Search

Οι cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνής αναζητούν νέες χορεύτριες! – Συνέντευξη με την εμπνεύστρια τις πρωτοπόρου ιδέας που έγινε μόδα…

Μία πρωτοβουλία είναι αναγκαία πάντοτε για να γεννηθεί κάτι όμορφο απ’ το πουθενά. Μία ιδέα πρωτοποριακή που μπορεί να μην αντιμετωπιστεί με καθολική αποδοχή απ’ όσους έρθουν αντιμέτωποι μαζί της στην αρχή, η οποία σταδιακά όμως, αφού παρέλθει το πρώτο διάστημα που απαιτείται για την εξοικείωση, εδραιώνεται στη συνείδηση της όποιας κοινωνίας και απολαμβάνει την αποδοχή της.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλία ανέλαβε η Κομοτηναία Μαρία Ποσνακίδου πέρσι, όταν είχε την ιδέα να δημιουργήσει απ’ το μηδέν μία χορευτική ομάδα, ανάλογης της οποίας δεν υπήρχε στη Θράκη. Η σκέψη της Μαρίας (η οποία αποτελεί παράλληλα μέλος της φοιτητικής κοινότητας της Κομοτηνής, όντας σπουδάστρια του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών) αφορούσε τη δημιουργία χορευτικής ομάδας cheerleaders στο άθλημα του μπάσκετ, με τον σκοπό της ίδιας να είναι η καλλιέργεια του συγκεκριμένου είδους στην ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή κοριτσιών που αγαπούν το χορό και ειδικότερα το cheerleading.

H Μαρία με εφόδιο την “τρέλα” της για το cheerleading (καθώς δεν είναι δασκάλα χορού) απευθύνθηκε στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής, η οποία αγκάλιασε την ιδέα και βοήθησε στην υλοποίηση της, λαμβάνοντας παράλληλα και το όποιο ρίσκο για το πως θα αποδεχτεί η αθλητική κοινωνία της πόλης την ιδέα. Στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός, όμως στη συνέχεια η ιδέα είχε τόση απήχηση, ώστε το παράδειγμα της ΑΕ Κομοτηνής, να ακολουθήσουν και οι συντοπίτες, ΓΑΣ και Δημοκρίτειο. 

Η χορευτική ομάδα των cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνής βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης και αναζητά νέα μέλη. Όπως μας είπε η Μαρία Ποσνακίδου στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μαζί με την φίλη της και μέλος των μαζορετών της ΑΕ Κομοτηνής, Ευδοκία Παναϊλίδου, αναζητούνται κορίτσια που αγαπάνε τον χορό και δεν φοβούνται να κάνουν αυτό που αγαπούν μπροστά σε πολύ κόσμο.

“Όποια κοπέλα αγαπάει τον χορό μπορεί να εκφράσει ενδιαφέρον ώστε να αποτελέσει μέλος της χορευτικής ομάδας των cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνής”

SportsAddict.gr: Πως ήταν η περσινή εμπειρία στην ΑΕ Κομοτηνής. Πως το εξέλαβε ο κόσμος, δεδομένου πως αποτέλεσε κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο…

Μαρία Ποσνακίδου: Στην αρχή υπήρχε άγχος από μέρους μας, για το αν θα αποδεχόταν ο κόσμος την προσπάθειά μας. Για να ‘μαι ειλικρινής, ο κόσμος αρχικά έκρινε αυστηρά, ίσως γιατί δεν ήμασταν εμείς τόσο καλές και αυτός εξοικειωμένος. Στην πορεία όμως κερδίσαμε τον κόσμο, ο οποίος έδειχνε να απολαμβάνει τις στιγμές που βρισκόμασταν στο παρκέ και χορεύαμε.

