Διεθνές τουρνουά τιμή σε έναν σπουδαίο άνθρωπο του βόλεϊ

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, στη μνήμη του Δημήτρη ΡΑΓΚΟΥ, τουρνουά Βόλει Γυναικών το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά από την ομάδα του Έβρου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, Σαββάτο και την Κυριακή 13-14-15 Οκτωβρίου 2017, στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης Μιχάλης Παρασκευόπουλος.

Στο τριήμερο τουρνουά που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Νίκης στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών θα αγωνιστούν ακόμη η Βύσσα, οι Μακεδόνες Αξιού (Α1) και η VK Rakovski Dimitrovgrad (Α1 γυναικών Βουλγαρίας).

Ένα πολύ δυνατό τουρνουά που δίνει την ευκαιρία στους φιλάθλους της Αλεξανδρούπολης, αλλά και εν γένει στο κοινό του volley να παρακολουθήσουν από κοντά δυνατές αναμετρήσεις, πάντα στα πλαίσια της προετοιμασίας για την έναρξη των επικείμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ράγκος

Ο Δημήτρης ΡΑΓΚΟΣ ως προπονητής συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τη Νίκη Αλεξ/πολης και θα αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του συλλόγου, την οποία υπηρέτησε από το 1984 έως το 1995.

Ο δικός μας “ΜΙΜΗΣ” ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα, ως μέλος της ομάδας volley του Μ.Γ.Σ. Εθνικός, από μικρή ηλικία. Μάλιστα το 1970 ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να ανέβει στη Α΄ Εθνική κατηγορία.

Την αγωνιστική περίοδο 1980 – 1981 αγωνίσθηκε με τον Α.Ο. Ορεστιάδας και τελείωσε την καριέρα του ως αθλητής στην τότε ισχυρή ομάδας της Γ.Ε.Α. (1981-1984).

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στη Νίκη Αλεξανδρούπολης (μετά την περίοδο της κυρίας ΠΙΓΓΟΥ Γιασεμή), από το 1984 έως το 1994 και διεκόπη βίαια με τον ξαφνικό θάνατο του (02-01-1995) σε τροχαίο. Επί θητείας του και με δική του πρωτοβουλία, η ομάδα της Νίκης ενισχύθηκε με αθλήτριες της περιφέρειας μας. Το 1990 με διπλά μπαράζ, η ομάδα ανέβηκε δύο κατηγορίες και βρέθηκε στα σαλόνια της Α1 γυναικών.

Με την ομάδα της Νίκης κατέκτησε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων το 1990, 1992 και ένα (πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων το 1989.

Δείτε την αφίσα του τουρνουά:

Share it