Search

Από Καβάλα & Θεσσαλονίκη «πετούν» οι Θρακιώτες – Τιμές φωτιά στην Αλεξ/πολη

Το εξωτερικό αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων της Aegean Airlines, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, κάτι που δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, αφού, ειδικά για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, το κόστος των εισιτηρίων αγγίζει και καμιά φορά ξεπερνά τις τιμές για πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού!

Υπολογίζεται ότι, το 2017, το 75% των εσόδων της αεροπορικής θα προέλθει από τα διεθνή δρομολόγια, έναντι 25% από το εσωτερικό. Να φανταστεί κανείς ότι, το 2006, το δίκτυο εσωτερικού αντιστοιχούσε στο 55% των εσόδων.

Άλλοι “δρόμοι” να αγαπιόμαστε

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο διάστημα, το alexpoli.gr έχει καταγράψει περιπτώσεις κατοίκων του Έβρου, αλλά και της Ροδόπης, που έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν στην Αθήνα πηγαίνοντας οδικώς ως τα αεροδρόμια Καβάλας και Θεσσαλονίκης και παίρνοντας από εκεί το αεροπλάνο για την πρωτεύουσα.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα του κόστους των εισιτηρίων έχουν υπάρξει επιστολές διαμαρτυρίας, τόσο από το δήμο Αλεξανδρούπολης όσο και από το Επιμελητήριο Έβρου, προς τα αρμόδια υπουργεία αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη.

Οι προσφορές που κατά καιρούς βγάζει η εταιρεία προϋποθέτει το κλείσιμο των (ελάχιστων σε ειδική μειωμένη τιμή) εισιτηρίων πολύ καιρό πριν την πραγματοποίηση του ταξιδιού. Παράλληλα, ακόμη κι αν κάποιος έχει το χρόνο για να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του ως την Αθήνα, πλέον, με την επιβολή διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο δεν συμφέρει ένα τέτοιο ταξίδι σε καμία περίπτωση.

Δυστυχώς, οι Εβρίτες συνεχίζουν να πληρώνουν χρυσή τη μετακίνησή τους στην πρωτεύουσα σε μία περίοδοι που δεν περισσεύει ευρώ

Πηγή: alexpoli.gr

Share it