Search

Τα “χρειάστηκε” αλλά είχε ουσία και είναι με το ενάμιση πόδι την επόμενη φάση του Κυπέλλου η Ξάνθη! Κρύβει παγίδες το ματς με Πανσερραϊκό

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ομάδα της Ξάνθης που κέρδισε με 4-2 τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναιτωλικού με 2-0 επί του Πανσερραϊκού η Ξάνθη παίζει για αρκετά αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες(ακόμη και με ήττα με 2-0 προκρίνεται).

Η ομάδα της Ξάνθης με κορυφαίο στο πρώτο μέρος τον Παναγιώτη Τριάδη έδειξε να καθαρίζει την υπόθεση νίκη απο νωρίς καθώς στο 20′ και στο 26′ ο Τριάδης με δύο τέρματα έδωσε το προβάδισμα για την Ξάνθη με 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Οι Κρητικοί μπήκαν, φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και μέσα σε λίγα λεπτά έφεραν το ματς στα ίσα. Στο 50′ ο Έφορντ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έκανε το 1-2 και επτά λεπτά μετά ο Ροβίθης κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης το εκτέλεσε και έκανε στο 58′ το 2-2.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του ο Ράσταβατς έριξε στο ματς τους Γέντρισεκ και Κίκε θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας που έμοιαζε να τα έχει χάσει απο την αντίδραση των Κρητικών. Στο 64′ σε μια φάση που βρισκόταν πάλι ο Τριάδης που έκανε την σέντρα με τον Κίκε με προβολή απο κοντά να κάνει το 2-3 για την Ξάνθη.

Ο Εργοτέλης προς το φινάλε ρίσκαρε όσο μπορούσε, είχε κακές επιστροφές και του κόστισε αυτό στο 81′, όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Γέντρισεκ έκανε το 2-4.

Πλέον η τελευταία αγωνιστική που θα γίνει το διήμερο 28-30 Νοεμβρίου μετά τη νίκη του Παναιτωλικού με 2-0, με τέρματα των Μάρκος Πάουλο και Μαρκόβσκι, κρατά ζεστό το ενδιαφέρον των τριών βασικών διεκδικητών των δύο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση με την Ξάνθη να θέλει νίκη και ισοπαλία για να περάσει ως πρώτη ενώ ακόμη και σε περίπτωση  ήττας μέχρι και με 2-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κυρίτσης (Δωδεκανήσου), βοηθοί του οι Σινιοράκης (Χανίων) και Κοκμοτός (Ρεθύμνου), ενώ τέταρτος ο Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Λαμπάκης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Σταμόπουλος, Βογιατζής, Μπουτσάκης, Αγγελόπουλος, Ιατρούδης, Έφορντ (68′ Σταματάκος), Ροβίθης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Σιλά, Π. Ορφανίδης, Λουσέρο (54′ Κίκε), Μελιόπουλος (68′ Μελιόπουλος), Τριάδης, Ρότσε, Κάστρο (61′ Γέντρισεκ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 6ου Ομίλου:

Εργοτέλης – Ξάνθη 2-4
(50’ Έφορντ, 58’πέν. Ροβίθης – 20’, 26’ Τριάδης, 64’ Κίκε, 81’ Γέντρισεκ)

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-0
(8’ Μάρκος Πάουλο, 85’ Μαρκόβσκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ξάνθη 6 (6-2)
2. Παναιτωλικός 3 (2-2)
3. Πανσερραϊκός 3 (2-2)
4. Εργοτέλης 0 (2-6)

Share it