Search

Θέσεις εργασίας φέρνει στη Θράκη η επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου

Επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε περισσότερες από 50 περιοχές και δήμους της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε μεγάλα νησιά, περιλαμβάνουν τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών διανομής.

Στις περιοχές που τα δίκτυα σχεδιάζεται να επεκταθούν και για οικιακή χρήση είναι και ο Έβρος, ο οποίος θα επωφεληθεί τόσο από νέες θέσεις εργασίας και εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όσο και από την αναβίωση ξεχασμένων επαγγελμάτων!

Σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας ανέπτυξαν λεπτομερώς τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντικές επεκτάσεις σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα περιλαμβάνει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ. Στην πρώτη φάση (2018-2022) εντάσσονται οι πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά.

Σύμφωνα με τις μελέτες της ΔΕΔΑ, μόνο στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στ. Ελλάδας το όφελος από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τη περίοδο 2018-2036, εκτιμάται στα 2,211 δισ. ευρώ ενώ η προστιθέμενη αξία στις οικονομίες των περιοχών αυτών αναμένεται να φθάσει σε 755,7 εκατ.

Επιπλέον, κατά την περίοδο των κατασκευών, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 2.500 άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας, μηχανικών, εργατοτεχνιτών, χειριστών, ανειδίκευτων εργατών, υπαλλήλων γραφείου, θερμοϋδραυλικών, συντηρητών καυστήρων, ενώ ξεχασμένες τεχνικές ειδικότητες, όπως οι συγκολλητές πολυαιθυλενίου, θα αναβιώσουν.

Πηγή: alexpoli.gr

Share it