Search

Νέα νίκη για τον Λεύκιππο Ξάνθης και αφιέρωση του ρόζ φύλλου αγώνα στον άτυχο Πλωμαρίτη

Κάνοντας ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο ο Λεύκιππος ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο της Αγ. Βαρβάρας κερδίζοντας την με 81-50. Αφιερώνοντας τεχνικός και παίκτες τη νίκη στον Σπύρο Πλωμαρίτη που είναι τραυματίας.

Η ομάδα της Ξάνθης βρήκε αντίσταση στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά με πατημένο το γκάζι στο δεύτερο κατάφερε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια να εκτοξεύσει την διαφορά στο +25(51-26). Απο εκεί και πέρα έχοντας και την μεγάλη διαφορά η ομάδα της Ξάνθης μπήκε πιο χαλαρά στο δεύτερο μέρος και αφού είδε την ομάδα της Καβάλας να μειώνει στους 20, πάτησε εκ νέου το γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο έφτασε σε μια άνετη και επιβλητική νίκη με +31 πόντους(81-50)

Τοπ σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χρήστου με 29 πόντους ενώ τον ακολούθησε ο Ψάλτου με 16.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 51-26, 61-41, 81-50

Απο εκεί και πέρα ικανοποιημένος από ακόμη μία μεγάλη νίκη του Λεύκιππου εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Σωτήρης Κοκκινόπουλος, αφιερώνοντας στον τραυματία παίκτη του Σπύρο Πλωμαρίτη. Αναλυτικά δήλωσε:

Για το παιχνίδι:
Κερδίσαμε με διαφορά 31 πόντων. Είναι μια δίκαιη νίκη. Το παιχνίδι πάλι πήγε να χαλάσει. Μερίδιο ευθύνης έχουν κι εγώ και ο αντίπαλος προπονητής . Ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω με κάποια σφυρίγματα και αυτό χάλασε και τον ρυθμό αλλά και την εικόνα μας προς τους φιλάθλους . Είναι άσχημο να έρχονται φίλαθλοι με τα παιδιά τους και να βλέπουν αντιπαραθέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς εδώ είμαστε για το μπάσκετ, για να βοηθήσουμε τους παίκτες, και το ίδιο κάνει η αντίπαλη ομάδα. Κερδίσαμε δίκαια και προχωράμε.

Δεν ξεκινήσαμε δυνατά όπως τα προηγούμενα παιχνίδια . Στο α΄ δεκάλεπτο η Αγία Βαρβάρα ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο β΄ δεκάλεπτο βγάλαμε περισσότερη ενέργεια , ήμασταν πολύ καλοί εναντίον ζώνης, γυρίσαμε πολύ καλά την μπάλα, ήμασταν εύστοχοι, οι αποστάσεις μας ήταν εξαιρετικές ενώ και στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί.
Στο γ΄ δεκάλεπτο δεν ξεκινήσαμε όπως θα ήθελα να ξεκινήσουμε . Είπα στα παιδιά ότι το σκορ είναι 0-0 αλλά σαφώς και δεν κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο , δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού.

Για την επόμενη αγωνιστική:
Ακολουθεί ρεπό και μετά το παιχνίδι στην Ορεστιάδα με την Φιλία. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι , στο περσινό πρωτάθλημα η Φιλία συμμετείχε στο final four. Είναι μια ομάδα που έχει δύο τρεις καλούς παίκτες, αγωνίζεται κι ένας παίκτης από την Ξάνθη , ο Σαββουλίδης, Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να τους κερδίσουμε.

Share it