Search

Πενταπλή παρουσία της Σχολής του Ολυμπιακού Κομοτηνής στο 7ο Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού!(+pics)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το «7ο  Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού» το οποίο φιλοξενήθηκε το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο Προπονητικό Κέντρο  του Ολυμπιακού στο Ρέντη, οπού το παρών με πενταπλή αποστολή έδωσε και η Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα η Θρακιώτικη Ακαδημία έδωσε το παρών με τον Υπεύθυνο της Σχολής Νίκο Βασιλειάδη, τον Επικεφαλής των τμημάτων Φώτη Κωνσταντινίδη και τους προπονητές Βαγγέλη Κουτρουλό, Θωμά Γαβριήλ και Νίκο Σταμάτη.

Το Σεμινάριο «έσπασε» φέτος κάθε ρεκόρ αφού συμμετείχαν  προπονητές και στελέχη των Σχολών μας από την Ελλάδα, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Το παρών έδωσε ακόμη ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Τάκης Λεμονής, ο ποδοσφαιριστής Λεονάρντο Κούτρης και φυσικά όλα τα μέλη του προπονητικού τιμ της Ακαδημίας με επικεφαλής τον Διευθυντή Κυριάκο Καραταΐδη.

Προ της ενάρξεως των θεωρητικών θεμάτων το Σεμινάριο προλόγισε ο Διευθυντής Σχολών κ. Βασίλης Νάνος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης και ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντίνος τόνισε μεταξύ άλλων: “Είμαι περήφανος που είστε όλοι εδώ στο γήπεδο μας. Είμαι περήφανος για την οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να σας ζητήσω να δουλέψετε πιο σκληρά για να βγάλουμε νέους παίκτες. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει τις Σχολές και την Ακαδημία του και είναι κοντά σας”.

Θεωρία και πράξη 

Η Διεύθυνση Σχολών που διοργάνωσε το Σεμινάριο μαζί με την Διεύθυνση Ακαδημίας προσκάλεσε σ’ αυτό τον High Performance Director FA of Ireland κ. Ρουντ Ντόκτερ ο οποίος μετέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στους προπονητές των Σχολών με την βοήθεια της διερμηνέας του Ολυμπιακού κα Μαρίνας Τσαλή.

Ο Ολλανδός καθηγητής ποδοσφαίρου, από τον οποίο όπως αποκάλυψε ο κ. Λεμονής, πήρε τα διπλώματα της UEFA στα «σχολεία» της ΕΠΟ, καθήλωσε τους πάντες το κοινό μιλώντας για σπουδαία θέματα όπως είναι «Η παγκόσμια γλώσσα του ποδοσφαίρου», «Η σημασία της προσέγγισης με επίκεντρο τον νεαρό παίκτη», «Εποικοδομητικό και Αποτελεσματικό περιβάλλον εκμάθησης»,  «Η διαδικασία της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας», «Η διαχείριση με τους γονείς» και «Ο ορισμός του ταλέντου». Ο κ. Ντόκτερ δέχτηκε δεκάδες ερωτήσεις από τους προπονητές.

Ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Βούζας έδειξε και ανέπτυξε τις πιο σημαντικές ασκήσεις για την προπόνηση ποδοσφαιριστών Σχολών και Ακαδημίας ενώ ο επικεφαλής Scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για την σημασία των «Scouting Camp» που θα πραγματοποιήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε 10 πόλεις σ’ Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα οι προπονητές τερματοφυλάκων της Ακαδημίας κ. Χρήστος Θεοδώρου, κ. Μάκης Βενιαμίν και κ. Σωκράτης Κοψαχείλης μίλησαν για τις βασικές αρχές της θέσεως ενώ έδειξαν και πολλές ασκήσεις στο γήπεδο στο Ρέντη.

Το Σεμινάριο είχε και ιατρικά θέματα. Κατά την διάρκεια της 1ης ημέρας μίλησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ιατρός του Ολυμπιακού κ. Χρήστος Θέος αλλά και ο Αθλητικός Ψυχολόγος της Ακαδημίας κ. Γιάννης Ζαρώτης. Τους προπονητές καθήλωσε με την αθλητική ιστορία της ζωής του ο χρυσός Ολυμπιονίκης του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και «δάσκαλος» στην Σχολή του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης»  κ. Μιχάλης Μουρούτσος.

Στην διάρκεια της πρώτης ημέρας ανακοινώθηκε από τον Διευθυντή Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλη Νάνο η συνεργασία με τον Παναξιακό για την δημιουργία Σχολής στη Νάξο και ο επικεφαλής της κ. Αγγελής έλαβε ως δώρο από τα χέρια του κ. Λεμονή την ερυθρόλευκη φανέλα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών μας. Στο Σεμινάριο η Διεύθυνση Σχολών τίμησε τον επικεφαλής της Σχολής Σικάγο για την προσφορά του στο Δίκτυο αλλά και το στέλεχος της Σχολής Σαλαμίνας κα Κέλλυ Καραγιάννη, ως άξια εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στο Δίκτυο.

Οι προπονητές και τα στελέχη, ανάμεσα τους φυσικά και αυτοί της Σχολής της Κομοτηνής, που συμμετείχαν στο Σεμινάριο γευμάτισαν στο V’ Ammos στο «Γ. Καραϊσκάκης» και είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να έρθουν πιο κοντά. Κατά την 1η ημέρα το παρών έδωσε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού και Τεχνικός Διευθυντής της Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Γούναρης αλλά και ο Διευθυντής Προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μεσσάρης και ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας.

Κατά την δεύτερη ημέρα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο κ. Ρουντ Ντόκτερ μαζί με τον κ. Μαυρογενίδη και τον κ. Βενιαμίν και τους άλλους προπονητές της Ακαδημίας έδειξαν με την βοήθεια και των ομάδων πολλά και ενδιαφέροντα πρακτικά θέματα. Εν συνεχεία όλοι οι σύνεδροι πήραν διπλώματα συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές απ’ όλες τις Σχολές του Ολυμπιακού και εκτός από Έλληνες υπήρχαν τεχνικοί με καταγωγή από την Σερβία αλλά και από το Μεξικό.

Share it