Search

Πραγματοποιήθηκαν η γιορτή εθελοντών & παρουσίαση των νικητών του Run Greece Αλεξανδρούπολης 2017 (photos)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Εθελοντή του Run Greece από τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξ/πολης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, ενώ μαζί παρουσιάσθηκε και η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την περιφέρεια Αν.Μακ.Θράκης στον τελικό της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Μια νέα διάσταση στο θεσμό του Run Greece δίνει ο τελικός των 3χλμ, για πρώτη φορά φέτος, που θα διεξαχθεί στο τελευταίο κομμάτι του Μαραθωνίου, με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων. Το μεγάλο αυτό γεγονός είναι χορηγία της ERGO Ασφαλιστικής, την οποία και εκπροσώπησε στην εκδήλωση της Αλεξ/πολης, ο Δ/ντης Στρατηγικού Μάρκετιγκ Χρήστος Θεοδωρίδης.

Ο κ.Θεοδωρίδης στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε ότι η ERGO ανέλαβε την πρωτοβουλία του τελικού, με σκοπό να διαδώσει ακόμη περισσότερο σε όλη την Ελλάδα, την ανάγκη του πολίτη να αλλάξει τρόπο ζωής. Να βάλει την άσκηση στην καθημερινότητα του και να συμμετέχει σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, χωρίς να είναι απαραίτητα αθλητής υψηλών επιδόσεων. Γι αυτό και ο τελικός δίνει την ευκαιρία σε απλούς πολίτες της διπλανής πόρτας, να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του RG Αλεξ/πολης και Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ Κώστας Πατερόπουλος, τόνισε ότι η επιτυχία του αγώνα στηρίζεται στην συνεργασία όλων των θεσμικών του αγώνα, των τοπικών κρατικών και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται, των εθελοντικών ομάδων και εθελοντών, οι οποία συνεργασία συνεχώς αναβαθμίζεται μιας και όλοι εκπαιδεύονται διαρκώς. Χαρακτήρισε «μοντέλο πρότυπο» την ιδιότυπη αυτή σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου.

Αμέσως μετά παρουσίασε την ομάδα των 20 αθλητών (10 άνδρες και 10 γυναίκες) οι οποίοι και βραβεύθηκαν από την ERGO, που αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής της επίλεκτης ομάδας. Οι αθλητές της ομάδας ενημερώθηκαν για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και του αγώνα, υποσχόμενοι να διεκδικήσουν και την ομαδική διάκριση στον τελικό αγώνα, μιας και η νικήτρια πόλη θα αξιοποιήσει ένα σημαντικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής, χορηγία της WIND. Στον τελικό αγώνα των 3χλμ συναγωνίζονται μεταξύ τους οι 7 πόλεις των Run Greece.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε τις βραβεύσεις των φορέων που στήριξαν το Run Greece Αλεξ/πολης και φυσικά, όλων των εθελοντικών ομάδων, αλλά και ανεξαρτήτων εθελοντών του αγώνα.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο αθλητικός δημοσιογράφος Κοσμάς Πανταζής, ο οποίος έχει ήδη ταυτισθεί με την διοργάνωση ως παρουσιαστής του αγώνα.

Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, η Δ/κτης της Τροχαίας Κυριακή Κερέμη, ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Αυγερινός Μεσηνέζης, εκπρόσωπος του Δ/κτη της ΧΧΙ Μεραρχείας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γερακόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξ/πολης Όλγα Βρετοπούλου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης Σταύρος Τζωίδης, η Δ/νουσα του ΚΙΧΝΕ Αλεξ/πολης Ευθυμία Μπαρηγοριώτου, ο Τομεάρχης Δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ Γιάννης Βαβίας, ο Αντιπρόεδρος του ΑΜΕΑ Κότινος Ειρήναρχος Κεμανετζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης Γιάννης Μπαρμπαγιάννης, ο Αρχηγός του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αλεξ/πολης Ελευθέριος Σταυρίδης, η γιατρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ευθυμία Ελευθεριάδου, ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Έβρου Ιωακείμ Δημητριάδης κα.

Ιδιαίτερη η παρουσία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του ακοντισμού Κώστα Γκατσιούδη, ο οποίος έτρεξε μαζί με τα παιδιά, στον αγώνα του φετινού RG και βραβεύθηκε ως εθελοντής.

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι παρακάτω φορείς που στήριξαν το φετινό Run Greece Αλεξ/πολης:

Η Περιφέρεια Αν.Μακ.Θράκης
Η Αντιπεριφέρεια Έβρου
Ο Δήμος Αλεξ/πολης
Η Αντιδημαρχεία Αθλητισμού
Η Αντιδημαρχεία Καθαριότητας
Η Αντιδημαρχεία Τεχνικών Υπηρεσιών
Η Αντιδημαρχεία Οικονομικών
Η ΧΧΙ ΜΚ Μεραρχεία ΠΖ Αλεξ/πολης
Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξ/πολης
Η Τροχαία Αλεξ/πολης
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξ/πολης
Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος
Η ΔΕΔΔΗΕ
Ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξ/πολης
Ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Θράκης
Η Α’θμια Εκπ/ση Έβρου
Η Β’θμια Εκ/ση Έβρου
Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Έβρου
Η μεταφορική εταιρεία ΔΙΜΕΤ
Η εταιρεία γερανών Καραγιωργάκης
Το ξενοδοχείο ALEXANDER
Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Κότινος
Το ασφαλιστικό γραφείο του Νασίμ Σύριου (συνεργάτη της ERGO)
Το γυμναστήριο ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ
Το ΕΚΑΒ
Το ΚΙΧΝΕ Αλεξ/πολης
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης
Το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξ/πολης
Η γυναικεία ομάδα βόλει Αμαζόνες
Η ποδηλατική ομάδα BIKE Αλεξ/πολης
Το τμήμα ποδηλασίας του ΜΓΣ Εθνικού
Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αλεξ/πολης
Το 2ου Σύστημα Προσκόπων Αλεξ/πολης
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φάρος Απαλού
Την χορευτική ομάδα AFODITIS KANGOO

Ο υπεύθυνος των εθελοντών του αγώνα, Κώστας Χαριτόπουλος ανέλαβε τις ατομικές βραβεύσεις των εθελοντών, με βεβαίωση συμμετοχής, μετάλλιο και αναμνηστική καρφίτσα, που πήραν και οι ανεξάρτητοι εθελοντές, αλλά και αυτοί των εθελοντικών ομάδων που βοήθησαν όλοι τους στο άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί το ασφαλιστικό γραφείο του κ.Νασίμ Σύριου (συνεργάτη της ERGO), για τη στήριξη της εκδήλωσης βραβεύσεων.

Το ραντεβού όλων δόθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου 2018, στο επόμενο Run Greece Αλεξ/πολης, με την υπόσχεση για ακόμα υψηλότερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα.

Share it