Search

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Δόξας Προσκυνητών! Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην Γ’ Εθνική!

Πέρυσι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής, όπου και κατάφερε να παραμείνει, μετά το πέρας της σεζόν. Μπορεί με μια πρώτη ματιά, οι 25 βαθμοί που συγκέντρωσε να φαίνονται λίγοι, όμως αρκούσαν για να την φέρουν στην 13η θέση, η οποία εξασφάλιζε την παραμονή στην κατηγορία, που σφραγίστηκε και μετά την αποχώρηση της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου.

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Γιώργος Λιάγκης, που έχει μεγάλο μερίδιο “ευθύνης”, για την αγωνιστική άνοδο της Δόξας τα τελευταία χρόνια, μαζί με το προπονητικό επιτελείο και την διοίκηση, έχουν σαν μεγάλο στόχο και την φετινή σεζόν, την παραμονή των Προσκυνητών στην κατηγορία. Ωστόσο ο συγκεκριμένος στόχος δυσκολεύει, μιας που οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι περισσότερες.

Για τον εξής λόγο, την ομάδα θα καθοδηγεί φέτος από τον πάγκο, ο Νίκος Μπαχαρίδης. Ο έμπειρος κόουτς, με θητεία και στα τμήματα υποδομής του Πανθρακικού, αποδέχθηκε την πρόταση της Δόξας και θα αναλάβει να οδηγήσει την Δόξα στην νέα σεζόν, σε νέες επιτυχίες. Από την άλλη ο κύριος Γιάννης Πουρλιάκας, που κοουτσάρισε την ομάδα μετά την αποχώρηση του κυρίου Κλειτσιώτη, συνεχίζει και φέτος να ενισχύει την προσπάθεια των Προσκυνητών, αυτή τη φορά από το πόστο του γενικού αρχηγού.

Στα μεταγραφικά, από τον Δόξα αποχώρησαν 9 ποδοσφαιριστές. Ο γκολκίπερ Αγγελόπουλος τελείωσε τις σπουδές του, ο Καμζέλας, που είχε έρθει τον χειμώνα, μεταγράφηκε στην Δόξα Γρατινής, ενώ Ανυφαντάκης και Λεφής θα είναι πλέον αντίπαλοι των Προσκυνητών στην νέα σεζόν, καθώς θα φορούν την φανέλα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Ο Κώστας Κλης, που προοριζόταν και ως ένας από τους αρχηγούς, με το περιβραχιόνιο να παραμένει στον Νίκο Τρίχα, μετακόμισε στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, ο Νουξάρης Μουζασβίλι ακολούθησε τον Καμζέλα στην Γρατινή και ο Κατσαρός οδεύει προς την ΑΠΕ Λαγκαδά. Τέλος ο Κεϊτά, πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής της ομάδας, θα αγωνίζεται πλέον στην Φιν Χαρπς, οι Βασιλακάκης και Καρσιώτης, θα αγωνιστούν στην Α Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Θράκης, ενώ ο Πέτρος Βιόπουλος και ο Λευτέρης Παπαρούνας που αρχικά είχαν ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας, δεν υπέγραψαν τελικά συμβόλαιο συνεργασίας.

Όσον αφορά τις αφίξεις, εντάχθηκαν στο ρόστερ της ομάδας 13 ποδοσφαιριστές. Ο κύριος Μπαχαρίδης, φεύγοντας από τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων, τον οποίο προπονούσε πέρυσι, πήρε μαζί του τους Ξενοδοχίδη Ηλία, Ξενοδοχίδη Γιώργο, Χακάν Βελή και Φαρμάκη. Στην Δόξα επέστρεψαν επίσης μετά από ένα χρόνο απουσίας οι Γιαννακιτσίδης και Ζουμπιάδης από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου αντίστοιχα. Έπειτα αποκτήθηκαν ο Γιάννης Νικολίτσας από τον Παναυπλιακό και ο σέντερ φορ Δημήτρης Σιχλιμοίρης, από την ομάδα Κ20 του ΠΑΣ Γιάννενα. Τέλος στην Δόξα ανήκουν πλέον και οι Περσίδης και Ζήνωνος από τον Κισσαμικό και τον Απόλλων Λεμεσσού αντίστοιχα, ενώ Γιάννης Γαβριήλ, Μανώλης Βόρφης και Αχμέτ Σαμέτ απαρτίζουν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου. Αξίζει να αναφερθεί πως από τον σύλλογο, αναμένονται νεότερα για ακόμη 2-3 ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται, ενώ σταδιακά αναμένεται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και οι Δημητριάδης, Κελεσίδης και Κίτσος, οι οποίοι αντιμετώπισαν πέρυσι σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Η ομάδα της Δόξας Προσκυνητών μέτρησε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στα φιλικά της παιχνίδια, ενώ στην 1η αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης επικράτησε εύκολα με 0-6 του Φαναρίου. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έγινε χθες, η Δόξα ηττήθηκε με 2-1 από τον Ορφέα Ξάνθης.

Αναλυτικά οι μέχρι στιγμής μεταγραφές της Δόξας Προσκυνητών:

ΗΡΘΑΝ: Ξενοδοχίδης Γιώργος (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Ξενοδοχίδης Ηλίας (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Χακάν Βελή (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Φαρμάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Νικολίτσας (Παναυπλιακός), Σιχλιμοίρης (Κ20 ΠΑΣ Γιάννενα), Περσίδης (Κισσαμικος), Ζήνωνος (Απόλλων Λεμεσσού), Γαβριήλ (Ίκαρος Πετρωτού), Βόρφης (Κ19 Πανθρακικού), Αχμέτ Σαμέτ (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Ζουμπιάδης (ΠΑΟΚ Κοσμίου).

ΕΦΥΓΑΝ: Αγγελόπουλος, Ανυφαντάκης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Καμζέλας (Δόξα Γρατινής), Κλης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Κατσαρός, Κεϊτά (Φιν Χαρπς), Λεφής (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Μουζασβίλι (Δόξα Γρατινής), Βασιλακάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Καρσιώτης (Ελπίδα Σαπών).

Share it