Search

Σαρωτικός στην πρεμιέρα του ο Λεύκιππος Ξάνθης που προκρίθηκε επί του Ηρακλή Καβάλας στο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην φετινή χρονιά ο Λεύκιππος Ξάνθης, που στο επίσημο ντεμπούτο του Σωτήρη Κοκκινόπουλου όπως και των αρκετών μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, οι ξανθιώτες ήταν επιβλητικοί απέναντι στον Ηρακλή Καβάλας και με άνεση πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ κερδίζοντας με 77-41.

Η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, καθώς απο τα πρώτα κιόλας λεπτά έχτισε διψήφια διαφορά την οποία συνεχώς ανέβαζε μην επιτρέποντας σε κανένα σημείο των δύο πρώτων δεκάλεπτων να μπορέσουν να πλησιάσουν. Ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο παρότι κατέβασε ρυθμούς ήταν εμφανής η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων.

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς απο τον Φραντζέσκο Χρήστου που πέτυχε 26 πόντους, ενώ σε εξαιρετικό απόγευμα ήταν και ο Μιχάλης Κουμπάνης που συνεχίζει φορτσάτος απο πέρσι. Πολύ καλός ήταν και ο Κάλφας όπως και όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτά που τους ζήταγε ο  προπονητής τους. Απο πλευράς Ηρακλή ο Χατζημόσχου πάλευε μόνος του με τα…θηρία του Λεύκιππου.

Στην επόμενη φάση η ομάδα της Ξάνθης θα υποδεχθεί στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Κολοκυθάς – Αθανασιάδης

Δεκάλεπτα: 25- 9,  49 – 17(ημίχρονο), 63- 36, 77-41( τελικό αποτέλεσμα)

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ(Σ. Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης  15(1), Νταβουλτζόπουλος  6, Δώδος, Χρήστου  26(3), Νυμφόπουλος  5(1) Παϊτάρης, Σαββίδης, Πλωμαρίτης. Σταμπουλής  6, Παλλάκης  6, Κάλφας  13(2)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ(Γ. Πούλης): Γανωτόπουλος, Αγγελίδης, Γοργιάς, Βασιλειάδης 6(1), Γκιόνι 2, Ιωαννίδης Δ., Βουδουλάκης, Χατζημόσχου  20(2), Τσαλαπάτας  2, Αγγελόπουλος  9, Ιωαννίδης Χ., Καραμανώλης

Share it