Search

Επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Ξάνθης ο Θοδωρής Βασιλακάκης!

Μια απο τις πλέον ξεχωριστές στιγμές της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, που ξεκινά στις 15:00, δεν είναι άλλη απο την επιστροφή του Θοδωρή Βασιλακάκη αυτή την φορά ως αντίπαλος για πρώτη φορά μάλιστα στην καριέρα του.

Ο “Τεο” που το καλοκαίρι του 2009 κατέφθανε στην Ξάνθη σε ηλικία 21 ετών, αποτελώντας βασική επιλογή του Γιάννη Μαντζουράκη, κανείς δεν περίμενε οτι θα παρέμενε τόσα χρόνια στον σύλλογο και θα προσέφερε τόσα πολλά. Οκτώ χρόνια αργότερα το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και ο ταλαντούχος μέσος που έφθανε στα Πηγάδια 8 χρόνια πριν ήρθε η ώρα να αποχωρίσει απο το δεύτερο σπίτι του, σε ηλικία πλέον 29χρόνων και με 213μμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη με την αγαπημένη του πια Ξάνθη.

Ο Βασιλακάκης τα έζησε κυριολεκτικά όλα με την φανέλα της Ξάνθης, με την οποία ανδρώθηκε, απο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και Ευρωπαϊκά παιχνίδια(4 για την ακρίβεια), μέχρι μπαράζ παραμονής.

Φεύγοντας απο την  πόλη που αγάπησε και αγαπήθηκε, ακόμα και η σχέση του με την εξέδρα ήταν ξεχωριστή μπορεί να υπήρχαν αρκετοί που δεν τον “γούσταραν” αλλά ήταν και πάρα πολλοί αυτοί που εκτιμούσαν το ήθος και τον σεβασμό προς τον κόσμο και την ομάδα που έβγαζε ο Βεροιώτης χαφ. Ο “Τεο” σε αυτή την οκταετία στην Θράκη πραγματοποίησε 213 συμμετοχές έχοντας πετύχει και 16 τέρματα, αρκετά εξ΄αυτών για πολλά χάιλαιτ, ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την γκολάρα στην Λεωφόρο πέρσι που χάρισε στην Ξάνθη ένα μεγαλοπρεπέστατο διπλό.

Το απόγευμα λοιπόν ο Βασιλακάκης επιστρέφει… σπίτι του, και το σίγουρο είναι πως τα συναισθήματα θα είναι περίεργα για όλους, και για αυτόν αλλά και για πρώην συμπαίκτες και κόσμο που θα βλέπουν στα “μπλέ” του Ατρόμητου ένα δικό τους παιδί που είχαν συνηθίσει στα “κόκκινα” του ΑΟΞ.

Share it