Search

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Απόστολος Χαριτωνίδης προσφέρει το μετάλλιο του στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά!

Στιγμές συγκίνησης θα βιώσουν όσοι βρεθούν την Κυριακή 29/10 στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.

Η σχετική πρόσκληση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας προσκαλούμε στην τελετή προσφοράς του χρυσού μεταλλίου του παγκόσμιου πρωταθλητή μεταμοσχευθέντων, Απόστολου Χαριτωνίδη, στη μνήμη του μεγαλύτερου Έλληνα βολεϊμπολίστα, του δικού μας Νίκου Σαμαρά.

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης ήταν αθλητής του βόλεϊ. Δέκα χρόνια πριν διαγνώστηκε με λευχαιμία και ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ωστόσο ως ενεργός αθλητής αρνήθηκε να αφήσει τα σωματικά εμπόδια να τον σταματήσουν. Αντιθέτως, κατάφερε να νικήσει την ασθένεια, να αγωνιστεί σε παγκόσμιους αγώνες και να καταφέρει αξιέπαινες διακρίσεις καθώς και την κατάκτηση πολλών μεταλλίων. Οι πρώτοι του Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων ήταν στην Αυστραλία το 2009, όπου διαγωνίστηκε στην κολύμβηση και το 2013 στο Durban, όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα. Στο Mar del Plata το 2015 έκανε στροφή από το κολύμπι στις ρίψεις, κερδίζοντας στη δισκοβολία και σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ και αυτές είναι μόνο λίγες από τις επιτυχίες του κορυφαίου αυτού αθλητή.

Αν υπάρχουν στις μέρες μας παραδείγματα προς μίμηση ή κοινωνικά πρότυπα, αναμφισβήτητα ο Απόστολος Χαριτωνίδης αποτελεί ένα από αυτά. Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αγωνιστικότητας και ηθικής δικαίωσης, διδάσκει σε όλους μας ότι η δύναμη του μυαλού και η προσήλωση στο στόχο υπερνικά όλα τα εμπόδια. Η υπομονή και η επιμονή, καθώς επίσης η συστηματική προσπάθεια είναι αρκετά για να κατακτήσει κανείς το όνειρό του.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι παγκόσμιοι αυτοί αθλητές πασχίζουν να ξεπεράσουν όχι μόνο τα όρια των δυνατοτήτων τους αλλά και της αναλγησίας της συχνά αδιάφορης κοινωνίας μας. Ωστόσο, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η πίστη και η αντοχή αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την επίτευξη κάθε στόχου.

Την Κυριακή 29-10-2017 και ώρα 12 μ.μ. στην Αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Ορεστιάδας, ο ΑΞΙΟΣ αθλητής Απόστολος Χαριτωνίδης θα χαρίσει το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο που κατέκτησε από το αγώνισμα της δισκοβολίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, τιμώντας την μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Το γεγονός αυτό μας πλημμυρίζει χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον αθλητή με το ανεκτίμητο μεγαλείο ψυχής που πρεσβεύει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ήθους και αξιών.

Παραδίδει το χρυσό του μετάλλιο, για να μας υπενθυμίζει πάντοτε όχι μόνο τη νίκη του αλλά και τη νίκη της ίδιας της ζωής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Share it