Search

Photos: 100κλικ απο της βραβεύσεις του Δήμου Ξάνθης στην εκδήλωση για τα 50χρονια ΑΟΞ

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ο Δήμος Ξάνθης τίμησε την 50χρονη ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης. Σε αυτήν, βραβεύθηκαν άνθρωποι που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην ιστορία της ομάδας, σε ένα ξεχωριστό μεσημέρι, που το «έντυσαν» όμορφα και νοσταλγικά βίντεο και εικόνες, από το πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν της ομάδας που κάνει περήφανη την πόλη.

Οι βραβεύσεις πολλές, άλλωστε η εκδήλωση διήρκεσε 3,5 ώρες, όπως και οι σημαντικές και αξιομνημόνευτες στιγμές για τις οποίες θα γίνει ειδική μνεία σε νεότερη ανάρτηση. Σε αυτή την υπέροχη γιορτή τιμήθηκαν η πρώτη ομάδα του ΑΟΞ το 1967, την ομάδα που μεσουρανούσε την δεκαετία 70′ και 80′ αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο σε γεμάτες εξέδρες, αλλά φυσικά και την ομάδα που ανέβασε τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική το 1989 και τον προπονητή της Τάσο Αναστασιάδη.

Ακολούθησε η βράβευση στον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου και την ομάδα (2001-02) που κέρδισαν την 1η ευρωπαϊκή έξοδο της ομάδας. Στη σκηνή ανέβηκε και ο Γιάννης Μαντζουράκης μαζί με τις ομάδες του 2004-05 και του 2005-06 για τις σχετικές βραβεύσεις για τις 2 διαδοχικές Ευρωπαϊκές παρουσίες.  Τιμητική διάκριση υπήρξε και για την ομάδα που κέρδισε την 4η έξοδο στην Ευρώπη με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη το 2012-13, ο οποίος έστειλε μέσω βίντεο το δικό του μήνυμα. Επίσης βραβεύτηκε και η ομάδα που έφτασε τον σύλλογο για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου το 2015. Ραζβάν Λουτσέσκου και ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν κι έδωσαν το παρών τους, τιμήθηκαν για το μεγάλο αυτό επίτευγμα

Ανάμεσα στην εξιστόρηση όλων των σημαντικών στιγμών του παρελθόντος, υπήρξαν κατά σειρά και οι βραβεύσεις του Σάκη Ψωμά που είχε πετύχει το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας, του Θόδωρου Κοκκάλα ως Προέδρου της ομάδας της ανόδου με τον εγγονό του να παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα, του Γιώργο Μαρινάκη για το πρώτο γκολ στην Α’ Εθνική, του Βερεντιάνο Μαρτσέλο ως πρώτου σκόρερ στην ιστορία της, του Νίκου Κεχαγιά για την πολύπλευρη αγωνιστική και προπονητική προσφορά του στον σύλλογο όντας ο ρέκορντμαν συμμετοχών.

Επίσης ειδικές βραβεύσεις είχαμε για τον επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλο της ΠΑΕ, Νίκο Επιτρόπου, τον Πρόεδρο της ομάδας Άρη Πιαλόγλου, και φυσικά για τον Τεχνικό Διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου για την πολυετή αγωνιστική και δημιουργική, προσφορά του.

Ο Δήμος Ξάνθης δεν ξέχασε τους Παλαίμαχους της ομάδας τιμώντας τους στο πρόσωπο του Προέδρου, Μπάμπη Χατζημεστή. Ενώ δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τις βραβεύσεις οι οργανωμένοι φίλαθλοι που ακολουθούν την ομάδα είτε σαν Xanthifans τώρα, είτε σαν Ακρίτες, Rebels και Ladies Club παλιότερα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση των ανθρώπων που βρίσκονταν και βρίσκονται στο παρασκήνιο της ομάδας με την προσφορά τους όμως να είναι κάτι παραπάνω απο μεγάλη, για αυτό άλλωστε τιμήθηκαν απο τον ίδιο τον Χρήστο Πανόπουλο. Ο λόγους για τους Αλέκο Βαφειάδη (επί σειρά ετών φροντιστής στο παρελθόν) και Θανάση Μαντζίδη (πρώην υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων), τον Καδρή Ισμέτ που ήταν για 38 ολόκληρα χρόνια μασέρ της ομάδας, και του ακούραστου εργάτη του ΑΟΞ Χουσεΐν Τσιτάκ που συνεχίζει το δικό του σερί από τη θέση του φροντιστή.

Ειδική βράβευση έγινε και για τον Θανάση Κωστούλα, αλλά φυσικά και για τον ιδιοκτήτη του ΑΟΞ Χρήστο Πανόπουλο.

Δείτε παρακάτω στιγμές απο τις βραβεύσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Ξάνθης με τις τιμητικές πλακέτες να δίνουν η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίδη, ο Αντιδήμαρχος Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Δρεμσίζης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο πρώην Πρόεδρος της Ξάνθης αλλά και της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ξάνθης και νυν Πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Νίκος Επιτρόπου, ο πρώην Υπουργός Αλέκος Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, οι δύο Ξανθιώτες βουλευτές της κυβέρνησης Στάθης Γιαννακίδης και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο Τεχνικός Δειευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, το πρώην μέλος της ομάδας που ανέβασε τον ΑΟΞ Νίκος Τσιτσέλης και φυσικά όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Δήμαρχος της Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αλλά και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος

Share it