S.A.: Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε να συλλάβεις την ιδέα της δημιουργίας χορευτικής ομάδας cheerleaders και πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να υπάρξει ανταπόκριση από κορίτσια;

M.Π.: Το cheerleading είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ, όπως και η Ευδοκία, στην οποία ανέφεραν την ιδέα που είχα. Απευθύνθηκα αμέσως στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής η οποία βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα και αμέσως ξεκινήσαμε την προώθηση της απ’ τα social media. Ευτυχώς υπήρξε ανταπόκριση και φτάσαμε σε σημείο να διαθέτει η ομάδα 15 κορίτσια δυναμικό. Φυσικά υπήρξαν αυξομειώσεις, όμως ήμασταν συνεπείς και παρούσες σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

S.A.: Ποια προσόντα ή χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει μία κοπέλα για να γίνει μέλος της ομάδας των cheerleaders της ΑΕ Κομοτηνήςκαι επίσης ποια τα κίνητρα για να εκδηλώσει ενδιαφέρον;

Μ.Π.: Καταρχάς να αναφέρουμε πως δεν υπάρχει κάποια συνδρομή και όλο αυτό είναι δωρεάν. Τα οφέλη νομίζω πως είναι πολλά, με βασικότερα την ένταξη σε μία ομάδα και παράλληλα την επιτέλεση κάτι τόσο όμορφου, όπως ο χορός. Οποιαδήποτε κοπέλα αγαπάει τον χορό και πάντα ήθελε να γίνει μαζορέτα, μπορεί να εκφράσει ενδιαφέρον και να γίνει μέλος της ομάδας. Δεν απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε χορεύτριες, αλλά σε όλα τα κορίτσια που αγαπάνε το αντικείμενο.

Ευδοκία Παναϊλίδου: Πιστεύω πως αποτελεί πάθος πολλών κοριτσιών το να γίνουν μαζορέτες. Ξέρεις κάτι οι ταινίες αμερικάνικης παραγωγής, κάτι το πρότυπο των cheerleaders μεγάλων ΚΑΕ… Θα ήθελα επίσης να αναφέρω, πως σαν μαζορέτες κάνουμε παράλληλα αρκετές δραστηριότητες, όχι μόνο τον χορό, με συμμετοχή σε αρκετά δρώμενα.

Η σχετική αφίσα

S.A.: Γιατί απευθυνθήκατε εξαρχής στην ΑΕ Κομοτηνής και ποιο το επίπεδο συνεργασίας με την ομάδα;

Μ.Π.: Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σαφή επιχειρήματα, αλλά αυτό που με έκανε απ’ την αρχή να μεταβιβάσω την ιδέα μου στους υπευθύνους της ΑΕΚ, ήταν η μεγάλη δυναμική που έχει ο σύλλογος στην πόλη και το γεγονός πως είναι δεκτικός σε νέες ιδέες. Το επίπεδο της συνεργασίας είναι υψηλό, με τον σύλλογο να μας βοηθά, όπως μπορεί σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή.

Ε.Π.: Να προσθέσω με τη σειρά μου πως και οι αθλητές μας βοήθησαν αρκετά και ειδικά στην αρχή που ο κόσμος ήταν λίγο κρύος, μας στήριξαν και μας παρότρυναν να συνεχίσουμε.

S.A.:  Σε τι φάση βρίσκεται η ανανέωση και γιατί αναζητάτε νέα μέλη;

Μ.Π.: Αρκετά κορίτσια από πέρσι, μπήκαν φέτος στον τελευταίο χρόνο σπουδών τους και μας ειδοποίησαν πως δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν φέτος να αποτελούν μέλη της ομάδας των cheerleaders. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προβούμε σε μία ανανέωση με καινούργια κορίτσια. Ήδη, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε κοινοποιήσει στα social media το γεγονός πως αναζητάμε νέα μέλη, έχουν εκφράσει ήδη δύο κοπέλες το ενδιαφέρον τους. Φυσικά, αναμένουμε να πράξουν το ίδιο και άλλες κοπέλες, είτε Κομοτηναίες, είτε φοιτήτριες.

 

Share it