Search

Πρεμιέρα με το δεξί και στο πρωτάθλημα για τον Λεύκιππο με άνετη νίκη επί της Ολυμπιάδας!

Μετά το Κύπελλο ιδανικά μπήκε και στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο Λεύκιππος Ξάνθης που επικράτησε με 70-46 της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης στο κλειστό γυμναστήριο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους ξανθιώτες καταφέρνοντας να έχουν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, κυρίως χάρις την πολύ καλή εικόνα που είχαν στην άμυνα αλλά και τα ριμπάουντ.

Στο δεύτερο μέρος όμως τα πράγματα άλλαξαν με τους ξανθιώτες να μπαίνουν αποφασισμένοι και με αποφασιστικότητα σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να πάρουν γρήγορα τα ηνία της αναμέτρησης με επι μέρους σκορ 23-9 κατάφερε να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας χτίσει διψήφια διαφορά. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Λεύκιππου που έφτασε σε μια άνετη νίκη με 70-46, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εξαιρετική για 25′ λεπτά όμως δεν άντεξε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το φινάλε.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου οι συνήθεις ύποπτοι Κουμπάνης, Χρήστου Παλλάκης όπως φυσικά και οι Ψάλτου και Σταμπουλής με σημαντική βοήθεια σε επίθεση και άμυνα. Απο την ομάδα της Αλεξανδρούπολης εξαιρετικός για όσο άντεχε ήταν στην επανεμφάνιση του ο Γιώργος Κανύλης, ενώ το κουπί στο σκοράρισμα για την Ολυμπιάδα τράβηξαν οι Γιαβρίδης και Πασσιάς.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 26-29, 49-38, 70-46

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Κοκκινόπουλος Σ.): Κουμπάνης 13 (1), Νταβουλτζόπουλος 4, Στεργίου 2, Παϊτάρης 2, Ψάλτου 8 (2), Πλωμαρίτης 3 (1), Σταμπουλής 7, Παλλάκης Γ. 15 (3), Κάλφας, Χρήστου 16 (2), Χατζηαντωνίου

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Τρούπος Π.): Χαλκιάς, Γαλατάς, Καραμπατζάκης 2, Γιαβρίδης 19(3), Βλούνταρτσικ, Τσιφλίκογλου 2, Πασσιάς 13, Αγγέλου, Φυδανίδης 2, Κανδύλης 8(2)

Share it