Search

Αξιοποίησε το “δώρο” του Βελγίου και παίζοντας όσο χρειαζόταν κέρδισε την Κύπρο και βλέπει Μουντιάλ η Εθνική!

Ικανή και αποφασισμένη να πάει στο Μουντιάλ η Εθνική! Η ομάδα του Σκίμπε ξετύλιξε το δώρο του Βελγίου και με ανατροπή στην Κύπρο (1-2) έχει βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσω μπαράζ. 

Αν και η Εθνική έμεινε πίσω στο σκορ από την Κύπρο στο 18’ από το γκολ του Πιέρου Σωτηρίου (κακή εφαρμογή του οφσάιντ από τον Τζαβέλλα), οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, μέσα σε δύο λεπτά και πριν από το ημίχρονο.

Στο 24’ ο Μάνταλος, αφού πήρε την πάσα από τον… Λαΐφη, έδωσε στον Μήτρογλου με τον επιθετικό της Μαρσέιγ να τελειώνει με εξαιρετικό τρόπο την ατομική του ενέργεια, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Τζιόλης με κεφαλιά έγραψε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι Έλληνες διεθνείς στο β’ ημίχρονο. Κορυφαία στιγμή ήταν αυτή στο 57’ με το πλασέ του Μάνταλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναγή.

Πλέον, η Εθνική αφού φυσικά επικρατήσει του Γιβραλτάρ την προσεχή Τρίτη (10/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να εξασφαλίσει τη 2η θέση,

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (68’ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος, Φορτούνης (75’ Δώνης), Σταφυλίδης, Μήτρογλου΄(89’ Σάμαρης)

Κύπρος: Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου), Αρτυματάς, Λαμπάν, Κυριάκου, Κάστανος (80’ Οικονομίδης), Μαργκάσα (86’ Μυτίδης), Σωτηρίου

Share it