Search

Ο απολογισμός της 4ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Θράκης!

Μιας που λόγω της σημερινής Εθνικής εορτής δεν έχουμε αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Α’ ΕΠΣ Θράκης, πάμε να θυμηθούμε τι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στον νομό Ροδόπης.

Με απολογισμό 27 γκολ, 4 νίκες γηπεδούχου, 1 φιλοξενούμενου και 1 ισοπαλία συνεχίστηκε με την 4η αγωνιστική η δράση στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης.

Δόξα Γρατινής, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στα παιχνίδια τους και συνέχισαν την πορεία τους με επιτυχίες. Η Ελπίδα Σαπών έχασε βαθμούς απέναντι στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, η Δόξα Σώστη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επί του Κομψάτου Πολυάνθου στο τοπικό ντέρμπυ, το οποίο όπως φάνηκε έφερε και εξελίξεις στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων, ενώ την ίδια τύχη με την Δόξα είχε και ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής που κέρδισε του πρώτους του βαθμούς στην φετινή κούρσα του τίτλου.

Όπως συνέβη και με όλα τα παρακάτω παιχνίδια, έτσι και στα ματς των επόμενων αγωνιστικών, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε LIVE την εξέλιξή τους λεπτό προς λεπτό, μέσω του SportsAddict.

Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Ορφέας Στρύμης 5-1

Με τον Πάτρικ Ογκουνσότο να πετυχαίνει το πρώτο του χατ-τρικ με την γαλανόλευκη φανέλα, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επικράτησε με 5-1 του Ορφέα Στρύμης. Ο Αμοιρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 29′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το 1-0, ενώ στο 35′ ο Ογκουνσότο με σουτ έγραψε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι σε άλλο ένα ματς με ανώτερο αντίπαλο, όπως και με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και την Ελπίδα Σαπών, παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό και μαχητικό πρόσωπο, κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1, με εκτέλεση φάουλ του Καραγεωργίου στο 48′. Ωστόσο ο Γιαννακιτσίδης λίγα λεπτά αργότερα, έσβησε τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων, δίνοντας και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 55′ για το 3-1. Από εκεί και έπειτα το έργο των γηπεδούχων έγινε πολύ πιο εύκολο με το τελικό 5-1 να διαμορφώνεται με άλλα δύο τέρματα του Ογκουνσότο, στο 80′, με πέναλτι και στο 85′. Εξαιρετικό αν μη τι άλλο το ξεκίνημα του Μέγα, ο οποίος ετοιμάζεται για μεγάλες πτήσεις και φέτος, ενώ όπως τόνισε ο προπονητής του Ορφέα Στρύμης, κύριος Κυνηγόπουλος, το πρωτάθλημα για εκείνους τώρα ξεκινά.

ΠΑΟΚ Κοσμίου-Αναγέννηση Παγουρίων 4-2

Σε ένα συναρπαστικό, έως ενός σημείου, παιχνιδιού στο Κόσμιο, ο τοπικός ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2 της Αναγέννησης Παγουρίων. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι συνεχώς ανεβαίνουν αγωνιστικό επίπεδο, έκανα για άλλο ένα παιχνίδι την καλύτερη δυνατή τους προσπάθεια και ευτύχισαν να προηγηθούν στο 28′ με το κοντινό πλασέ του Μουρατίδη. Η ομάδα του κυρίου Αϊβάζη που βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Δόξα Γρατινής, την οποία και αντιμετωπίζει στην επόμενη αγωνιστική, ανασυγκροτήθηκε αμέσως και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα, στο 37′ με το δυνατό σουτ του Μυστρίδη. Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με το σουτ του Μιχαλακέλη, ο οποίος ωστόσο δεν πρόσεξε το γεγονός πως ο αντίπαλος τερματοφύλακας βρισκόταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως μετά ο Σαρακατσάνης, περνώντας χωρίς πίεση όλη την ομάδα του Κοσμίου ισοφάρισε σε 2-2, σε μια ενέργεια η οποία κατονομάστηκε ως το fair-play της χρονιάς στην ΕΠΣ Θράκης και επικροτήθηκε από την Αναγέννηση Παγουρίων. Στο 54′ και πάλι ο Μιχαλακέλης σκόραρε με ωραίο σουτ για το 3-2, ενώ το τελικό σκορ, σημείωσε στο 68′ με εντυπωσιακό τελείωμα μέσα από την περιοχή, ο Χατζητουλούσης.

Ελπίδα Σαπών-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-0

Ισόπαλες χωρίς σκορ αναδείχθηκαν Ελπίδα Σαπών και Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων. Το ματς καθ’όλη τη διάρκειά του ήταν ισορροπημένο, με μόλις δύο κλασσικές ευκαιρίες, αλλά και τις άμυνες των δύο ομάδων να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι που αγνοούν την νίκη για δεύτερο συνεχόμενο ματς, έχασαν την δική τους καλή ευκαιρία στο 55′, όταν το σουτ του Κουδούνη από καλή θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Παπαδογιωργάκη. Ο Σπάρτακος από την άλλη, που απόκτησε τον Βαγγέλη Γρίβα, είχε την δική του αξιόλογη φάση στο 75′, με τον προαναφερθέντα νεοφερμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα, από την οποία αναδείχθηκε στην περιοχή μας, με τον Κωνστανταράκη να αποκρούει το σουτ που επιχείρησε. Το τελικό 0-0 αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στην Ελπίδα που έμεινε στο -5 από την κορυφή, ενώ αφήνει σίγουρα ικανοποιημένο τον Σπάρτακο, που σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμούς.

