό ο Παύλου από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 90′ έγραψε το τελικό 1-3.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λάπατας που είχε για βοηθούς τους Χαρίτση και Πανταζή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πόντος Κομοτηνής: Κοτανίδης, Τοπαλίδης, Νερσεσιάν, Μπατζάκας, Τριανταφυλλίδης, Αμοιρόπουλος Ε. (50′ Χατζίδης), Παπαδόπουλος, Αμοιρόπουλος Γ., Σωτηρόπουλος (65′ Τσατσαρίδης), Αθανάσαρος, Γεωργιάδης.

ΑΕ Κομοτηνής: Γανίτης, Στεφανίδης, Παρασκελίδης (46′ Δεληβασίλης), Τσικρής, Ζησίδης, Φερλαχίδης, Φιλιππακόπουλος (62′ Δημόπουλος), Δάγκος (85′ Λαφτσής Β.), Γεωργιάδης, Παύλου, Ζιάς (46′ Καραχρυσάφης)

Share it