Search

Με Θρακιώτες στο βάθρο των νικητών και νέα ρεκόρ ολοκληρώθηκε το 4ο Run Greece Αλεξανδρούπολης!

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη για 4η χρονιά στην Αλεξανδρούπολη το Run Greece που διοργανώσαν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ο Δήμος Αλεξ/πολης.

Με 3.500 δρομείς (πέρυσι 3.350) πραγματοποιήθηκε το φετινό Run Greece στην πρωτεύουσα του Έβρου, με τον καιρό να βοηθάει πολύ αυτούς που έλαβαν μέρος καθώς η θερμοκρασία ήταν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. των ανδρών κατέκτησε όπως και πέρυσι ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξ/πολης, καταρρίποντας το δικό του ρεκόρ. Συγκεκριμένα στον περσινό αγώνα τερμάτισε με 33:42, ενώ φέτος έκοψε πρώτος το νήμα με 33:19, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στα 10χλμ. ανδρών στο Run Greece Αλεξανδρούπολης.  Δεύτερος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος από τον αθλητικό σύλλογο «ΛΥΚΟΙ Κεχαγιόγλου» με 33:53 και τρίτος ο Δημήτρης Τζεφαλής του ΣΚΑ Δράμας με 36:25.

Στα 10χλμ. στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνη του συλλόγου Άργος Ορεστικό με χρόνο 38:02 που επίσης όπως και στην περίπτωση του Γκούρλια, αποτελεί ρεκόρ διαδρομής για τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε η Γεωργία Δημητριάδου του Stoikos Running Team με 40:41 στην 2η θέση και η Μιλένα Βέλκοβα από τη Βουλγαρία με 43:28 στην 3η.

Στα 5χλμ. των ανδρών την 1η θέση κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τσιτάκ Σαλί του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης με 17:46 (πέρυσι είχε κάνει 17:45). Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Απόστολος Γκάτζιος του συλλόγου «ΛΥΚΟΙ Κεχαγιόγλου» με 18:13 και το χάλκινο ο Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου του Εθνικού Αλεξ/πολης με 18:14.

Στις γυναίκες την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ερμιόνη Χασκή του Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 20:59, την 2η η Φωτεινή Σκαρλάτου με 21:58 και την 3η η Βασιλική Φωκά με 22:41.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και των απονομών των μεταλλίων στους νικητές, πραγματοποιήθηκε και η απονομή της επιταγής των 2.000 ευρώ από τον μεγάλο χορηγό του Run Greece τη WIND, στον ΑΣ ΑμεΑ «Κότινος», σωματείο επιλέχθηκε για να δοθούν φέτος τα έσοδα.

Παρουσιαστές του φετινού Run Greece ήταν ο Κοσμάς Πανταζής από το SportsAddict.gr και η Μαρία Καλατζή.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα ακολουθήσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση.

 

Share it