Search

Ο απολογισμός της 2ης αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Θράκης

Δύο νίκες γηπεδούχου, μια φιλοξενούμενου, τρεις ισοπαλίες και συνολικά 14 τέρματα σημειώθηκαν στην 2η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Δόξα Γρατινής, Ελπίδα Σαπών και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου έκαναν το 2 στα 2, με την Δόξα να διατηρεί μέχρι στιγμής το μηδέν στην άμυνα και την Ελπίδα και τον Μέγα να αναμετρούνται μεταξύ τους στην επόμενη αγωνιστική, στο πρώτο ντέρμπυ…τίτλου της χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου άφησε βαθμούς στην Μεσσούνη, ενώ τα παιχνίδια του Κομψάτου με την Αναγέννηση και της Δόξας Σώστη με τον Σπάρτακο έληξαν ισόπαλα, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να κερδίσουν τον πρώτο τους βαθμό στη νέα σεζόν.

Όπως συνέβη και με όλα τα παρακάτω παιχνίδια, έτσι και στα ματς των επόμενων αγωνιστικών, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε LIVE την εξέλιξή τους λεπτό προς λεπτό, μέσω του SportsAddict.

Ελπίδα Σαπών-Ορφέας Στρύμης 3-0

Διπλασίασε τις νίκες της στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 6 βαθμούς η Ελπίδα Σαπών. Η ομάδα του κυρίου Χαριτόπουλου που, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, επικράτησε με 3-0 του Ορφέα Στρύμης, δυσκολότερα ίσως από ότι φανερώνει το σκορ. Από την άλλη η ομάδα του κυρίου Κυνηγόπουλου, έδωσε τη μάχη της και κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν για μία ώρα αγώνα. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Αμέτ Ερκάν, ο οποίος σημειώνοντας χατ-τρικ οδήγησε την ομάδα του στην νίκη. Αφού άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ στο 59′, μετά από κόρνερ του Σωμαράκη και αφού διπλασίασε τα τέρματα του από νέα ασίστ του προαναφερθέντος συμπαίκτη του στο 85′, έγραψε το τελικό 3-0 με πλασέ στο 87′.

ΑΟ Μεσσούνης-ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-1

Την πρώτη του απώλεια βαθμών στην σεζόν είχε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στον Σαββατιάτικο αγώνα με την Μεσσούνη. Η ομάδα του κυρίου Αϊβάζη βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2′, μετά το τέρμα του Κούσανδα. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο παρ’όλη την καλή τους εμφάνιση δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και δέχθηκαν την ισοφάριση  στο 75′, με σκόρερ τον Μιχαλακέλλη. Στον ΠΑΟΚ αφήνουν πίσω τους το άσχημο αυτό αποτέλεσμα και στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στον αυριανό αγώνα κυπέλλου, με αντίπαλο την Δόξα Γρατινής, στο πρώτο επίσημο δυνατό τεστ της σεζόν. Από την άλλη η ομάδα του κυρίου Τσαλίδη αγωνίζεται και αυτή μεσοβδόμαδα για τον θεσμό του κυπέλλου, υποδεχόμενη τον ΑΟ Φαναρίου, με σκοπό να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά σε μια σημαντική πρόκριση.

ΠΑΟΚ Κομοτηνής-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 0-4

Την δεύτερη νίκη του στην σεζόν πέτυχε και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, ο οποίος ωστόσο λόγω της περσινής του τιμωρίας ξεκίνησε με -2 και φιγουράρει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το σύνολο του κυρίου Βιόπουλου, που χθες ανακοίνωσε και τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ Κομοτηνής και από το πρώτο κιόλας τέταρτο προηγήθηκε με 0-3. Το σκορ άνοιξε στο 2′ ο Αμοιρόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Πάτρικ Ογκουνσότο. Εφτά λεπτά αργότερα ο Νιγηριανός φορ ήταν αυτός που έκανε το 0-2, για να έρθει στο 12′ ο Βιόπουλος, να κάνει με σουτ το 0-3. Ο παίκτης και προπονητής των φιλοξενούμενων, πέτυχε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας στο 60′ το τελικό 0-4, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Μοεμίν Ισμαήλ, αστόχησε σε πέναλτι στο 90′.

