Search

Πρωταγωνίστριες οι Τουρκάλες στο τουρνουά του Φοίνικα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έκλεισε το διήμερο διεθνές τουρνουά βόλεϊ γυναικών που διοργάνωσε ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης. Ένα τουρνουά που έκλεισε με χαμόγελα, αγκαλιές, κοινές φωτογραφίες, ανταλλαγή συγχαρητηρίων μεταξύ των αθλητριών από Ελλάδα και Τουρκία. Και αυτές τις όμορφες στιγμές θα κρατήσουν φυλαγμένες στις μνήμες τους οι άνθρωποι των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτό.

Άλλωστε, το αγωνιστικό μέρος δεν ήταν αυτό που κυριάρχησε και σαγήνεψε καθώς ο πρωταγωνιστής – και εν τελει ο νικητής – ήταν εξ αρχής γνωστός. Η ομάδα “Turk Hava Yolari” από την Κωνσταντινούπολη δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να καταλάβει την πρώτη θέση και να κερδίσει το χειροκρότημα και την αναγνώριση από όλους. Πρόκειται για την επίσημη ομάδα της καταξιωμένης αεροπορικής εταιρείας της γείτονος “Turkish Airlines” που θα αγωνίζεται στην τούρκικη Liga1 με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να ανέλθει στην Superliga. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαθέτει και Αμερικανίδα αθλήτρια (ήταν τραυματίας), ήρθε με πενταμελές τεχνικό τιμ, ενώ διαθέτει τέσσερις φορές περίπου μεγαλύτερο μπάτζετ σε σχέση με την ανδρική ομάδα του Εθνικού της ελληνικής Α1.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Νίκη Αλεξανδρούπολης που κέρδισε πολύ εύκολα την Καβάλα το Σάββατο και στον τελικό ηττήθηκε εξίσου εύκολα από τις τουρκάλες, με εξαίρεση το 3ο σετ που το 1-9 έγινε 15-17, χωρίς συνέχεια. Τα κορίτσια του Γιάννη Ανδρεάδη δεν μπόρεσαν να προβάλλουν μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στις ισχυρές αντιπάλους τους, ωστόσο όταν ξεπέρασαν το αρχικό σοκ του κακού πρώτο σετ έδειξαν καλά στοιχεία και βέβαια αρκετά περιθώρια βελτίωσης μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 γυναικών. Τρίτη, ήταν η ομάδα του ΑΟ Καβάλας, η οποία φέτος θα ναι αντίπαλος της Νίκης και της Βύσσας αλλά έδειξε πολλές αδυναμίες και αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, δύσκολα θα παλέψει για την παραμονή σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τέλος, ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης, θα παρουσιαστεί ενισχυμένος στο πρωτάθλημα της Ενωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θράκης Ανατ. Μακεδονίας και με τις έμπειρες αθλήτριες που πλέον διαθέτει , μπορεί να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές που θα παλέψουν για τον τίτλο.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου:
Νίκη – Α.Ο.Καβάλας 3-0
Φοίνικας – Turk Hava Yolari 0-3

Τα αποτελέσματα της Κυριακής:
Μικρός τελικός: ΑΟΚαβάλας – Φοίνικας 3-1
Τελικός: Turk Hava Yolari – Νίκη 3-0

Κατάταξη
1. Turk Hava Yolari
2. Νίκη
3. Α.Ο.Καβάλας
4. Φοίνικας Αλεξ/πολης

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις δύο ημέρες του τουρνουά.

Share it