Search

Καθυστέρηση 45′ λόγω έλλειψης πιστοποιημένου διασώστη στο Ελληνοχώρι – Νεοχώρι που ολοκληρώθηκε με… μαύρα σκοτάδια

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μην ξεκινάει κανένας αγώνας διοργάνωσης οποιασδήποτε Ένωσης αν δεν υπάρχει στο γήπεδο ιατρός ή πιστοποιημένος νοσηλευτής/διασώστης (θυμηθείτε την σχετική απόφαση εδώ), ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρατράγουδα.

Το πρώτο λοιπόν συμβάν ήρθε σήμερα στο παιχνίδι ανάμεσα στη Δόξα Ελληνοχωρίου και τον ΑΟ Νεοχωρίου για την Β’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης (ήταν προγραμματισμένη για τις 16:30) ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος ζήτησε τα έγγραφα του διασώστη που είχαν δηλώσει οι γηπεδούχοι. Τότε ο διασώστης του είπε ότι δεν τα είχε μαζί του και ο διαιτητής του έδωσε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να τα προσκομίσει έτσι ώστε να ξεκινήσει το ματς. Όταν ο διασώτης επέστρεψε (16:45) έφερε μαζί του την ταυτότητα του και μία ταυτότητα εθελοντή διασώστη. Επειδή όμως σαφής ενημέρωση από την ΕΠΣ για το αν αυτή η ταυτότητα είναι και πιστοποίηση δεν υπήρχε, ο κ. Σιδηρόπουλος καθυστέρησε να «σφυρίξει» το παιχνίδι, κάτι που τελικά έπραξε στις 17:15.

Για κακή τύχη των ποδοσφαιριστών και των υπολοίπων εμπλεκομένων του αγώνα το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση και ολοκληρώθηκε στις 19:40, με τη νύχτα να πιάνει τις δύο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο του Ελληνοχωρίου έχει προβολείς, αλλά σίγουρα ο φωτισμός δεν ήταν επαρκής κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και της παράτασης όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 8-5 υπέρ του ΑΟ Νεοχωρίου (4-4 κανονική διάρκεια) που προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

 

Share it

Μία Απάντηση

  1. Αυτα παθαινει κανεις οταν ακολουθειται το γραμμα του νομου και οχι το πνευμα του…
    Ας ενημερωσει καποιος την ΕΠΟ οτι στην ιατρικη ΔΕΝ μαθαινουν πρωτες βοηθειες. Η δουλεια του γιατρου ειναι η διαγνωση και η θεραπεια. Λιγοι ιατροι γνωριζουν ΚΑΡΠΑ, λαβη Χαιμλιχ και τι κανουμε σε περιπτωση γυρισματος της γλωσσας. Επισης η δουλεια της νοσηλευτριας ειναι η νοσηλεια και η φροντιδα των ασθενων. Ποια πιστοποιηση εχουνε οι γιατροι και οι νοσηλευτες, που υπογραφουνε το φυλλο αγωνος, οτι γνωριζουν πρωτες βοηθειες? Αληθεια τι μπορει να κανει ενας γιατρος ή μια νοσηλευτρια σε εναν αγωνιστικο χωρο χωρις τα απαραιτητα διασωστικα εργαλεια?
    Η ΕΠΟ εβγαλε αυτη τη αποφαση απλα και μονο για να ειναι καλυμενη νομικα. Δεν την νοιαζει πραγματικα αν πεθανει καποιος. Αρκετοι ποδοσφαιριστες εχουνε πεθανει στο αγωνιστικο χωρο, αν και υπαρχει ιατροι στον αγωνιστικο χωρο. Γιατι? Απλουστατα επειδη δεν γνωριζουν ολοι οι ιατροι απο ΚΑΡΠΑ.
    Η δουλεια του διασωστη ειναι η παροχη πρωτων βοηθειων. Αυτοι οι δοκιμοι του Ερυθρου Σταυρου δεν εχουνε απλως παρακολουθησει μερικα σεμιναρια. Εχουνε παρκολουθησει πανω απο 200 ωρες θεωρητικων μαθηματων, εχουν κανει πρακτικη σε νοσοκομειο στο ΤΕΠ (Τμημα Επειγοντων Περιστατικων) και εχουνε κανει υγειονομικη καλυψη στο φεστιβαλ του Αρδα, Τυχερου, αγωνα δρομου στο Διδυμοτειχο και στο Τυχερο.
    Αν γινοταν ενα περιστατικο στο οικογενειακο σου περιβαλον τι θα προτιμουσες: την υπογραφη ενος γιατρου που δεν ξερει απο πρωτες βοηθειες ή αυτους τους “δοκιμους” διασωστες;