Search

Ντέρμπι με τα όλα του το Ασπίδα Ξάνθης – Ηρακλής Ζυγού με δύο πέναλτι, δύο κόκκινες και τρία δοκάρια!(+pics)

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το πρώτο ματς των προημιτελικών στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών, κάτι που αποδείχθηκε και στο γήπεδο του ΔΑΚ οπού Ασπίδα Ξάνθης και Ηρακλής Ζυγού κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που γέμισαν τις εξέδρες, με την Ασπίδα να καταφέρνει να φτάσει στη νίκη όμως το 1-0 δίνει πολλές ελπίδες στους φιλοξενούμενους.

Το παιχνίδι απο το ξεκίνημα κιόλας φάνηκε πως θα είναι όπως το περίμεναν οι περισσότεροι, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά και μόλις στο 1′ λεπτό του αγώνα μετά απο αδράνεια στην άμυνα του Ηρακλή κέρδισαν πέναλτι, παράβαση που εκτέλεσε εύστοχα ο Γιάννη Χριστοφορίδης για το 1-0. Η απάντηση στα…πέναλτι για την ομάδα του Ζυγού ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Αλέξης Σαρηγιαννίδης διόρθωσε το ένα λάθος με ένα άλλο κάνοντας πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κριεζής που όμως είδε τα πόδια του Χατζηγεωργίου και εν συνεχεία το οριζόντιο δοκάρι να τον σταματά.

Ο κίπερ της Ασπίδας και τα…δοκάρια ήταν ο βασικό λόγος που η Ασπίδα έφτασε στη νίκη κρατώντας το μηδέν πίσω, με τον Χατζηγεωργίου να σταματά τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ειδικά στο δεύτερο μέρος που η ομάδα του Ζυγού πίεσε θέλοντας να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο απο το 20′ όταν ο Αλέξανδρος Σαρηγιαννίδη αποβλήθηκε απο τον Βαγγέλη Κιοτζένη με δεύτερη, σωστή, κίτρινη κάρτα. Ενώ πέρα απο τον Χατζηγεωργίου η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη βρήκε μπροστά της και τα…δοκάρια του ΔΑΚ καθώς πέρα απο το πέναλτι αυτά σταμάτησαν την κεφαλιά του Κριεζή στο πρώτο μέρος, την σέντρα σουτ του Ζωσιμίδη και το σουτ του Πανταζίδη στο δεύτερο μέρος.

Πάντως και η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά παρότι με παίκτη λιγότερο, θα μπορούσε να πάρει καλύτερο σκορ πρόκρισης αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα καθώς τόσο σε τετ-α-τετ του Κατσή όσο και σε ακόμη 2 περιπτώσεις θα μπορούσαν να κάνουν δύο τα τέρματα τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο φινάλε του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τον ρέφερι του αγώνα Βαγγέλη Κιοτζένη να αποβάλει τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του Ηρακλή, Πανδράκη, για εξύβριση στον βοηθό του Δημήτρη Κηλικιώτη. Τα πράγματα ηρέμησαν γρήγορα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Με αυτό το 1-0 αναμφίβολα η ρεβάνς της 25ης Οκτωβρίου αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Ιλιάς Εμπλιούκ και Δημήτρη Κηλικιώτη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαρά Αν.(46′ Στεπανιάν), Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Γελαδάρης(70′ Χατζηπαρασκευάς) , Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος(62′ Νικολούδης), Κατσής(73′  Πεντεζίδης)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Γ. Δημητριάδης): Ρούσσος, Δημητριάδης Β., Μπάτζιος Π.(78′ Μπαργκάν),  Κριεζής Π., Μπατζιος Δ., Αρκούδας(85′ Παπαδόπουλος), Κριεζής Γ., Χασιώτης, Ζωσιμίδης(73′ Κωφφίδης), Πανταζίδης, Κτίστης(59′ Μυγγίδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Share it