Search

Βιβλικές καταστροφές στη Σαμοθράκη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Τρομερές καταστροφές σημειώθηκαν στη Σαμοθράκη μετά την απίστευτη νεροποντή.

Το νησί μετράει τις πληγές του, ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους δρόμους της Χώρας και στις γύρω περιοχές όπου χείμαρροι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Σε κάποιους δρόμους το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει ενώ υπάρχουν αναφορές για οχήματα που παρασύρθηκαν.

Χθες τη νύχτα σε μεγάλο μέρος του νησιού δεν υπήρχε ρεύμα, νωρίς το πρωί σε κάποιες περιοχές η ηλεκτροδότηση επανήλθε όμως υπάρχουν σε διάφορα σημεία προβλήματα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Τη νύχτα στο κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε το υπόγειο ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε υπόγεια και ισόγεια σε αρκετά κτίρια και οικίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το Δήμο Σαμοθράκης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 25-09-2017 και 26-09-2017.

Στο νησί βρέθηκαν δυνάμεις του Στρατού, της 4η ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής ενώ αναμένεται να ενισχυθούν και με άλλα άτομα από σήμερα.

Προς το παρόν στο νησί έφτασαν 2 JCB, ένα γκρέϊντερ, ένα φορτηγό του Στρατού και τζιπάκια.

Η κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού είναι άμεση.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: alexpoli.gr

 

Share it