Ωστόσο το ματς σημαδεύτηκε και από τον, όχι και τόσο σοβαρό όπως φαίνεται, νέο τραυματισμό του Αθανασιάδη στο 41′. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, που πριν από περίπου ένα μήνα επέστρεψε στα γήπεδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, αποχώρησε ως αλλαγή, όμως τα νέα που ακολούθησαν ήταν καθησυχαστικά. Όπως είναι λογικό η ήττα για τους τυπικά γηπεδούχους, μιας και το ματς άλλαξε έδρα την τελευταία στιγμή και έγινε στο γήπεδο των ΥΦαντών, πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όμως η αλήθεια είναι πως οι ασπρόμαυροι στις πρώτες δύο αγωνιστικές δεν είχαν και τους πιο βατούς αντιπάλους.

Κομψάτος Πολυάνθου-Αναγέννηση Παγουρίων 1-1

Τους πρώτους βαθμούς την ιστορίας τους στην Α’ Ερασιτεχνική κατέκτησαν Κομψάτος Πολυάνθου και Αναγέννηση Παγουρίων, που μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις. Σε ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να υπερτερούν στο δεύτερο και τους φιλοξενούμενου στο πρώτο. Ωστόσο μόλις στο 4ο λεπτό ο Κομψάτος ήταν αυτός, που άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σταμπολή, ο Φλωροκάπης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το πρώτο τέρμα της στην κορυφαία κατηγορία. Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, όμως στις αρχές του δευτέρου μέρους ήταν σειρά της Αναγέννησης να σκοράρει. Στο 63′, λοιπόν, ο Μουρατίδης, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Δόξα Σώστη-Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 1-1

Το τρίτο ισόπαλο ματς της ημέρας και μάλιστα με το ίδιο σκορ, διεξήχθη στο γήπεδο του Σώστη. Εκεί η τοπική Δόξα υποδέχθηκε τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, σε ένα ματς που προβλέπονταν αρκετά αμφίρροπο. Αμφότερα τα δύο τέρματα του αγώνα επιτεύχθηκαν στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων. Η ομάδα του κυρίου Γεμενετζή ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στο 45′ με το σουτ του Κουτσουκανίδη, παίρνοντας το προβάδισμα σε ένα κομβικό σημείο. Ωστόσο το σύνολο του κυρίου Τσιπουργκένη δεν είχε πεί την τελευταία του λέξη και πληρώνοντας τους αντιπάλους του με το ίδιο νόμισμα, ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+3′, με το γκολ του Παπαδόπουλου μετά από μπαλιά ασίστ του Ανδρίκου. Αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο ο Ανδρίκου, που είχε συμμετοχή στο γκολ της ομάδας του, όσο και ο Τέφος, ήταν αμφίβολοι για το παιχνίδι και το πιθανότερο σενάριο, τους έφερε να μην αγωνίζονται καν. Τελικά όχι απλά αγωνίστηκαν για 90 λεπτά, αλλά συνέβαλαν τα μέγιστα στον βαθμό που κέρδισε η ομάδα τους.

Δόξα Γρατινής-Ορφέας Ξυλαγανής 1-0

Στο σπουδαιότερο ματς της 2ης αγωνιστικής η Δόξα Γρατινής υποδέχθηκε τον Ορφέα Ξυλαγανής. Η ομάδα του κυρίου Τάσου Μπόζη, που μοιράζεται προσωρινά την κορυφή της βαθμολογίας με την Ελπίδα Σαπών, συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της, προσπερνώντας και το εμπόδιο του Ορφέα Ξυλαγανής. Το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο με λίγες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι παρ’όλο που έχασαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο τον Σεφκέτ Σελήμ λόγω τραυματισμού, που τελικά δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, κατάφεραν να σημειώσουν το τέρμα που τους χάρισε την νίκη, με τον άνθρωπο που πέρασε ως αλλαγή στην θέση του προαναφερθέντος. Συγκεκριμένα στο 51′ μετά το κόρνερ του Κακουλίδη, ο Κυριακόπουλος, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πραγματοποιώντας το 1-0, που παρέμεινε ως το τέλος. Στην αντίπερα όχθη ο Ορφέας Ξυλαγανής ήταν αρκετά μαχητικός. Η ομάδα του κυρίου Τσορμπατζόγλου ήταν συγκεντρωμένη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, φάνηκε μερικές φορές απειλητική και στην αντεπίθεση, ωστόσο μια στιγμή αδράνειας από στημένη φάση, ήταν αυτή που της στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Share it