Search

Μάνος Γαβριηλίδης: “Στη φαντασία κάποιων ότι πήγα στο κρατητήριο”

Ολόκληρο “σήριαλ” με μια ασήμαντη αφορμή, δημιουργήθηκε στην ΕΠΣ Θράκης και τον αθλητικό τύπο. Αφορμή ήταν πράγματι η έλλειψη αδειοδότησης, στο νέο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στο Ραδιοφωνικό Γήπεδο, για τοποθέτηση κερκίδων.

Επίσης αληθές είναι το γεγονός ότι, με παρέμβαση της αστυνομίας, μπήκε “φρένο” στην τοποθέτηση κερκίδας, καθότι δεν υπήρξε η σχετική άδεια μικρής κλίμακας. Τέτοια άδεια απαιτείται προκειμένου να εγκατασταθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ, η πτυσσόμενη κερκίδα που προ ολίγων ημερών βρισκόταν στο χωριό των Προσκυνητών.

Επομένως, η δικαιολογία ότι το “γήπεδο στερείται άδειας” που κάνει σιγά-σιγά τον κύκλο ακόμη και πανελλήνιων αθλητικών site, δεν ισχύει. Αντιθέτως ισχύει ότι δεν υπήρχε σχετική άδεια για την εν λόγω κερκίδα, η οποία με τη σειρά της καμία σχέση δεν θα έχει με τη μόνιμη δομή που σχεδιάζει να τοποθετήσει η ΕΠΣ στο γήπεδο, απλώς θα αποτελούσε μια προσωρινή λύση, ως μεταβατική κατάσταση.

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα, ο Μάνος Γαβριηλίδης διευκρίνισε ότι “ούτε κρατητήρια …ούτε φυλακές πήγα. Αυτά είναι στη φαντασία κάποιων”. Πιο αναλυτικά, αρχικά σημείωσε πως “το γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης έχει αδειοδότηση, και άδεια οικοδομική και άδεια καταλληλότητας γηπέδου μέχρι το 2018. Αυτά αφορούν στον αγωνιστικό χώρο τον παλιό, τον καινούργιο και τα αποδυτήρια που είναι συγχρόνως και για τα δύο γήπεδα, καθώς ο χώρος έχει τέσσερα αποδυτήρια και άλλα δύο για τους διαιτητές”.

Στη συνέχεια, μας εξήγησε όλο το ιστορικό της μετεγκατάστασης των κερκίδων. “Η ομάδα των Προσκυνητών μας ζήτησε να αγωνιστεί στο καινούργιο, όμως το γήπεδο στερείται κερκίδων. Η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής γράφει ότι οποιοδήποτε γήπεδο χρησιμοποιούν οι ομάδες πρέπει να πληροί κάποιους όρους, μεταξύ των οποίων και κερκίδα πεντακοσίων ατόμων. Στο καινούργιο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης δεν έχουμε κερκίδες, αν και είναι στα μελλοντικά μας σχέδια μας βάλουμε.

Όμως, για να γίνουν αυτές οι κερκίδες, χρειάζονται κάποιες άδειες πρώτα, κι αυτό είναι χρονοβόρα διαδικασία. Γι’ αυτό απάντησα στους ανθρώπους των Προσκυνητών ότι δε μπορούμε να προλάβουμε να βάλουμε κερκίδες, κι εκείνοι πρότειναν μία άλλη λύση, την οποία κι εγώ πίστεψα ότι είναι καλή

Η ομάδα έχει μια κερκίδα στο χωριό των Προσκυνητών, η οποία είναι πτυσσόμενη και τη μεταφέρουν στο γήπεδο ή στο θέατρο ή στο χωριό. Μου είπαν ότι δεν χρειάζεται άδεια, γιατί δεν έχει βάσεις, δηλαδή είναι περίπου σαν τις εξέδρες που βάζουν στις παρελάσεις”, είπε.

Για την παρέμβαση της αστυνομίας σχολίασε ότι “όταν ήρθε η κερκίδα στο γήπεδο, ήρθε και η αστυνομία για να μας ρωτήσει αν υπάρχει σχετική άδεια. Όμως, δεν γνωρίζαμε ακριβώς τι άδεια χρειαζόταν για την κερκίδα. Τώρα την κλείσαμε και δεν θα γίνει αγώνας Γ’ Εθνικής εκεί. Πλέον είμαστε στη διαδικασία έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας, για την κερκίδα. Από ό, τι ξέρω κανονικά μια τέτοια άδεια μπορεί να εκδοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά μας είπαν κι από την αστυνομία, δηλαδή να βγάλουμε μια άδεια, ώστε να είμαστε εντάξει”.

Καταληκτικά, διευκρίνισε πως “το παλιό γήπεδο έχει τα πάντα και μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Γ’ Εθνικής. Το καινούργιο, όμως, επειδή δεν έχει κερκίδες, δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες Γ’ Εθνικής”.

Συμπεράνουμε πως πέραν τις όποιες αστοχίες στη διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης, τις οποίες έχουμε κατά καιρό αναδείξει, το νέο γήπεδο αποτελεί μία θετική είδηση για τον αθλητισμό της περιοχής, και διαθέτει κανονικά άδεια λειτουργία και τηρεί τους κανόνες ασφαλείας.

Share it