ΑΟ Μεσσούνης-Δόξα Γρατινής 1-7

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το ματς της Μεσσούνης με την Δόξα Γρατινής, με την ομάδα του κυρίου Μπόζη να πετυχαίνει για πρώτη φορά στην σεζόν επτά τέρματα και δεχόμενη μόλις το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 30′ με την κεφαλιά του Κυριακόπουλου, ενώ στο 37′ ο Αντωνιάδης με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-2. Στο 53′ ο Πασχάλης με ωραία ατομική ενέργεια ανέβαζε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα ο Σεφκέτ Σελήμ πέτυχε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του. Στο 63′ ο Μιχαηλίδης με σουτ έγινε ο πρώτος παίκτης που νικάει τον Μπουτσακτσή Εφτούν στην φετινή σεζόν μειώνοντας σε 1-4, ενω΄στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι πέτυχαν ακόμη τρία τέρματα. Στο 80′ ο Μπόζης με σουτ έκανε το 1-5, στο 83′ ο Πασχάλης με τον ίδιο τρόπο το 1-6, ενώ στο 87′ και πάλι ο Μπόζης με το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση έγραψε το τελικό 1-7. Να σημειώσουμε επίσης πως οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 13′ σε εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, ενώ οι γηπεδούχοι τελειώσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κολάτσου στο 37′. Η Δόξα Γρατινής πλέον έχει μπροστά της το πρώτο κρίσιμο τεστ της σεζόν, εντός έδρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.

ΠΑΟΚ Κομοτηνής-Ορφέας Ξυλαγανής 2-1

Αν και τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγων των αποβολών του Αλεξίου στο 43′ και του Καλλιανίδη στο 54′, η ομάδα του κυρίου Ισαακίδη κατάφερε να κερδίσει την πρώτη της νίκη και ταυτόχρονα τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2′ με σουτ ο Τριανταφυλλίδης, ενώ στο 52′ ο Χατζίδης με ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Πουλακίδα για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους αυτή ήταν η δεύτερη ήττα, η οποία ωστόσο δεν τους κόστισε και πολύ βαθμολογικά, αφού παρέμειναν στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, παρ’όλο που είχαν διπλό αριθμητικό πλεονέκτημα και προσπάθησαν για να αποσπάσουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 54′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οσμάν Χασάν. Να σημειώσουμε πως ο ΠΑΟΚ, που συνεχάρη τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και τον Χρήστο Βοργιατζίδη για το γνωστό πλέον fair-play, έχασε και πέναλτι στο 85′ αφού ο Πουλακίδας απόκρουσε την εκτέλεση του Θεοδωρίδη.

Δόξα Σώστη-Κομψάτος Πολυάνθου 4-0

Σε ένα ματς με αρκετά νεύρα, αφού επρόκειτο για τοπικό ντέρμπυ, η Δόξα Σώστη επικράτησε πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό σκορ του Κομψάτου Πολυάνθου, με 4-0. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πέτυχαν δίκαια, σε τελική ανάγνωση, την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, πήραν το προβάδισμα στο 45+1′ από την εκτέλεση φάουλ του Ανδρίκου. Ακολούθησε ένα επεισοδιακό δεύτερο μέρος, με μερικά νεύθρα στην κερκίδα και πέντε αποβολές εντός αγωνιστικού χώρου, σε Μπανάσα, Σιζόζιο, Δημόπουλο, Αμαξόπουλου και Χαμουζά, για να έρθει ο Βουλγαρίδης που είχε περάσει ως αλλαγή, να γράψει στο 75′ με κεφαλιά το 2-0. Στο 80′ ο Ανδρίκου με εύστοχη εκτέλεση από το 11 μέτρα έκανε το 3-0, ενώ στις καθυστερήσεις του ματς ο Σταυρόπουλος με νέα εκτέλεση φάουλ σημείωσε το τελικό 4-0. Ικανοποίηση επικράτησε στις τάξεις της Δόξας Σώστη για το τελικό αποτέλεσμα και την πρώτη νίκη της σεζόν, μετά το τέλος του ματς, ενώ στον Πολύανθο είχαμε ανακατατάξεις, με τον Πέτρο Δημόπουλο να αποχωρεί από την ομάδα και τον Ταβασίδη να γίνει το νέο απόκτημα του Κομψάτου.

Υ.Γ. Θυμηθείτε πως η διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Α’ κατηγορίας μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής!

Υ.Γ.2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΑΝΤΑ ΛΕΥΤΕΡΟΙ!

Share it